September 20, 2006

Paris - Day 6 / Part II - Au Pied De Cochon

המפורסמת בפריז, קיימת עשרות רבות של שנים, עוד משנות ה- 40 של המאה הקודמת.היא שוכנת בלב פריז, באזור 1 שאינו רחוק מהלובר.בעבר הרחוק היה ממוקם באזור שוק הבשר והדגים וגם הירק והפרי של פריז.לכאן הביאו חלקי פרות וחזירים וגם דובדבנים עסיסיים לרב.מאז השוק עבר מהמקום, אבל נותר שוק קטן לממכר פירות ים,כבד אווז ועוד ממש בסמוך.המלצה על המקום קראתי וגזרתי ושמרתי עוד לפני הנסיעה, בפורום האוכל של דניאל רוגוב.המסעדה תוארה כטובה, צרפתית טיפוסית ,המגישה את מנת הכרוב והבשר החורפית והמהבילה, בשביל זה באנו לסעוד שם..אבל נאמר לנו שאת התבשיל המסורתי הזה מגישים רק מחודש אוקטובר.היה לנו כל כך נעים וטעים שם שחזרנו גם למחרת.כך שאת כל המנות שאתם רואים פה, ותכף יגיע פירוט.. אכלנו ביומיים
או קיי..מנת הדגל אינה רק רגל החזיר, אבל תמצאו הרבה חזירונים , במסעדה,, ובתפריט , ועל ההטבעה שעל הצלחות.. מקוה שאין לכם התנגדות,לנו לא היתה.המסעדה נמצאת בשדרת מסעדות סמוך למדרכה וגן פורח. מקום נעים מטופח גם מבחוץ.באחד הימים ראיתי את אחד המלצרים דואג באופן אישי לנקיון מחוץ למסעדה.המסעדה רחבת ידיים ויש גם מקומות לשבת בחוץ.פה תוכלו לדבר בחופשיות וגם לצלם בלי שאף אחד יתקע בכם מרפק..התפריט מגוון וניתן להתרשם ממנו באתר המסעדה. סעדנו פעמיים מהמגוון , יש לציין שישנם גם תפריטים עם מחירים נקובים מראש, התמונה תפריט במחיר 18 עד 25 יורו לסועד.
בסעודה השניה שלנו שם רן הזמין פלטת פירות ים.הגיע פלטה ענקית מונחת על קרח, ולצידה.. לא צילמתי כל האביזרים שבעזרתם ניתן לפצח ולאכול פירות ים. רן נהנה. הוא קיבל גם רטבים, לחם כהה וחמאה, ועמל זמן לא מועט, בהנאה יש לציין עד שסיים לאכול את כל המגש..יש תמונות
בתמונה תראו את מנת העגבניות והגבינות, זה נראה למעשה כמו פרוסת רולדה של אלף עלים - כך הם מכנים את זה של עגבניות וגבינות,לצד זה הוגש טפנד וסלט עלים ירוקים מרענן
מנות נוספות שאכלנו:רן הזמין ונהנה מתריסר שבלולים כנראה בפסטו,מרק הבצל מצויין, מתברר שגם זו מנה ותיקה טעימה וידועה של המקום , שעשוייה כהלכה, עבורי מנה כזו מהווה כבר כמחצית הארוחה.. מתחת לתמונת מנת העגבניות תראו גם מנת סלמון טעימה שרן אכל לצד פירה נמוח ועלים טריים,סלט ירוקים ופיסות שנקה מעושן אם אינני טועה. ועכשיו למנה האחרונה :קרפ סוזט.אי אפשר להזמין במקום מנה כזו לסועד יחיד,כלומר מינימום זה לשניים,אבל תאמינו לנו, זה שווה כל ביס:תקבלו צלחת ענקית לכל סועד המכילה 3 קרפים מקופלים ברוטב תפוז ,לצד המנה תקבלו כוסית קטנה של גרנד מרנייה, על הכוסית הטעימה מוטבע בדיוק לוגו של היצרן.טעים מאוד
עוד משהו: המפות, מפיות והסכו"ם בהקו. כל סעודה כללה 3 סוגי מנות ומיותר לציין שתמיד קיבלנו סט חדש של צלחות, סכום תואם.. אהבנו, תכף אראה אם לרן יש מה להוסיף על היום הזה.אנו נחזור למרות שידיד צרפתי החי בישראל ציין שזוהי מסעדת תיירים ברמה בינונית ויש לו המלצות אחרות גם כן

8 comments:

Bon Vivant said...

I've always had very good meals at Pied de Cochon. You may want to try Chez Denise which is close by (everyone in Paris knows of Chez Denise.)

On Thursday nights Chez La Vieille serves dinners. I had one of the best meals of my life there.

vasilisa said...

Hi, first time here. You have a beautiful and appetizing blog.

And this post makes me want to move to Paris. These pictures are so good. I bet it tastes divine...

(so jealous)

Hélène said...

Le pied de Cochon's very famous in Paris. I used to work nearby and as Bon vivant said, Chez Denise near Chatelet is gorgeous!

chanit said...

Bon Vivant , thanks for your comment !
we'll try the "Chez Denise" next time, thanks for the recommendation! ;-)

chanit said...

vasilisa welcome ,
Thanks for your comment !
I like your food and family pics ;)
Also this: "To eat... Oh, what to eat? That is the question..."

chanit said...

Thank you helene !
Now I'm sure - It's a must visit for us, next time. ;)

Anonymous said...

Chanit, can you summarize in English what you ate at Au Pied de Cochon? Was it amazing?

Denise

chanit said...

Dear Denise
Yes, sure I'll write all we ate there in a few days(In English). we love this place, thanks for your comment ;)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com