February 20, 2007

A quick mushroom courgette soup and more

Today's Soup: A quick mushroom courgette soup
A small mushroom package inspired me to make this soup..half recipe was written on that package..here is my version :
Fry 2 large finely chopped onions in olive oil and a piece of butter in a medium size cooking pot , add 1 large cougette cut and 250 gr thin sliced mushrooms; Fry everything for a 1 minute or 2 (or 3) . Now add:boiling water to cover all vegetables , ground black pepper,nutmeg ( muscat in Hebrew)garlic and salt or 1 ts chicken-soup powder (which I don't use normaly), bring to boil and cook, with a cover for 20 minutes more or less - yummy !


סלסלת פטריות קטנה ודיי טריה נתנה לי השראה למרק פטריות קטן וטעים .מלאתי את העגלה בכל טוב, כרוב וכרובית ועלי סלרי לחמוצים, כן, פעם נוספת כי זה מהיר וטעים, ללא פלפל אנגלי שהיה לנו קצת דומיננטי.אז בסוף השבוע יהיו חמוצים, צינצנת 4 ליטר.. הכנתי שוב לחם כפרי לבן , שתמיד מצליח, הכנתי עוף ללא אנטיביוטיקה בתנור עם בירה, מה שנשאר בפחית הבלגית , נלגם לקיבתנו, האמת - היה קצת מריר.הכנתי גם בצק דניש שקצת שרפתי אותו, אבל אמא עשתה פלאים מהרבע האחרון בצורת 2 גלילות גבינה. בצק מצויין ולא שמן ביחס לתוצרת הרבה. הכנתי גם ברוקולי עם שום, גם סלט כרוב לבן מתובל בלימון טרי.והכנתי גם מרק פיטריות וקישוא ובצל- הרי המתכון כמעט כולו היה על האריזה
הכנת המרק :טיגנתי 2 בצלים גדולים קצוצים במעט שמן זית מעורב עם קצת חמאה עד לשקיפות, אח"כ הוספתי קוביות מקישוא אחד גדול ואת כל סלסלת הפיטריות והפרוסות דק, הקפצתי את הכל דקות ספורות
ואז הוספתי מים רותחים עד למעלה מכיסוי הירקות, כפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור ומוסקט טחון וארומטי של מקורמיק,ניתן להוסיף שום כתוש, הבאתי לרתיחה ובישלתי כ- 20 דקות. לדאוג שלא יהיה רך מידי. תיקון תיבול: מלח
אני מעלה עוד קצת תמונות של המרק בכדי להמחיש כמה קל להכנה ואולי בשביל להמריץ אותכם למטבח
Crispness..
A 60 gr package of these pita size 100% wheat crispy and light rounds, 19 calories in a one.. I like eating them.[Made in Israel]

Meny T. is a chocolate expert, here in this Hebrew link (with pics..)he explains how to make Homemade chocolates for your 'box of chocolates '-this pic was made by Many - yummy !
המלצת היום היא מתוקה
מני ת. הוא אומן שוקולד, מנהל מקצועי של
פורום השוקולד בפרדס, האיש מומחה בשוקולד ובנועם הליכות, השבוע הוא מעביר לנו
הסבר מפורט ומצולם -התמונה של מני ת. לקוחה מדף האינטרנט שבו כתב-כיצד להכין בונבונירה בייתית, תראו כמה שזה יפה ומושלם.אני מקוה יום אחד גם לנסות לשחק עם שוקולד במטבח הקטן והפרטי ללא מכונת טמפרור ואביזרים מקצועיים,אם אתם מנסים או ניסיתם כבר-אל נא תהססו לכתוב לי,בפורום מתכונים נצפתה גם מגי(מגיג באנגלית שגם מעבירה סדנאות) במיומנות שוקולדית יפייפיה,כל הכבוד
קחו עוד כמה המלצות לסוף היום ודווקא אמצע השבוע אלף ארבע מאות תשעים ושבע קישורים למתכונים מפורום האוכל של אורט, מתכונים ותיקים שחלק מהכותבים מוכרים לי וירטואלית, חלקם לא, פשוט לסמן קישור ולהעתיק לדף ריק של הדפדפן שלכם, יש שם כמה פנינים
אתר מזון - למגזר המקצועי , אבל בטוח שגם לכל המתעניין -תעשיית המזון, מה חדש והיכן - נרשמתי לניוזלטר שלהם, נראה מה נקבל, רק חבל שישנם שם הצעות עבודה גם ותיקות מאוד
פסקל פרץ רובין מביאה קצת טעמי תימן בקישור הזה,רק לא הבנתי מדוע הובאה שם תמונת אילוסטרציה
בייקר1 מפורום האוכל של אורט ממליץ על דפי סיליקון לאפייה, לא משטחי סיליקון המצויים, אלו נמכרים לפי מידה אצל היצרן הזה, אבדוק גם
A good night or day Song for you:Robbie Williams - My Way :-)
Svetlana's Food Blog is 3 months old, she is from Pomorie : Bulgaria and cooks in her English Blog local very good dishes, come and visit her, like I did today .[Her BANIZA ]
 
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

2 comments:

Handmade By Svetlana said...

Thanks a lot for this information about my blog!

Chanita Harel חני הראל said...

You're very welcome svetlana ! ;-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com