February 24, 2007

Magic Brownies and more

Lemon Bars לימוניות

Lemon Bars /cuisine recipes - Full recipe לימוניות

Poppy Seed Rolls "לחמניות בפרג "English recipe-soon

Mix 200 ml lukewarm milk+10 gr dry yeast+1 TB sugar-let rise for 20 minutes; Add 100ml buttermilk.Sift 500 AP flour and add yeast mixture, knead the dough for few minutes, let rise for 80 minutes; knead the dough for a minut or 2,make a roll, cut to 12 pieces, roll each one to a ball; roll each ball in poppy seeds.let the rolls rise for 1 hour on a large baking dish.bake in a hot oven-225C for 18 minutes +-.


"This is Betty Newman’s (a San Francisco food writer for the Jewish Bulletin of Northern California) recipe for a Babka full of old-fashioned goodness.."

But I think It's more like a Bread, not the Best one.. But it was baked by me in a 'Wonder Top' סיר פלא, on the gas and not in my oven, in this pic.- It's not baked yet but I was very curious.. so I took off the lid .
If you want to bake this recipe , use only 800 gr flour, and here is the full recipe [Here are more Babka recipes]
Magic Brownies בראוניז
 
הערות למתכונים המובאים כאן
הלימוניות או חיתוכיות הלימון -מתכון חדש ומוצלח, לאוהבי לימון וחמיצות במיוחד, המלית דומה לקארד לימון חמוץ ומתוק גם. הכנתי את הבצק עם מעט אגוזי מלך קצוצים דק, לא הוספתי עוד אגוזים או שקדים. הבצק עורבב ידנית ונאפה כמובן קודם. אפיתי בתבנית 17 על עשרים ושלושה ס"מ ולא 20 על 20 ריבועית כפי שמומלץ, דבר שהשפיע על הגובהה של הלימוניות, הבצק פריך, והלימונית נחתכת יפה
 
הלחמניות: הבצק הוכן במיקסר, קל להכנה וכייפי. לא ריססתי במים את הלחמניות כי לא היה לי שפריצר. הוספתי טיפה מלח -לבצק.הלחמניות יוכנו כמובן שוב-אגב מתכונים מדנמרק ניתן
 
הבראוניז לא נתתי להן את שמם..- מוצלחים, ומזכירים באופן ההכנה ובטעם את הבראוניז הקבועים, מלבד שבאלו יש אגוזים, הכמות כפולה ולכן הוכנו בתבנית 9 על 12 אינץ. אפיתי 5 דקות יותר ממה שכתוב ואפשר להפחית 2 דקות אפיה, אפשר להפחית גם סוכר , למרות שהפחתתי אולי 2 או 3 כפות. הבראוניז יציבים וגבוהים יותר מאלו הרגילים, ומתקבלים המון חומיות. יוכן שוב כמובן

Magic Brownies
13 tablespoons butter
6 1/2 ounces unsweetened chocolate, coarsely chopped
1 1/2 cups sifted cake flour or all-purpose flour
3/4 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
4 eggs
2 cups sugar
1 1/4 teaspoons vanilla
1 1/4 cups coarsely chopped walnuts, toasted

H O W
Grease a 13x9x2-inch baking pan; set aside.

In a heavy small saucepan, heat the butter and chocolate over low heat, stirring constantly, until chocolate is melted and smooth. Set aside to cool.
In a small bowl, stir together flour, baking powder and salt. Set aside.
In a large mixing bowl, beat eggs and sugar with an electric mixer on high speed for 5 minutes or till lemon-colored and fluffy, scraping sides of bowl occasionally.

Add cooled chocolate mixture and vanilla.
Beat on low speed until combined. Add flour mixture. Beat on low speed till combined, scraping sides of bowl.
Stir in walnuts.
Spread the batter in the prepared pan.
Bake in a 325 degree F oven for 30 minutes or until brownies appear set.
Cool in pan on a wire rack.

Magic Brownies/Source: Better Homes and Gardens -recipePoppy seed Rolls recipe in Hebrew -Poppy seed Rolls recipe(from this Blog):

Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

7 comments:

Viji said...

The lemon bars and Poppy seeds recipe and magic brownies looks so yummy Chanit. If possible give the poppy seed rolls recipe in english. Tks. Viji

Rosa's Yummy Yums said...

Your baked goods look all really gorgeous and those lemon bars seem wonderful!...

Anonymous said...

hej (hi in Danish) Chanit, this is an excellent danish recepie site.
http://gugge.dk/opskrifter/framesets/frameset_opskrifter.htm
Unfortunatelly it's Danish but if you fancy for any recepie in English or Hebrew i can translate.
Piece of cake for me:)
Forglemmigej from Tapuz
PS. Cake is kage in Danish

Chanita Harel חני הראל said...

vcuisne hi ,
I'll write the recipe for the rolls - soon , thanks for your comment ;)


Forglemmigej
מאוד שמחה לראות אותך פה, תודה רבה
הקישור מצויין, תודה,אני הולכת לעבור מתכון אחר מתכון, למרות שלא הבנתי כמעט כלום, חוץ מחמאה.. סוכר..ביצה.. אבל התמונות עוזרות לי
אבחר משהו מעניין ואבקש יפה תרגום
נתראה
:)

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you rosa !!
I always love to see you here .
I think Ran loves the Lemon Bars very much , so I'll bake them again (I love lemons too..!) ;)
[The "magic brownies" were a good surprise too, next time with less sugar ..]

Unknown said...

The recipes were great! I am very interested in the Wonder Top. Do they still sell them?

Chanita Harel חני הראל said...

Hello Teresa

Sure, you can find these wonder Tops in Israeli markets .maybe in some shops too.

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com