May 4, 2007

24 Butter Knots לחמניות-לולאות חמאה-קטנות ורכות

Eggless rolls, soft and very easy to make, thanks to the culinar food site for this recipe !

I use:60 gr butter,250 ml milk,140 gr ricotta cheese,1 ts salt,2TB sugar,1 ts cardamom,2 ts dry yeast(=7 gr),1/4 cup water and 560 gr AP flour ; bake the knots for 15 minutes+- -220C

Butter Knots recipe / culinar.ro food forum הגדילו נא את התמונה-המתכון מהאתר הרומני המצורף

מתכון די חדש לקרמבל תפוחים הלקוח מבלוג המתכונים הטעים של הלו האוסטרלית זה בלוג מתכונים שהמלצתי עליו בעבר,המאפה מכיל סירופ זהוב וגם שיבולת שועל מלאה וקוקוס בפרורי הבצק, המתכון המלא- פה,לא נוסה, ומתכון ותיק וטעים שמקבל המלצה חוזרת הוא: לחמניות רוזמרין טוסקניות, בפעם הבאה שאני מכינה- זה יהיה בכמות כפולה, בתאבון

ל"ג בעומר היום, מעט חומר קריאה לילדים מאתר בז --:סיפור החג וגם הסבר מהי בעצם אש, וגם משחק אלוף המנגל ואחרון:אתר אופק לילדים- למידה בכייף, תהנו

Nobody will tell that this cake is made in 5 minutes.. very soft, moist, dark and sweet, do you need more from a chocolate cake ?.. I love it , you can enlarge all cake photos.

Quadruple Chocolate Loaf Cake/ עוגת השוקולד של נייג'להRecipe courtesy Nigella Lawson -Show: Nigella Feasts -Episode: Food to Go/Food Network
Cake:
1 2/3 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1/2 cup cocoa
1 1/3 cups sugar
1 1/2 sticks soft unsalted butter (=175g)
2 eggs
1 tablespoon good-quality vanilla extract
1/3 cup sour cream
1/2 cup boiling water
1 cup semisweet chocolate chips or morsels
Syrup:
1 teaspoon cocoa
1/2 cup water
1/2 cup sugar

1-ounce dark chocolate (from a thick bar if possible), cut into splinters of varying thickness, for garnish
Special equipment: 2-pound loaf tin (approximately 9 1/2 by 4 1/2 by 3 inches deep), lined with greased foil, pressed into the corners and with some overhang at the top. Alternatively, substitute a silicon loaf tin, no foil lining necessary. Full recipe is
here



AddThis Social Bookmark Button

4 comments:

Roberto said...

As I said before chanita: "I don't know from where all your creativity to cook and bake come from" but is always a pleasure to find fresh and new recipes every time I come to read your blog.

For sure you have an excellent taste since I like your recipes so much!.

Keep up!, you are reaching the moon! and at this rate you'll leave behind the solar system soon :D.

chanit said...

Dear roberto ,
you are always so funny and sweet,I'm sitting here..blushing .. ;)
so THANK YOU so much for visiting and for all your comments !! :-)

Anonymous said...

hello , im visiting this site for the very first time and im completely impressed. you are brilliant and doing very good job. keep it up.

chanit said...

Thank you very much, you're Welcome ! :)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com