July 30, 2007

לחם לבן,מרק גולאש

Today is Tu B'Av, here is a love song For everyone :-)
Andy Williams' Love Story (Where Do I Begin?)





רעיונות טעימים מתוך הספר האדום..ספר הבישול הגדול למטעמי ישראל מאת מולי בר-דוד
בילדותי אהבתי מאוד את הספר, כבר אז לא היה ניתן לרכוש אותו, בחנויות לממכר ספרים, ומה עשיתי בשביל שיהיה לי בבית את כל המאגר הגדול של מטעמי ישראל? השאלתי את הספר מהספריה ופשוט רשמתי את מתכוניו ב-2 מחברות קשיחות כריכה.חלק א' וחלק ב'. מאוד רציתי שהספר יודפס שוב..עד שלאחרונה ראיתי את הספר של מולי בר דוד, בכריכה חדשה ואדומה מונח לו ברשת גדולה לממכר ספרים, רצתי ורכשתי אותו, הוא לא היה זול,אבל סוף סוף יש לי אותו..הספר שכן עד לא מזמן , באחד ממדפי הספרים בבית, קרוב לספרי הטיולים על פריז, עב כרס ואדום, ואתם יודעים מה? הוא איבד את קיסמו בעיניי.לא בטוחה שהכנתי ממנו משהו,למרות המאגר הגדול,עכשיו אני פחות אוהבת.. ומחליטה להפרד ממנו, אז רגע לפניי..הנה מספר רעיונות להכנה עתידית-שלי ושלכם כמובן
:לחם לבן של אמא
לחמם 2 כוסות מים, להוסיף כף מלח,שתי כפות סוכר ושתי כפות שמן.להניח עד שהמים יהיו פושרים
להמיס שלושים גרם שמרים טריים ב-שתי כפות מים, להוסיף למים הפושרים
לנפות שש כוסות קמח ולהוסיף אותו בהדרגה לנוזל עד לקבלת בצק חלק וגמיש, לכסות להתפיח ללילה
בבוקר ללוש שוב על משטח מקומח,ליצור כיכרות, להניח בתבניות ארוכות משומנות לתפיחה נוספת, עד להכפלת הנפח
לטרוף ביצה אחת ולהבריש את הכיכרות.לאפות בחום בינוני כ- 45 דקות, עד שהלחם נפרד מהתבנית

מרק גולש הונגרי
לחתוך חצי קילו בשר בקר לקוביות, ולהשרות אותו ברבע כוס חומץ לשעה או יותר
לטגן 3 בצלים קצוצים ב-2 כפות חמאה עד שיזהיב ,אבל יישאר רך.להוסיף כף פפריקה חריפה ולטגן עוד דקה.להוסיף את קוביות הבשר ולטגן כ- 5 דקות.להוסיף שש כוסות מים,כ- 5 שיני שום, כפית מלח וקורט קימל ולבשל על אש קטנה כשעתיים
להוסיף קוביות מ- 2 תפוחי אדמה ולהמשיך לבשל עד שיתרככו

לפני שאני ממשיכה יש לי המלצה טעימה, השבוע סעדתי אצל קרובי ובין היתר, הוגשה לי פסטרמה ביתית מהמקרר כמו שאני אוהבת,מושרת במרינדה ואפויה בתנור,היה לי מעט מלוח אבל קר וטעים .ששאלתי למתכון..נאמר לי שהוכן מספר הבישול הרומני מבית טוב,שהושאל מהגיסה, אז למי שיש את הספר המתכון מומלץ בחום, אני כמובן אנסה להשיג את המתכון , להכינו ולעלות רשמים עבורכם, פה


Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
AddThis Social Bookmark Button

2 comments:

Svetlana said...

Hallo from Bulgaria!
It's a great song!
Have a nice day!

chanit said...

Dear svetlana
It's good to see you here, greeting from Israel and thanks for visiting . :-)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com