February 17, 2006

Heavenly Chocolate Cheesecake עוגת שוקולד גבינה חלומית

This cake is realy good, I use 24cm tin. Heavenly Chocolate Cheesecake



Heavenly Chocolate Cheesecake

2 cups crushed vanilla wafer crumbs (about 50 cookies)
1 cup ground toasted almonds
1/2 cup granulated sugar
1/2 (1 stick) cup butter or margarine melted
1 3/4 (11.5-oz. pkg.) cups NESTLÉ TOLL HOUSE Milk Chocolate Morsels
1 (.25 oz.) envelope unflavored gelatin
1/2 cup milk
2 pkgs. (8 oz. each) cream cheese softened
1/2 cup sour cream
1/2 teaspoon almond extract
1/2 cup heavy whipping cream whipped
Directions
FOR CRUST:
COMBINE crushed cookies, almonds, sugar and butter in medium bowl; mix well. Press firmly onto bottom and 2 inches up side of ungreased 9-inch springform pan.

FOR FILLING:
MICROWAVE morsels in medium, uncovered, microwave-safe bowl on MEDIUM-HIGH (70%) power for 1 minute; STIR. The morsels may retain some of their original shape. If necessary, microwave at additional 10 to 15-second intervals, stirring just until morsels are melted.
Sprinkle gelatin over milk in small saucepan; let stand for 1 minute. Warm, stirring constantly, over low heat until gelatin is dissolved; remove from heat.
BEAT cream cheese, sour cream and melted chocolate in large mixer bowl until fluffy.
Beat in gelatin mixture and almond extract; fold in whipped cream.
Pour into crust.
Chill for about 3 hours or until firm.
Run knife around edge of cheesecake; remove side of springform pan.
 Garnish as desired.

Full Recipe - Here Here Too- Just ForYou עוגת שוקולד חלומית





 
העוגה קלה מאוד להכנה, אינה מכילה ביצים. בתוך מחצית השעה יש עוגה לא כולל את זמן הצינון וההתגבשות במקרר
הכנתי שלשום והיום נתתי ל- 10 חברה לאכול, כולם אהבו
עוגת שוקולד גבינה ללא אפייה
החומרים
שתי כוסות פרורי ביסקויטים פתי בר רגיל או בטעם שוקולד, כ- ¾ חבילה,לשים במעבד מזון,להפעיל למס' פולסים
כוס שקדים טחונים -לקחת 100 גרם שקדים לשים בטוסטר למס' דקות שיקבלו צבע
חצי כוס סוכר
מאה ועשרים גרם חמאה, מומסת מצוננת
כוס ושלושת רבע 1י שוקולד צ'יפס איכותי
כפית גדושה אבקת גלטין
חצי כוס חלב
חמש מאות =500 גרם גבינת מסקרפונה,רכה אפשר גם גבינת שמנת או  אחרת
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס שמנת מתוקה בלתי מוקצפת

תבנית :24 קפיצית
ההכנה
לתחתית
לערבב היטב את הביסקויטים הטחונים+שקדים טחונים+סוכר וחמאה, בקערה בינונית
להדק על תחתית ודפנות של תבנית קפיצית 24 ששומנה קודם בחמאה ועל בסיסה הונח נייר אפייה
למלית
להמיס בעדינות את השוקולד (או על להבה או במיקרוגל),המסה קצרה
לפזר גלטין על החלב,לערבב, להניח לדקה 1
לחמם את תערובת הגלטין, על להבה נמוכה,עד שנמס(לא להרתיח),להסיר מהאש
לערבב גבינה , להוציאה מהמקרר מחצית השעה לפני העירוב
להוסיף שמנת חמוצה, שוקולד מומס, לטרוף היטב,עד שאחיד
לבחוש פנימה תערובת ג'לטין
להקציף שמנת מתוקה ,ולקפלה לתוך מלית הגבינה
לצקת את המלית לתבנית  עם הפרורים
לצנן מספר שעות, רצוי כל הלילה
לפני ההגשה, להעביר מרית מסביב לשוליים, סביב, סביב, ורק אז לשחרר את הקפיץ של התבנית
העוגה מתגבשת היטב, לאחר הצינון. נחתכת מאוד יפה

4 comments:

sailu said...

Chanit,I was to make this but I the morsels in our stores here in India..:(
Can I replace that with any other ingredient?
God, that looks so good.

Chanita Harel חני הראל said...

Hi sailu
This cake was "just for you", few days ago,
Sure you can use pure chocolate,as you use in other cakes, about 160-170 gr, about 50% dark..
Thank you for your comment dear ;)

Anonymous said...

Wonderful :) It's always great to come here! I go back with lots of good ideas!!

Chanita Harel חני הראל said...

scherneel
I'm very glad ! you are Welcome , always!
Thank you for your comment ;)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com