December 24, 2005

Monkey Bars עוגת בננות

Monkey Bars עוגת בננות
 





















I'm baking those Bars for years, Today, when I found the 2 left Egg whites, I just wanted to bake those Monkey Bars again .. :-)
"This moist snacking cake might remind you of banana bread.."  
 Monkey Bars/Cooking Light
1/2 cup raisins
1 1/2 tablespoons dark rum or apple juice
1 cup all-purpose flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
3/4 cup packed brown sugar
1/4 cup butter, softened
1/2 cup mashed ripe banana
3 tablespoons low-fat buttermilk
1 teaspoon vanilla extract
2 large egg whites
1/3 cup chopped walnuts
ooking spray
1 tablespoon powdered sugar
H O W :
Combine the raisins and rum in a microwave-safe bowl.Microwave at high for 1 minute, and set aside. Lightly spoon flour into a dry measuring cup; level with a knife.
Combine flour and the next 3 ingredients (flour through salt) in a bowl, stirring well with a whisk. Set aside.
Combine brown sugar and butter in a large bowl, and beat with a mixer at medium speed until well blended.

Add banana and next 3 ingredients (banana through egg whites), beating well. Add the flour mixture, beating just until combined.
Stir in raisin mixture and walnuts.
Spread the batter into an 8-inch square baking pan coated with cooking spray. Bake at 350° for 30 minutes or until golden.

Cool the bars completely on a wire rack. Sprinkle with powdered sugar. Yield: 16 servings.full recipe - here
Full Recipe is Here[Nana's Banana Bread ]


 אצלנו בבית העוגה קיבלה את השם : מטילי קופים
עוגת בננות Monkey Bars
:החומרים
חצי כוס צימוקים
כף או שתיים כפות רום או מיץ תפוחים - אני שמה רום
כוס קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה
שישים גרם חמאה רכה
חצי כוס מחית בננות
שלוש כפות ריוויון
כפית תמצית וניל
שני חלבונים מביצה גדולה
שליש כוס אגוזים קצוצים


הכנה
לחמם תנור לחום 180
לערבב צימוקים ורום, להרתיח כ- דקה לספיגת הנוזל
לערבב: קמח+2 אבקות התפחה ומלח
לטרוף סוכר חום וחמאה, להוסיף בננה, ריווין, וניל וחלבונים
להוסיף תערובת הקמח, לבחוש עד שמעורב היטב,ולא יותר מדי
לערבב פנימה צימוקים ואגוזים
למרוח את העיסה על תבנית 20 על 20
לאפות כ - 30 דקות או עד שזהוב
לצנן לגמרי, לבזוק אבקת סוכר

הכמות:כ- 16 ריבועיות
יפה להגשה בעטרות נייר, מצויין גם לאחר הקפאה

6 comments:

Cate said...

Mmmm, I love Monkey Bars, and I happen to have a few overly ripe bananas lying around.

Chanita Harel חני הראל said...

Hi sweetnicks,
my bananas were no very ripe.. but the Bars WERE good.. thanks :-)

Anonymous said...

Monkey bars, what a Name for these cute banana flavoured goodies!!!!! Chanit, wishing you a wonderful New Year!

Chanita Harel חני הראל said...

lera , Thank you !!
Happy new year and I wish you the best ! :-)

Anonymous said...

האתר שלך מעולה!!
כל הכבוד, הכל נראה 10!!
טליה

Chanita Harel חני הראל said...

תודה רבה טליה וברוכה הבאה
שמחתי
:-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com