January 25, 2007

I want to thank Zorra for her Snowballs recipe - we love them !
Snowballs /Zorra-kochtopf.twoday.net כדורי שלג-רפאלוFilling
50 g coconut flakes
30 g sugar
50 g Ricotta
8 almonds peeled

Mix well coconut flakes and sugar, add ricotta and mix until you get the consistency of a dough. Form balls incorporate 1 almond per ball. Let cool for 20 minutes in the freezer.
If you stop here respectively coat them with coconut flakes you get a kind of Raffaello.

Ganache
35 g white chocolate
20 g heavy cream
Place chocolate and cream in a small sized stainless steel bowl. Melt over bain marie. Take the coconut balls out of the freezer, coat with ganache. You can sprinkle them with coconut flakes. Let cool in the fridge.
Zorra's recipe - Thank you Zorra ! כדורי שלג-מתכון מתורגם





Torta di Ricotta-Ricotta Cheese Pie פאי ריקוטה איטלקי
pastry:3/4 cup AP flour

1/4 ts salt
90 gr butter
1 TB Brandy or sherry
Filling:400 gr ricotta cheese
4 TB flour
1/2 cup sugar
1 TB lemon juice and rind
2 eggs, separated
1/2 cup (=125ml) cream, whipped
Preheat the oven to 150-160c
For the pastry: mix flour+salt+butter, until mixture is the consistency of coarse meal.add brandy, until pastry forms a stiff ball.chill for 30 minutes; roll out and line the bottom of a 23cm (9in) pie pan.

mix the ricotta with the flour, sugar+lemon juice and rind.Beat egg yolk for a minute, gently mix into the ricotta mixture. Fold the whipped cream into the mixture. Beat the egg whites until stiff and gently fold into the ricotta mixture.Pour into an unbaked pastry shell. Bake in the hot oven for 60 or 70 minutes- until done.Turn off the heat and leave the pie in the oven for another hour with the door closed.Remove from oven and cool.הפאי ממש נמוך אבל אומרים שטעים,הוא רך ולימוני
המלצות השבוע..




מקסים: האתר של גיא שחר,תודה לזיו Israel through the eye of an Israeli Guy - Guy Shachar
?מאמר ותמונת הדבש מתוך חדשות וינגייט - רפואה מתוקה - האם דבש יעיל יותר מאנטיביוטיקה


נושא : כדורי שלג (רפאלו)אצלי במטבח - משחק אחרון (להיום) במטבח

כלום עבודה, מתכון מדוייק ומפתיע, לא טעמתי את הכדורים המוכנים (רק את עיסת הקוקוס-סוכר-גבינה) כי עדיין מתקררים במקרר, ככה הם נראים לאחר עשרים דקות בפריזרלאחר צינון מוחלט אני הולכת לארוז אותם במארז יפה (אני משאירה כמה בבית) ולמסור אותם מתנה
כדורי שלג/"רפאלו" מתכון של ZORRA

הכפלתי את המתכון שלה ב- 2
ל- 16 יחידות
:מלית

מאה גרם קוקוס
שישים גרם סוכר
מאה גרם ריקוטה
שישה עשר שקדים מולבנים
לערבב היטב קוקוס וסוכר, להוסיף ריקוטה ולערבב עד קבלת מרקם דמוי בצק (מתאחד מהר
.ליצור 16 כדורים, לטמון שקד בכל כדור, לגלגל יפה
.להקפיא את הכדורים ל- 20 דקות בפריזר
רפאלו נראים ככה צחורים ולבנים ללא ציפוי שוקולד.. בשביל לצפות אותם
:לגנאש
שבעים גרם שוקולד לבן
ארבעים גרם שמנת מתוקה

לערבב חתיכות שוקולד ושמנת מתוקה על אדים בסיר קטן(כפול), לערבב עד שנמס, להוריד את הסיר מהאדים
להוציא כדורים לבנים מהפריזר ולצפות אותם בגנאש. (החזקתי כל אחד ביד ועשיתי לו סיבוב בתוך אמבטיית הגנאש
.אפשר לפזר מעט קוקוס מעל הכדורים, לא חובה
.לאחסן במקרר
* Classic Love Songs : part 1 + 2 + Valentine's Day Menu Cards:[PDF]*

3 comments:

Anonymous said...

Your snowballs look very appetizing! I'd love to eat one!

Here we have real snowballs (see my blog); it has snowed quite a lot ;-P...

wheresmymind said...

Those are SO beautiful, though I might go for the Ricotta pie first ;)

chanit said...

Thank you rosa !
I didn't see snow for years ! :-(
So .. I have to make some snowballs by my self..;)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com