June 16, 2006

*פנקייק ועוד Pancakes

6 XL Pancakes פנקייק נירה שוויאר/Cakes For All Seasons by Nira Scheuer 1979

Mix:
170 gr cultured milk or yogurt [I use yogurt)
1/2 cup milk
2 TB sugar
2 eggs
pinch salt
vanilla

In another bowl mix :
 1 cup flour + 1 ts baking powder ,and add to above mixture.
Heat oil in a frying pan, measure 1/2 cup of the pancke mixture for every pancake,fry 2 minutes, when yoe see bubbles.. turn over and fry for 2 minutes more. serve hot with anything you love ! :-)

* Blogger Help Blog +Blogger Tips and Tricks* Jacquespepin's Recipes Index is Here* For my Hebrew readers - mathamim site - the Israeli Food Portal, yes one of the best here.* Her Blog was born when mine was.. she likes photography like me.. s'kat Blog makes me hungry every time I visit there , visit her recipe Index Page too +her Movin' On . thank you s'kat .
* Quick Smart: Frying /Ray McVinnie/cuisine.co.nz
* FRUIT OF THE GODS:Worshipping Mangoes with Chef Craig Petrella
* The Artisan - Breads and much more .
* C for ..Culinary Cafe... is still there, I think without new updates, but with old and good stuff- Spice & Herb Encyclopedia and more.
 
Yes, in this Onion Bread - I replaced 1/2 cup fried onion by pumpkin seeds - Yummy !
 
Mom's Potatos - Yummy !
לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה פורסים תפוחי אדמה, על זה פורסים בצלים, מפזרים מלח גס ושמן זית וקצת עגבניות שרי או רגילות , אופים ב 180 עם טורבו, מכוסה בנייר כסף מחורר, עד שרך קרוב לשעה,אז מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות. טעים מאוד. ניתן לתיבול נוסף, אבל לי טעים מאוד ככה.. נו אמא הכינה :-)
Can I use pumpkin seeds in Breads?..
פנקייק -עוגות לכל עת/ נירה שויאר
 לששה פנקייק גדולים
לערבב בקערה:
גביע לבן (שמתי יוגורט)
חצי כוס חלב
שתי כפות סוכר
שתי ביצים
כף תמצית וניל
קורט מלח
גרידת לימון

להוסיף לקערה :1 כוס קמח לבן רגיל מעורבב בכפית גדושה אבקת אפיה (שמתי כפית מדידה אחת), לבחוש. לטגן כמות של חצי כוס תערובת לכל פנקייק על להבה בינונית. כשרואים בועות להפוך ולטגן את הצד השני עוד 2 דקות
הגשתי עם ריבות ביתיות +דבש וסילאן
בשבת האחרונה דובר על פירוגן, הזכרתי את הבצק של אמא המכיל כוס קמח וביצה אחת לכל כוס פירה, לשים בצק, מרדדים וממלאים במחית ת"פ עם הרבה בצל מטוגן. אמא טוענת בצדק שהבצק הזה קשה לרידוד, טיפול והוא דביק, היא הזכירה את הבצק שהכינה בעבר, והיה מצויין לפי מתכונן רומני שהוצג בתוכנית טעמים של צחי בוקששטר. אני לא מצליחה למצוא את הבצק הטוב הזה, מקוה שאמא תצליח. בנתיים יש פה פוסט טוב על פירוגן, כולל קובץ וורד עם מתכון מעניין, בקרוב, קרוב

2 comments:

wheresmymind said...

You both make me hungy when I vist your sites :D

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you ,
but you Too , and much more ;)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com