April 1, 2007

Passover 2007 - II

It's a new month, a new week, a new holiday - Happy Passover ! פסח שמח




מתכון מס. 1 :עוגיות לפסח
החוכמה הגדולה בעוגיות אלו, הן מיעוט המצרכים, קלות ההכנה , הטעם וגם ..כמובן שניתן לאפותם לא רק בפסח
אם יש לכם רבע קילו קוקוס בבית, רצוי כזה טרי מחנות תבלינים קרובה וכמובן גם ביצים וסוכר.. אתם יכולים לגשת מיד להכנת העוגיות.במקור נקראות העוגיות סלעי קוקוס, אני מעדיפה את השם תלולית, קראו להן איך שאתם רוצים, ואל תשכחו להציץ איך השף מכין אותם, ממש שלב אחר שלב באנגלית או גם בצרפתית
אז נא להכין :מאה ושמונים גרם סוכר, שזה קצת פחות מכוס מדידה של סוכר,שתי ביצים ורבע קילו קוקוס טחון
נא להדליק את התנור בינתיים לחום בינוני נמוך-170 מעלות יספיקו
בקערת מתכת טרפו את הביצים,הוסיפו סוכר וטירפו יחד,הוסיפו עכשיו את הקוקוס ועברו לעירבוב בכף עץ.המשיכו לערבב את העיסה עוד מעט -הפעם בידיים.יתקבל בצק הדומה לחול כלומר לא גוש של בצק מוצק. עכשיו קחו כף רגילה של מרק.. מלאו אותה בכמות של תערובת שטוחה, העבירו ליד, הדקו את התערובת וצרו צורה של מעין פרמידה.השף יוצר פרמידות גדולות יותר, אני יוצרת כ25 או 28 פרמידות,הניחו על נייר אפייה ואפו בחום בינוני עד 20 דקות,אפיתי בחום של 170 מעלות ובשליש הזמן הנותר הורדתי למאה ושישים מעלות, להעביר למשטח צינון ולהתחיל לזלול..
Don't work too hard .. Pesach Cleaning ... אל תעבדו קשה מידיי בניקיון הפסח Passover recipe no.2 :home-made Passover Matzos - Erez Comorovsky recipe מצות לפי ארז קומורובסקי
אפיתי מחצית כמות בצק המצות של ארז קומרובסקי,קיבלתי 6 מצות מקמח לבן רגיל,אפייה ערכה כ7 או 8 דקות בחום של 250 ועם טורבו, מתקבל פריך וטעים


Recipe for 10-12 Matzos :
500 gr AP flour
1 3/4 lukewarm water
1/2 ts salt
1 ts sugar
--------------
Preheat the oven to 250C . Mix:flour+salt+sugar, add the water,gradually;mix to a soft dough, leave for2- 3 minutes.Divide into 5 balls for very large Matzos or to 10-12 balls for smaller once.roll each ball very thin; prick with a fork and bake for 7-10 minutes until golden brown.
Passover recipe no. 3:Passover Chocolate Cake-Ben Ami Bertini- Left עוגת שוקולד בן עמי משמאל
Passover recipe no. 4 : Passover Coconut-Nut Cake עוגת קוקוס לפסח מימיןהביאה מירה לאורט

above- Passover recipe no.5: Baked Potato Knishes קנישונים מת"פ אפויים
Passover recipe no.6: Mina di Prasa con Queso - Leek And Cheese Pie
---------------------------- Baking time :40 minutes at 200C

another layer

use 4 Matzos , evey one soaked in water for 3 minutes and then in egg, making layers with cheese, leek filling..
adding 250 gr ricotta,2 eggs ,salt and pepper

leeks with 1 onion (20 minutes)

after soaking in water

5 very fresh leeks

The Mina is like a Lazania.. isn't it ?
מינה- מאפה לפסח הפעם בגירסא הירק והגבינות ולא גירסת הבשר- מאפה חגיגי לפסח :אז איך מכינים את המאפה הזה, מינה? זה פשוט יותר ממה שאתם לבטח חושבים, ותודו.. זה נראה כמו לזניה..במיוחד עם גלי הבצק האלו והצבע- בקיצור טעים ! נתחיל עם הכרישות. נקו 5 כרשות גדולות ויפות, הסירו גבעולים מיותרים, חיתכו כל כרישה לאורכה, פרסו דק והשרו את הפרוסות הקצוצות במי ברז קרים.שטפו היטב, סננו. חממו 3 כפות שמן רגיל או חמאה במחבת וטגנו את הכרישות יחד עם בצל בינוני קצוץ, בחשו מידי פעם והוסיפו מים אם יש צורך, הכרישות צריכות להיות רכות, זה ייערך כעשרים דקות אולי קצת פחות. הניחו לצינון.בנתיים אתם יכולים להדליק תנור לחום של 200 מעלות. לכרישה המבושלת והצוננת הוסיפו חבילת ריקוטה, כלומר כ-230 או 250 גרם, 2 ביצים, רבע כוס שמיר או פטרוזיליה קצוצים, מלח, פלפל ומוסקט לטעם.עכשיו להרכבת המאפה- קחו ארבע מצות ו-2 קערות ענק שיכולות להכיל גודל של מצה בבסיסה. קערה אחת מלאו מים עד שליש בערך, לשנייה טרפו ביצה. הכינו גם כלי אפייה מפיירקס או מתכת בגודל עשרים ס"מ ריבועי. טיבלו כל מצה בנפרד במים למשך שלוש דקות, אחר כל העבירו לקערת הביצה טבלו גם פה את המצה.העבירו את המצה לכלי שעדיף שתרפדו קודם בנייר אפייה , כך המינה תחליק יופי לאחר האפייה.על המצה גרדו גבינת קצ'קוול בשכבה אחידה והעבירו שליש ממלית הכרישה והגבינה החליקו יפה.במידה ואתם קונים גבינה במיוחד תזדקקו ללא יותר ממאה וחמישים גרם גבינה , על זה הניחו שוב מצה טבולב במים ובביצה ושוב מלית, חזרו על הפעולה פעם נוספת.על עלה המצה האחרון פזרו רק גבינה מגוררת. אפו כ45 דקות ,קצת יותר או קצת פחות , תלוי בתנור שלכם. המינה תהיה אפויה היטב ובגוון זהוב שחום. הוציאו מהתנור לפחות 10 דקות לפני ההגשה.נחתך יפה מאוד.משביע ומזין ויכול להוות ארוחה בפני עצמו בתוספת סלט. בתאבוןPassover Rolls: For 12-16 rolls:1/2 cup oil,1 cup water, 1/2 ts salt,1 cup Matzo flour,1 ts sugar,4 eggs.preheat the oven to 350F (180C).Heat 1 cup water+1/2 ts salt +1/2 cup oil. now add 1 cup matzo flour, mix well and cook only until sticky.Let this mixture cool for few minutes. Add sugar and 4 eggs, mix well after each egg. make 12 or 16 small and round rolls on a large baking shit.Bake 20 minutes at 180c, than 20 minutes more at 160C.
coconut cake - wet and low fat .. עוגת קוקוס שוקולד-דלת שומן לחה וטעימה

Ben Ami's chocolate cake - yummy עוגת השוקולד של בן עמי-2 דקות עבודה ומצויינת
Passover 2007העוגות התקבלו מוצלחות, ולא היה צורך בשום קישוט או תוספת, שתיהן רכות ונימוכות- מומלץ
האביב כבר פה, למרות הרוח החודרת שנשבה לי היום מכל כיוון,וציננה אותי כהוגן ,זו העונה החביבה עלי ..אני מצרפת את הצילומים העכשויים של הפרחים של אמא, כל כך מטופחים ויפים, אינני יודעת אם אצלי היו מחזיקים סחלבים במצב כזה..בקרנו היום במשתלה ,רכשנו מספר צמחי תבלין, זו העונה- הצמחים היו במיטבם במחיר ממוצע של שבעה ומשהו שקלים .נענע ריחנית, זעתר ארומטי, מרווה וגם גרניום ורוד עלי כותרת.כמתנה רכשנו עציץ ורדים ננסיים , בצבע אדום כהה, שהיה נתון במקרה או לא בסלסלת קש יפה וחומה, מתנה יפה לתת,תכף יבואו גם מתכונים Passover recipe no.1:Coconut Rocks [+here]
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
AddThis Social Bookmark Button

2 comments:

Anonymous said...

Hi, I'm a Cree Native American Indian from Canada and just wanted to say I've tried a number of these recipes and my family love them.

Thank you so much for sharing.

Muskeke

chanit said...

Dear Muskeke
I was very glad to get your comment, you're WELCOME.
thanks for visiting, I'll be happy if I could try out your recipes too .
:-)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com