September 5, 2007

Dear visitor , I'll be here ASAP,so meanwhile let's dance with Fred Astaire :-)


Thanks for Your Patience!
* This picture [baby-genius..] was found today in the Israeli blog "Big eyes in the flat land" (Here is the Hebrew link- ayala26's Blog ), It's about an Israeli young woman who lives in Holland, it was very interesting ,reading about her life there .

K is from Canada, she has a new Bread Blog, in this picture you can see her "country-style hearth loaf with sundried tomatoes and thyme" , take a look at her Blog it looks very fresh and tasty .As she writes "not afraid of carbs. this is where I have been compiling all my bread posts. "
9.6.07 update : "Luciano Pavarotti, the Italian singer whose ringing, pristine sound set a standard for operatic tenors of the postwar era, died on Sept. 6, 2007. He was 71.." - read more : Here in the NYT.

עוגת דבש ובירה שחורה
Black Beer and Hoeny Cake
ארבע ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס דבש
כוס בירה שחורה
שני תפוחים בינונים מגוררים גס
שלוש כוסות קמח
אחד אבקת אפיה
קורט מלח
כפית קינמון

לציפוי – לא הכנתי את הציפוי
חמישים גרם אגוזי מלך קצוצים גס
חצי כפית ציפורן טחון
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר

ההכנה
שמים את הביצים והסוכר בקערה וטורפים כמה שניות
מוספים את השמן הדבש והבירה וטורפים היטב מוסיפים את התפוחים ושוב טורפים היטב
מנפים יחד את הקמח אבקת האפיה והמלח בוחשים אל תוך העיסה בכף עץ
מוסיפים את התבלינים מערבבים.משהים כרבע שעה בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני משמנים את התבניות ומרפדים אותן בנייר אפיה
בוחשים את העיסה קלות פעם נוספת ויוצקים לתבניות אופים כ 25-30 דקות עד שנוצר על העוגה קרום חום ומורידים את הטמפרטורה לחום בינוני נמוך (160מעלות מוצאים את העוגה מסדרים את אגוזי המלך מלמעלה ואופים כ 20-30 דקות נוספות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
הערות-כפי שמופיעות במתכון המקורי
מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר אולם עדיף לאפות אותה יום יומיים לפני ההגשה ולתת לה להמתין עטופה בניילון נצמד כדי שטעמה ישתבח אפשר גם לעטוף את העוגה לאחר שהצטננה כליל ולהקפיא אותה

מקור המתכון-גליון 107 השף. הובא לרשת על ידי אפיבא ,הוכן על ידי ב- 2 תבניות מוארכות
הערות שלי:העוגה נחמדה,קלילה ולא בטעם עוגת דבש מסורתית.הוכנה ב-2 תבניות מוארכות גדולות, התקבלה בגובהה בינוני. המתכון נצפה לראשונה בקובץ המתכונים של תמר- ממ.וייצמן(כמות אבקת האפיה שם כנראה שגויה) , מופיע בגירסאות דומות בעוד פורומי אוכל ברשת
מתכון נוסף לעוגיות המכילות דבש, בנוסף לדובשניות שלנו , הינו : עוגיות דבש ולימון - מומלצות לראש השנה ולכל השנה


Fat Meir's Kitchen - Bat Yam -Israel

"Fat Meir's Kitchen exists thanks to contributions and the good volunteers arriving from all over the country, as well as from abroad, who allow the kitchen to continue its operations, and feed children from distressed families."
Do you want to know more about this important project ? read about Meir - Here ,from the press
Here is what the kitchen needs
המטבח של מאיר השמן-חשוב לקרא ! -האתר נפתח ממש בימים אלו,סמוך לראש השנה -כל הכבוד לכל העושים במלאכה !! והמון הצלחה-התמונה המוקטנת של מאיר שואף מאתרו

No comments:

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com