April 7, 2007

It was a spring and warm day today ..
גרניום שרוע מלא, כך נקרא הגרניום החדש שלנו, ושוב הורוד העז(נא לחצו להגדלת התמונה)קרא לי , לא יכולתי שלא לצלם
כשעברתי במרפסת, הבטתי שוב בעגבניות, אכן לא כולם מושלמות כרובנו, אבל לא יכולתי שלא להנציח את הרגע האדום הזה

:-) -?האם הזכרתי פעם עד כמה אני אוהבת לצלם

המלצה טעימה ומעניינת לפסח -של גסטרו מפורום האוכל של אורט: קוגל של כרובית וכרישה- הנה - [תקריב המאפה]תודה

איך למשוך עוד מבקרים לאתר שלך - טיפים לרסס מוצלח יותר- זו כותרת הפוסט מתוך הבלוג הנקרא מיניבלוג, יש שם הפנייה לקופי בלוגר, מעניין .ואם אתם כבר בקופי בלוגר ,קראו פוסט זה הכולל לינקים איכותיים.חומר מקורי ,אהבתי. על הדרך אתם מוזמנים לבקר ב מיני בוקס גם. טיפים נוספים באנקדוטות .-- בסופו של דבר,לדעתי : תוכן איכותי ומקורי ונעים ,ניווט טוב, בהירות בתוכן ובעיצוב וגם משהו משלכם, הם שמחזירים קוראים ,אהה, וגם הומור, חצי חיוך, קריצה היכן שצריך, מה דעתכם? ואם אתם מוסיפים לתוכן תמונות זה נחמד,אני לפחות אוהבת. . .ואם אינן שלכם אז תגידו ,במקרה ביקרתי בווב -לוג הזה- בודקת מה קורה שמה עכשיו

,רעיון נחמד שראיתי לאחרונה , הוא לסמן בתיבות קטנות בצוע או אי בצוע מטלות , זה יכול להשתלב בפוסט ואנסה את זה, עוד לא בטוחה לגבי שילוב עם אנגלית-עברית בבלוגר הנה כך
כמובן שיש לי רעיון באיזה פוסט לשלב, המשך יבוא גם לזה[V] ובוצע [X]לא בוצע

אז אני בדרך לסמן בוי את עבודת התיוגים של הבלוג הזה, נותרו חודשים ספורים של השנה הזו הזקוקים לתיוג ,ועל הדרך גדלה רשימת קבצי המוסיקה והאחרים, אתם מוזמנים,המשך יבוא


Chremslach II /source: Matzo meal package /"Jewishfood-list"חרמזלך/כרמזלך לפסח מקמח מצה
1 cup fine matzo meal
1 cup milk (or boiling chicken stock)
1/2 tsp. salt
4 eggs, separated
1 tbsp. sugar
Oil or butter, for frying
Stir hot milk into the matzo meal in a bowl. Add sugar, salt and the well-beaten egg yolks.
Add the stiffly beaten egg whites and fry by the tablespoon in hot butter or oil. Sprinkle with sugar. [
Posted by Tania Black] A pancake for passover- the last recipe for passover this year..

טיפ בריאותי חשוב, קראתי אותו היום בגיליון הלפני אחרון של "את", במדור טיפ'לה:הארטישוק מכיל נוגדי סרטן שאינם קיימים בשום ירק או פרי אחר, אני מביאה תקציר מהדברים החשובים שלא ידעתי על הירק האהוב מאוד
במחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטה העברית נמצא שהארטישוק מכיל נוגדי חימצון מיוחדים בקישור כתבה מעניינת, שלא מצויים בירקות אחרים, שביכולתם להגן מפני חמצון הנגרם על ידי כולסטרול רע.הוא גם מוריד את רמת הסוכר בדם, ומגן בפני חמצון שומנים.אכילת ארטישוק מורידה את רמת הכולסטרול הרע, ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב.ועכשיו נגיע ללב הארטישוק:הלב מכיל פלבנואידים * שנקראים סילמארין שאינם מצויים באף ירק או פרי אחר.חוקרי סרטן טוענים שחומרים אלו הם חומר פלאים נגד מחלת הסרטן.לארטישוק כמות רבה של ברזל- מומלץ גם לנשים בגיל הפוריות לאכול את הירק עם מיץ לימון לספיגה פי ארבע של הברזל.הכנה הכי פשוטה של הארטישוק, שמצויינת בכתבה, זו למעשה דרך בה אנו מכינים את הירק: להביא את הירק המנוקה לרתיחה במי מלח ומעט לימון, ולבשל כשלושים דקות ברתיחה עדינה.ומעכשיו יהיה לי עוד יותר טעים לאכול ארטישוק.אז איך אתם אוכלים אותו ועם מה? .. הבעיה היחידה שלי היא לעיתים למצוא ארטישוק יפה וטרי בשווקים, בתמונות שאני מקבלת מאיטליה, אני רואה ארטישוקים קטנים, סגורים כמעט בגוון ירוק סגלגל..אך כמה זה טעים

*פלבנואידים-אנטוציאנינים:פיטוכימיקלים בעלי תכונות כגון - אנטי דלקתיים,נוגדי חימצון,מפחיתי כולסטרול*


דודו חמוד, הוא כינוי של חמד של בחור, צעיר ונמרץ שאוהב לאפות, הרבה, ומתוק ,וטעים, ורואים את זה.הוא הפציע בחודשים האחרונים לפורום המתכונים בפרדס ומאז מפרסם מתכונים מתוקים ותמונות לרב.כן, זה הוא שהמליץ לי על רכישת מקסר תוצרת קנווד החדש שלי, כמו שלו כתב,פחות או יותר.הבחור הוא אופה חובבן, שכותב שזה אינו עיסוקו העיקרי, אלא משמש גם כתחביב לצד פרנסתו כעובד טיפולי בבית ספר בצפון.לפני חודשים ספורים הציג את ספריית הבישול שלו, שמונה ספרים רבים ומגוונים בעברית, כולל קלסרים ומארזי מתכונים אחרים שעיצב ובנה בעצמו. המתכונים שהוא מביא לפורום זכו לתהילה וקוראים וכותבים מכנים אותם המתכונים של דודו ,אף כי המתכונים מוכרים ונפוצים ונמצאים בספרים/בפורומים השונים או שהינם מתכונים משפחתיים ותיקים.חלק מהקוראים רצים למטבח הפרטי שלהם , מנסים את המתוקים שדודו הכין ואוהבים את התוצאה.המתכונים המוצלחים עשו לו שם ובתקופה זו מתכונים שאפה במטבחו נאפים במטבחים לא מעטים .אישית,טרם ניסיתי מהמתכונים שהובאו על ידי דודו. בימים אלו, הכין דודו קובץ עצום עם מתכונים למימונה, הקובץ כולל הרבה, סליחה שלא ספרתי מתכוני חג מעשי ידיו ולצידם, תמונות שדודו הפליא לצלם, ,לחצו על הקישור הזה, אם בא לכם משהו מתוק,התמונה היפה המצורפת פה היא תמונה של מטעמיו של דודו, התמונה הוקטנה, אותה בגודל מלא ואת כל היתר - רק בקובץ של דודו, (השירשור כולל כ400 הודעות לכן יקח טיפונת זמן עד שייפתח)בתאבון
** Mimuna(traditionally celebrated by Moroccan Jews) recipes and pictures from Israel - made by Dudo Hamud are here (in Hebrew) . pls let me know if you need any recipe.
AddThis Social Bookmark Button

2 comments:

Anonymous said...

Nice tomatos and peper . I miss them though.
Here in Denmark they look so poor and sick and taste so industrial..
Forglemmigej

chanit said...

Forglemmigej , thanks
It's Tomatoes season now .. and thet're small and sweet
מאמינה לי שאני יכולה לאכול עגבניות כאלו כל היום? יש להן ריח של צמיחה, של טריות ,והכי טעים לי לאכול אותן טריות,לא מבושלות- קצוצות דק עם שמן זית
:-)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com