March 5, 2007


Mix it for 2 minutes, bake it for 7 -10 minutes and you get a snack for everybody..
Oatmeal Sesame Sticks מקלוני שומשום ושיבולת שועל
Preheat oven to 375 F .You need a 15 by 10 inch pan
3/4 cup butter
1 1/2 cups packed brown sugar
1 1/2 ts vanilla
2 1/4 cups regular oats
3/4 cup sesame seeds
3/4 ts baking powder

Melt butter in large saucepan,stir in sugar and vanilla; cook for 2 minutes or until mixture is bubbly.Remove from heat and stir in oats, sesame seeds and baking powder; Mix well, press firmly with back of spoon into prepared pan.Bake for 7 -10 minutes or until golden.Cool completely, then cut into bars.

מקלוני שיבולת שועל ושומשום-הערות
מתכון קל שבקלים, 2 דקות עבודה ודקות ספורות של אפיה, הכנתי מחצית הכמות ואפיתי בתבנית טוסטר קטנה בגודל 17 על 23 ס"מ.ההכנה:המסתי 80 גרם חמאה, בחשתי פנימה 3/4 כוס סוכר חום כהה וכפית וניל, בישלתי 2 דקות עד שבעבע והסוכר נמס. תרגישו ריח של קרמל.. להוריד מהאש- לבחוש פנימה כוס ושמינית הכוס שיבולת שועל מלאה וגם כ- שליש כוס שומשום וכשליש כפית אבקת אפיה. לערבב היטב, להדק על תחתית של תבנית האפיה המרופדת נייר אפיה, לאפות בתנור מחומם מראש ל 190 מעלות בין 7 ל-עשר דקות , עד שזהוב. זה מתקשה עם הקרור,לחתוך רק לאחר צינון מוחלט


ציון לשבח
לאחרונה נרכש על ידנו אחד המוצרים הקפואים של חברת שטראוס ,נתגלתה במוצר בעיה, והוא הוחזר למשווק ,פניתי לייצרן ליידעו לבדוק את הבעיה, וזכיתי להתנצלות בכתב ופיצוי - ע"י קבלת תלושים לרכישה ממגוון מוצרי החברה , במגוון רשתות שיווק בשווי כפול משווי הרכישה שלי. ככה מטפלים בלקוחות.אהבתי
ציון לשבח מס' 2
סיפור דומה קרה עם אחת הגבינות מתוצרת מחלבות גד. גם הפעם זכיתי לקבל מיידית מכתב הכולל פיצוי לקבלת 2 גבינות של החברה. מצויין

המלצה שאני רוצה לבדוק בקרוב-רן ביקר במאפיה עוד לפניי- למטה חלק מהמאפים המצויינים שרכש לנו
מאפית הפיתות האולטימטיבית בחיפה
-שולח : אנדרי מפורום האוכל של אורט,מילה במילה ממה שאנדריי כתב לאחרונה -סומכת על המלצותיו ומודה לו
במאפיונת זעירה למרגלות דרך סטלה מאריס שוקדת משפחת מטר על הכנת הפיתות הטובות ביותר שטעמתי עד כה מייצור שאינו ביתי
מעטפת קריספית עדינה ופנים רך אך אפוי היטב. ריחות נפלאים של טפיחה נכונה. מעולה בחימום נוסף - פשוט שלמות
המאפיה החלה גם בייצור פיתות בטעמי זעתר ובצל - ממלץ בחום
מאפית הכרמל חיפה דרך סטלה מאריס 11 חיפה -תמונות למטה

לתימני נט יש מגוון מאכלי תימן, בקישור הזה- מתכוני קוראים, לא נוסה בביתנו, אבל אנו אוהבים את המגוון אז לבטח יוכנו מטעמים וידווחו פה

"He paints the town red and green and blue..." - Rami Meiri -the artist /"Dressing the Naked City"- רמי מאירי - האומן ודף הבית - מקסים-למעלה אחד
מציורי הקיר שלו
Watch this video :Verdi - Traviata - Choeur Bohémiens

טיול לפריז -מספר המלצות נוספות על אלו הקיימות בארכיב פה, בספטמבר 2006
ביקור חוזר בפושון rue bonaparte ב PIERRE HERME ביקור חובה בפטיסרי של
לציוד מטבח MORA :חנות בשם montmartre ברחוב 13
poilane מאפיית rue du cherche-midiברחוב
rue mouffetar שוק ברחוב



המאפים תוצרת מאפיית פיתות - הכרמל -The Carmel Pita Shop - Haifa

פיתות עם זעתר בבצק שרן רכש במאפייה - מצויין - Zatar Pita Bread [Zatar dough]

פיתות Pita Bread

another Pita Bread with Zatar and oil- yummy פיתות גדולות עם זעתר

היו גם בורקסים במלית ירקרקה - חמצמצה - מצויינת, אבל לא הספקתי לצלם..

Ajvar (Roasted Red Pepper Spread)ממרח פילפלים-לא נוסה

8 comments:

Anonymous said...

היי
תרגמתי לך מתכון של עוגה מהאתר הדני אני מקוה שתאהבי:

5 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
200 גרם שוקולד מריר עדיף 70% חמאת קקאו
200 גרם חמאה
225 גרם סוכר
20 גרם קמח
קצת חמאה וקמח לתבנית האפיה

להקציף חלבונים בקערה אחת כ4 דקות ולהוסיף טיפה מלח זה מקשה אותם יותר מהר.
להמיס חמאה בכלי פלסטיק עם מכסה במיקרוגל .
להוסיף סוכר לחמאה המומסת ולערבב היטב.
להמיס שוקולד חתוך לקוביות קטנות גם במיקרוגל כ3 דקות.
לערבב בקערה את השוקולד המומס עם תערובת החמאה והסוכר עד שתצא תערובת אחידה.
להוסיף חלמונים ולערבב בעדינות עד שנבלעים בעיסה.
להוסיף החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד בעדינות ולקפל בצורת שמונה עד שנבלעים בתערובת.
לשמן תבנית קפיצית מספר 26 בחמאב ולפזר קצת קמח על זה. לנער את שאריות הקמח החוצה.
ליצוק את תערובת לתבנית ולאטום עם נייר אלומיניום מעל.
לאפות ב160 מעלות כ45 דקות.

אפשר לאכול פושר או קר.
אופן הגשה אמנותי:
פרוסת עוגה על צלחת די גדולה, ליד זה שני כדורי גלידת וניל עליהם לפזר אבקת קקאו , ליד זה לפתן תות שדה הנעשה באופן הזה:
300 גרם תות שדה קפוא או טרי
1 מקל וניל אמיתי
120 גרם סוכר
לגרר את מקל הוניל לסוכר ולבשל את התות עם הסוכר ביחד כעשרים דקות.
לצנן.
אין לי מושג איך מצרפים פה תמונה כדי להראות איך זה נראה אם תדריכי אותי אז בכיף.
forglemmigej from tapuz

chanit said...

תודה , תודה רבה
המתכון נראה מצויין ומאוד שוקולדי ועשיר
מאוד שימחת אותי עם התרגום המפורט , ובטוח שאכין, לא יודעת איך מצרפים קישור או תמונה
לתוך תגובה, עשית לי ממש כייף
:-)

shin said...

הי

סחתיין על שטראוס ומחלבות גד.
באמת יפה מאוד מצידם. סוף סוף
דוגמה מוצלחת לאיך צריך להתנהג ללקוחות.

Chris said...

Yum!

Vcuisine said...

Nice snack chanit. Viji

chanit said...

הי שין
לא הייתי שלמה לגמרי עם ציון שם החברות,אבל זו אכן
היתה הפתעה חיובית עם טיפול זריז , במיוחד לאחר שחברה א' שמשווקת מוצרים אחרים, ענתה לי תודה שיידעת אותנו בבעיה, אין לנו כל אחריות וזאת לאחר שזרקתי את המוצר הפגום והיקר, אנו רק משווקים
אז החלטתי לא לרכוש עוד ממוצריהם
חבל לי שבעלי החברה לא יודע שהפסיד לקוחה ושיש לו בעיה לא רק עם מוצר ,אבל גם עם אנשי השיווק שלו או וגם שרות הלקוחות
תודה רבה שבקרת, שמחתי

chanit said...

Thanks for your comment
chris
vcuisine
I'm glad you came to visit me :-)

כלי אוכל said...

מקלות השיבולת שועל האלו נראות טעימות מאוד, ואפילו נראה שאני לא אסתבך ממש במטבח מבחינת חומרים,קלים וזמן - מה שמצחיק זה שזה נראה גם בריא ולא משמין, אבל אם נכנסים פנימה..עדיף לא לדעת :)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com