March 24, 2007

Passover 2007 - I

Passover 2007 New Links and Recipes: מתכונים לפסח
Coconut Rocks- tested recipe for passover and for everyday... <-----pic טלוליות קוקוס מצויין +here
* Passover made personal: Exodus story is retold, but Seder doesn't have to be a repeat, author says /By Beverly Levitt
* The History of Passover + The Seder Plate צלחת הסדר

* כולנו מסובין / רותי לקס-אורט ישראל
* Happy Passover! - more recipes
* A Sophisticated Seder -New tastes meet tradition in this modern Passover menu/By Mark Bittman פסח לפי מרק ביטמן
* Passover / Pesach Guides & Tips - Preparation, Hagaddahs, The Seder, Recipes....
* Passover Chocolate Torte with Raspberry Sauce טורט שוקולד לפסח
* Vanilla Bean Chiffon Cake עוגת שיפון וניל לפסח
שמונה עשר דקות, מצה למהדרין-ארז קומרובסקי
* Coconut Macaroons for Passover מקרונים של קוקוס לפסח
* Rich Dark Chocolate Brownie Cupcakes בראוניז לפסח
* עוגיות שקדים סימונה כולל תמונה-תודה רבה לך- almond cookies- hebrew


המלצה חמה:בקרו בפורום שווקים,מציאות ועוד בפרדס, מנוהל בחן וידע רב על ידי שוקלדאגוזים, מגזין טיים אאוט הינו המלצה אחת קטנה מיני רבים שמנהלת הפורום ומשתתתפיו מביאים לפורום מספר 1702:שווקים, מוצרים מענינים, ארועים, הצגות, תערוכות, חנויות עם מציאות.. ועוד ועוד
* What I learned today ?...
When you want to add a link to your template you use line no. 3 , as it shown in the first line(please ,enlarge, the pic), BUT:
If you want to add a link which will be opened in a new window... use line no.2 and add your link instead of google link.
(as far as I know ,It doesn't work in a scroll menue)

* Food and Wine Passover news: yemenite Haroset; A Perfect Passover ; Italian Almond Cake; The Passover Chronicles; Holidays: Passover in Sawtooth
* Pavlova recipe/saveur
* מתכוני פסח,לפי קטגוריות- לא ניסיתי אותם
מתכוני פסח מאת אבי שטייניץ
Rumanian zucchini potato latkes ; Apple and matzo kugel
תמונת המצה-פיתה.. משמאל הועלתה על ידי סילביה ט מהפרדס,תודה

מסורת משודרגת - ארוחת החג של השף רפי כהן
מתכון שהכנתי בשנים האחרונות
קנישס קטנים מתפוחי אדמה *לפסח*שלוש כוסות מחית תפוחי אדמה
שתי ביצים טרופות קל
אחד בצל בינוני קצוץ
שלושים גרם חמאה
חצי כפית מלח או לפי הטעם
שמינית כפית פלפל שחור גרוס ,או לפי הטעם
שלוש שמיניות כוס קמח מצה
- -
חלמון+1 כף מים לבירוש לפני האפייה
ההכנה
לחמם תנור ל 200
להזהיב את הבצל הקצוץ
בקערה בינונית,לערבב: מחית ת"פ,בצל מטוגן,ביצים, חמאה,מלח,פילפל וקמח מצה.
ליצור עם כף כדורים מוארכים וקטנים (כמות של כף בערך), להניחם על תבנית אפיה,להבריש בחלמון מדולל בכף מים
לאפות כ 25-20 דקות ב 200 ,עד שזהוב חום
מתקבלים :40 קנישס קטנים וטעימים
Passover RollsFor 12-16 rolls:1/2 cup oil,1 cup water, 1/2 ts salt,1 cup Matzo flour,1 ts sugar,4 eggs.Passover 2007

preheat the oven to 350F (180C).Heat 1 cup water+1/2 ts salt +1/2 cup oil. now add 1 cup matzo flour, mix well and cook only until sticky.Let this mixture cool for few minutes. Add sugar and 4 eggs, mix well after each egg. make 12 or 16 small and round rolls on a large baking shit.Bake 20 minutes at 180c, than 20 minutes more at 160C.

קניידאלאךמאת :אפרת שטרן
עָרַכְתִּי אֶת שֻׁלְחַן הַסֵּדֶר
לִשְׁלֹשִים וּשְׁנַיִם אִישׁ
בִּשַּׁלְתִּי סִיר עִם קְנֵיידָאלָאךְ
וְגַם גֶעפִילְטֶע פִישׁ
אֲבָל
בְּשֵׁשׁ בַּבֹּקֶר כְּבָר צִלְצֵל גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה
אָמַר שֶׁלֹּא יַגִּיעַ אִם תִּהְיֶה שָׁם דּוֹדָה מִינָה
בְּשֶׁבַע מִינָה הִתְקַשְּׁרָה שֶׁלֹּא לִבְנוֹת עָלֶיהָ
כִּי אֵין לָהּ עֲצַבִּים לַזִּיּוּפִים שֶׁל סַבְתָּא לֵאָה
מִיכָאֵל מִיָּקְנְעָם בִּשְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה צִלְצֵל
אָמַר שֶׁלֹּא יָבוֹא אֵלַי לִפְנֵי שֶׁאֶתְנַצֵּל
בְּאַרְבַּע חֲמוֹתִי הוֹדִיעָה שֶׁנִּשְׁכַּח מִמֶּנָּה
כִּי הַבִּשּׁוּל שֶׁלִּי תָּמִיד גּוֹרֵם לָהּ לְמִיגְרֶנָה
וּבַת אָחִי אָמְרָה שֶׁהִיא תַּגִּיעַ הַשָּׁנָה
בִּתְנַאי שֶׁלֹּא יְנַדְנְדוּ לָהּ שׁוּב עַל חֲתֻנָּה
- - - - - - - - - -
נִיתַקְתִּי אֶת הַטֶּלֶפוֹן
יָרַדְתִּי לַמַּרְתֵּף
וְהִצַּעְתִּי לַתַּאיְלַנְדִית
בַּסֵּדֶר לִ'שְׁתַּתֵּף
עָלִינוּ יָד בְּיָד
בַּמַּדְרֵגוֹת אֶל הַסָּלוֹן
וְשָׁם בַּקְבּוּק שֶׁל ווֹדְקָה
שָׁפַכְנוּ לַגָּרוֹן
סִפַּרְתִּי לָהּ עַל קִינְג פַּרְעֹה
וְכָךְ, בְּלִי לְהַרְגִּישׁ
חִסַּלְנוּ אֶת הַצִּימֶעס
וְהַגֶּעפִילְטֶע פִישׁ
מָרָק עִם קְנֵיידָאלָאךְ
בִּשְׁלוּק אֶחָד שָׁתִינוּ
וְשַׁרְנוּ "דַּי-דַּיֵּנוּ
וְגַם "עֲבָדִים הָיִינוּ
גַּם צְלִי בָּקָר הִשְׁמַדְנוּ
בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה
וְאָז בִּשְׁנֵי קוֹלוֹת
זִמַּרְנוּ אֶת הַ"חַד גַּדְיָא
וּבַחֲצוֹת הִסְתַּרְתִּי לָהּ אֶת הָאֲפִיקוֹמָן
וּכְשֶׁמָּצְאָה - רָקַדְנוּ יַחַד סְטֶפְּס עַל הַשֻּׁלְחָן
וְאַף שֶׁכְּבָר הָיִיתִי מִתְנוֹדֶדֶת כְּלוּלָב
יָדַעְתִּי בְּלִבִּי שֶׁבְּכָל פֶּסַח מֵעַכְשָׁו
לֹא אֲנַסֶּה כְּלָל לְהָבִיא אֵלַי שֵׁנִית אֶת דּוֹדָה מִינָה
כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּפְגֹּש כָּאן אֶת גִּיסִי מִבִּנְיָמִינָה
וְלֹא אֶת בֶּן-דּוֹדִי - כְּדֵי שֶׁלֹּא תִּהְיֶה שׁוּם סְצֶנָה
וְלֹא אֶת חֲמוֹתִי - שֶׁלֹּא תַּחְטֹף לִי כָּאן מִיגְרֶנָה
וְרַק אֵרֵד אֶל הַמַּרְתֵּף
וְאֶת הַשִּׁיקְסֶע שׁוּב אַזְמִין
לָחוֹג אִתִּי כָּאן סֵדֶר
כָּשֵׁר לִמְהַדְּרִין
השיר הזה לפסח התקבל במייל גם השנה

הודעה של נועית10 מנהלת פורום למען הקהילה בתפוז
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
AddThis Social Bookmark Button

2 comments:

Roberto said...

Girl with your blog is always a surely thing I'll find something to eat. Your blog is a food enciclopedia.

Even this post looks as if it is a combo pack!. Many recipes in one post. I think I'm going to faint, too much emotions for a single day!. Hey I like that kind of emotions! but my belly can handle all in one day!, no problem,.. there's always a to go box to pick up the crumbles :D. Big Hugs: is spring already.!

chanit said...

Thank you roberto,
I'm sending you lot of hugs back :-( :-)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com