April 26, 2006

Rosen Kochen

"Rosen Kochen"
My dad loves 'Rose Kochen' cake (The above cake),I just doubled the dough, the other half was cut to 9 rolls (not 14..) , after 15 minutes of baking I've poured over 1 liter of very hot milk(with vanilla), and then baked the cake 10-15 more, wonderful. Rosen means Roses .. that's the way dad calls this cake .. :-)


















Cinnamon Rolls
Makes: 14 RollsFor the Sweet Dough
Combine:
3 1/2 cups all-purpose flour
3/4 cup sugar
1 t. salt

Dissolve Together:
1 1/4 cups 100° milk
1 pkg. active dry yeast

Stir Milk/Yeast into Flour Mixture, Add in:
2 eggs, lightly beaten
2 T. unsalted butter, melted

Gradually Add:
1 1/2 cups all-purpose flour

For the Cinnamon Filling—
Mix and Spread:
1 cup sugar
1/2 cup unsalted butter, softened
3 T. cinnamon





----------------------------------------- Cinnamon Rolls לחמניות קינמון
Soft, and cake like Cookies...
Full with old-fashioned oats, raisins, milk..the melted butter makes them very east to bake,I like them, 2 cookies are missing, guess where... :-)
Oatmeal Cookies /Submitted by Betsy Shelton
32 cookies עוגיות שיבולת שועל1 cup vegetable shortening
2 cups uncooked (old-fashioned) oats
1 cup sugar
6 tablespoons whole milk
2 eggs
1 teaspoon baking soda
Pinch of baking powder
2 cups all-purpose flour
1 cup raisins
1 teaspoon cinnamon
_______________________________________
1. Preheat oven to 375 degrees. Grease a large cookie sheet. Melt shortening with oats over low heat. Remove from heat and set aside.
2. Mix sugar, milk, eggs, baking soda, baking powder, flour, raisins and cinnamon. Add oats and shortening and mix well. Drop by even spoonfuls onto greased cookie sheet. Bake until light golden around the edges, about 10 minutes. Cool on a wire rack.

Recipe Swap: Oatmeal cookies get some spice/By Michael Hastings-JOURNAL FOOD EDITOR /journalnow.com

Reading ...* Israel/Tel Aviv - Best New Restaurants
*
A blog smorgasbord + Food blogs
* Les cakes et terrines -
Here
* "Boundary-crossing Barbera" - Here

6 comments:

wheresmymind said...

I'm thinking coconut might be good in this as well?

Anonymous said...

חנית

תודה על ה
COMMENT!
כמובן שהוא נמחק בטעות :(
אני עדיין חדשה לעולם הבלוגינג, לפחות כבלוגרית :).
בכל מקרה, תודה!

שלי

Chanita Harel חני הראל said...

Jeff hi..
I think the 'Spring Break Cookies'- in the cookies list is better with coconut :-)

Chanita Harel חני הראל said...

שלי יקרה
שמחה לראותך פה, ועוד יותר כייף לי לכתוב לך בעברית
ברוכה הבאה לעולם הבלוגרים, במיוחד של אלו העוסקים באוכל, האמיני לי -עולם קסום
אגב, את מישראל?

ראיתי שנמחק, והבנתי שאלו חבלי לידה :-)

Anonymous said...

חנית
שמחה להיות כאן! שמחתי למצוא בלוג אוכל ישראלי מעניין ומאוייר
(ILLUSTRATED?)
היטב. בקשר לשאלתיך... אני חצי ישראלית וחצי אמריקאית. ביולי 2005, חזרתי לארה"ב לאחר 12 שנים בארץ. עכשיו אני באוקלנד, קרוב לסן פרנסיסקו, עיר הפודבלוגרים :).

שלי

Chanita Harel חני הראל said...

שלי
שמחה לראותך שוב היום
אני בטוחה שעם מילוי תכנים בלוג שלך הוא יהיה מבטיח ומעניין
?האם את גם כותבת בפורומים בעברית
ותודה על הקומפלימנט
מקוה שהבלוג הקטן שלי, יתן עוד זוית, קצת אחרת על ישראל

מעניין אותי לקרוא תגובות של קוראים מכל הקצוות..
אשמח לכתוב כמה מילים בהמשך על הבלוג שלך, אם תרצי
תודה :-)
GOOD LUCK

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com