August 26, 2005

"Linzer Schnitten" - the recipe עוגת לינצר

"Linzer Schnitten" - the recipe עוגת לינצר











300 gr All-Purpose Flour
1 Teaspoons Baking Powder
250 gr soft butter
125 gr of Sugar
125 gr ground nuts or almonds
1 ts cinnamon
1/2 ts nutmeg
1 egg yolk
1/3 cup milk
Filling:about 200 gr red jam/confiture
Topping:1 egg
H O W
Mix in your mixer (or by hand) the flour +baking powder, add butter,sugar, nuts, cinnamon, nutmeg, milk and egg yolk to a soft dough.
Chill for 2 hours.(or for a night).
Preheat the oven to 350F(=180C);
Roll 2/3 of the dough into a 9x12 in baking dish.spread with red jam all over.make thin strips (1/2 inch) from the other 1/3 dough, and put them nicely over the red jam.
Glaze with beaten egg.
Bake for 30-40 minutes.
Cut when still warm but not hot.

Cookbooks I Love




Learn the secrets to picking the best-tasting produce/ Lucinda Scala Quinn איך לבחור מוצרי מזון טריים
zoomap - Here זומאפ ישראל
oemagazine - Here 



עוגת לינצר
אחת מהגירסאות הקלאסיות של העוגה המפורסמת, הנקראת ע"ש העיר לינץ באוסטריה
חלק מהגירסאות טוענות לעוגת לינצר טורט, שם העוגה עגולה, ממולא בשכבת ריבה עבה וכמובן פסי הבצק (דקיקים)מעל
ישנה גירסה של לינצר בתבנית מלבנית גדולה, אלו למעשה ה ’חיתוכיות לינצר’ שהכנתי
ויש גם עוגיות לינצר מגוונות/לבבות/עיגולים וכד’
המשותף לכולם- בצק פריך עשיר המכיל אגוזים/שקדים טחונים, חלמונים וחמאה
המלית תהיה כמעט תמיד ריבת פירות יער אדומים, לעיתים משמש
ומעל תמיד אותם הפסי בצק, מונחים שתי וערב
אני מביאה פה, תרגום שלי לגירסת חיתוכיות לינצר, הלקוחה מבורדה ישנה מאוד,[מצורף צילום מצהיב של המקור], שנותר לי ממנה גזיר נייר זה בלבד
אימי נהגה להכין את העוגה הזו, הרבה בילדותי.קרוב תקבל משלוח
הערות: עידכנתי מעט את המתכון לימנו אלו- הבצק הוכן במיקסר, מידות התבנית אולתרו (לא צויינו במקור)
ניתן ליצור פסי בצק דקים יותר, (בחום הזה הבצק נמס לי) בחורף יהיה לינצר מעודן יותר, עם פסים דקיקים

חיתוכיות לינצר - Linzer Schnitten
הכמות : 24-18 יחידות תלוי בגודל
לבצק עבה יותר, יש להקטין את גודל התבנית
תבנית נחוצה בגודל :24 על 30 ס"מ
לבצק

שלוש מאות גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה

מאה עשרים וחמש גרם סוכר
מאה עשרים וחמש גרם אגוזים או שקדים טחונים
כפית קינמון טחון
חצי כפית מוסקט טחון
חלמון - מביצה גדולה
שליש כוס חלב

כ- 200 גרם ריבה אדומה - שמתי קצת פחות ריבת תות

חשוב שתהיה ריבה ללא חתיכות פרי, וקלה למריחה
במקור נרשם חצי כוס ריבת פירות יער לבחירה

ביצה (קטנה) , לזיגוג פסי הבצק

אופן ההכנה
להכניס את הקמח, ואח"כ כל חומרי הבצק למיקסר. במספר פולסים לעבד לבצק אחיד
לצנן את הבצק - לשעתיים במקרר

לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
לקחת 2/3 מהבצק , כל הבצק שקל 800 גרם
לרדד על משטח מקומח היטב לגודל תחתית התבנית. ניתן גם ליטול פיסות מהבצק ולשטח
להעביר לתבנית המרופדת בנייר האפייה
למרוח מעל שכבה (בעובי הרצוי)של הריבה
מ 1/3 בצק הנותר, לרדד לעלה דק. לחתוך פסים בעובי 1.25 ס"מ + - . להניח על הריבה בשתי וערב. הנחתי הכל בפסים אלכסונים ליופי
למרוח רק את פסי הבצק בביצה טרופה
לאפות כ 40-30 דקות
חתכתי את העוגה לריבועים בהיותה חמימה, לא ישר מהתנור
ואיבקתי מעט באבקת סוכר

2 comments:

Anonymous said...

I love your blog, it inspires me to bake; if it's not trouble I would like your full recipe for the "Linzer Schnitten" cake That you have offered to post it if we want to bake it.
Thank you

Chanita Harel חני הראל said...

Hi and Welcome !
yes sure, I'll write the full recipe in a day or 2,
Thanks for visiting :-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com