April 16, 2007

Chocolate and Carrots in one cake ..?yes, here I'm eating this cake now , but I can't see any carrots inside .. If you have 5 free minutes to bake a cake which is realy moist and easy to make. here is a recipe for you ! I didn't make any icing for this cake , and baked it for 40 minutes at all, here is the scharffen berger's Chocolate Carrot Cake :
Chocolate Carrot Cake/Scharffen Berger עוגת שוקולד גזר
1 cup sugar
1 cup oil
3 large eggs
1 tsp. vanilla extract
1-1/3 cups all-purpose flour
¼ cup Scharffen Berger cocoa powder
1-1/2 tsp baking powder
1-1/2 tsp baking soda
1-1/2 tsp ground cinnamon
½ teaspoon salt
2 cups finely grated carrots
Method
Grease and flour a 12-cup bundt pan. Preheat oven to 350 degrees F.
Beat sugar and oil together. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Add vanilla. Mix.
In a separate bowl, mix together flour, cocoa powder, baking soda, baking powder, cinnamon and salt. Add to egg and sugar mixture. Stir in grated carrots.
Pour into prepared baking pan. Bake for 30 to 40 minutes or until an inserted toothpick comes out clean. Let cool. Unmold the cake to frost.The icing and the full recipe are
hereעוגה לחה ,כהה וקלת הכנה- עוגת שוקלד גזר




almond biscotti from umbria, Italy/Italian cooking & living ,printed magazine dec.2004-jan.2005 ביסקוטי שקדים מאומבריה
1 cup sugar (=200 gr)
8 TB butter, softened (=120 gr)
3 TB brandy
1 ts vanilla (+1 ts almond extract)
1 cup almonds, toasted and finely ground (I use walnuts)
3 eggs, beaten
3 cups AP flour (3X140 gr)
1 1/2 ts baking powder
Preheat the oven to 350F(180c)
Combine sugar+butter,brandy and vanilla(+almond ex. which I didn't add..). add the almonds( or nuts) and eggs and mix well.in another bowl combine the flour+baking powder (+ a pinch of salt)add to th wet ingredients,mixing until dough forms (I did all this with my mixer).place the dough on a baking sheet and shape into an elongated loaf.bake for 25 minutes. remove from the oven and set aside to cool.cut the loaf diagonally into 1/2 inch slices, arange on the baking sheet; bake until golden about 15-20 minutes, turning once,remove from the oven.. פריך וטעים, ניתן לאפות קצת פחות זמן

the dough is very soft..

כנפיים של קרמבו- תנועת נוער ארצית לילדים עם צרכים מיוחדים. הערב התארחה בתוכניתו של יאיר לפיד מייסדת הפרוייקט- עדי אלטשולר , הפרוייקט פועל בסניפים אחדים בארץ וזקוק בדחיפות לבני נוער מתנדבים וכן תרומות כספיות, חיפוש בגוגל על שם כנפיים של קרמבו, מניב תוצאות עם פרטים , למשל- פה, ופרטי התקשורות ופירוט פעילות וסניפים פה-כל הכבוד לכנפיים של קרמבו ולעדי אלטשולר

אתמול, ערב יום השואה, הוקרנה בערוץ 2, הדרמה "וסרמן -איש הגשם", היה מרגש, עשוי כהלכה, מבויים על ידי עידית שחורי, מלוהק באופן מצויין, לדעתי. מעט על הדרמה בשתתפותו של יוסף כרמון בתפקיד וסרמן - באתר:אימגו

הערב, צפיתי בהנאה בקומדיה הרומנטית-כמו דג בלי מים ,[התמונה הנ"ל מפה]יצירה של לוקולינדו הפקות ,מעט על הקומדיה למי שלא צפה, פה
וללא המלצת אתר מתכונים, אי אפשר..לאתר מכון וינגייט יש קטגוריה עשירה של מתכונים, אתם מוזמנים לדפדף, כפי שאני עשיתי- פה

2 comments:

Tozé Franco said...

Nice blog. Good food.
Congratulation.

chanit said...

Thank you toze and welcome !
I like the photos on your 2 Blogs, as I can't understand a word..;-)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com