September 9, 2007

This Song makes me happy ..

What to read - Where to visit :
* Anat Skili from Ort Israel food forum visited the Es Tanur Bakery in Jerusalem (Agrippas street) , asking them for taking some pictures from their special Pita Breads, come and watch this link
* She is sewing but she cooks too - it's the angry chicken's Blog - Here
* Recipes for the coming (9/13) New year holiday : rosh hashanah
* Honey Cookies from Dr.oetker : "Honigstangerln", I didn't bake them, but maybe soon I will. (no English version)
* This Blog makes me hungry now and yesterday - it's chip's Cookthink Blog !
* It's Mango season now here in Israel, this Mango Frozen Yogurt recipe looks good .
* Vintage time for Grapes - sachi from Ort Food Forum, took some pictures (Arkin winery - mazkeret-Batya- Israel)
And yes - this song makes me happy ... now :-)
The Rain The Park & Other Things -The Cowsills


I was aske by M. for the English recipe for this yeast cheesecake, which is a very good dough, here is the full recipe for you and for everyone (the recipe was added to the old link too):


Yeast cheese cake [more pictures]
Dough
1 kg AP flour
1 egg
1 egg yolk
1 cup sugar+2 Tb sugar
50 gr fresh yeast or 6 ts dry yeast
1 cup milk –or 1 cup water lukewarm
2/3 cup milk lukewarm
200 gr butter
Mix 2/3 cup milk+2 TB sugar + yeast,let rise for few minutes
In a large bowl (a mixer bowl or by hand) mix the soft butter,add sugar,egg,egg yolk and flour; in a hole in the center add the yeast mixture.mix , adding the 1 cuo of water (or milk) as needed. Knead the dough for few minutes, cover and let rise for an hour or until double in size.
The filling
250 gr cream cheese
200 ml sour cream (not the low fat sour cream )
4 TB sugar (or more if you like it sweeter)
1 TB cornflour
vanilla ,Raisins

How
Cut the dough to 4 parts
Flatten each part to a rectangle, spread with 1/4 of the filling,roll and close the 2 ends. Make some small cuts in the dough. You can cut the rolled dough to roses, but they become a little dry after baking
Let all the cakes rise for an hour
Bake in a hot oven – 350 F about 40 minutes .


עידכון - יום שני ה-10 לחודש, שעה עשר ושלושים בבוקר -ליהי לפיד מתארחת בפורום מתכונים בווינט , מפאת חוסר צנזורה על תגובות לא הולמות ,בשביל זה אגב צריך מנהל פורום פעיל ומתאים, אינני מביאה את כל שירשור הארוח, אלא רק מתכונים וטיפים של ליהי. בחנתי את הספר של ליהיא בחנות הספרים הקרובה, אהבתי את הצילומים, שצולמו על ידי ליהיא, אהבתי גם את פשטות המתכונים שכולם הוכנו בהצלחה על ידי הכותבת. אז הנה מדגם מתכונים :פשטידת בצל של ליהיא לפיד -- ,מוס שוקולד עשוי ממרח נוטלה ,-- עוגיות דבש ותבלינים ,לי הן מזכירות עוגיות ג'ינג'ר מן,-- עוגת דבש קלאסית

AddThis Social Bookmark Button

No comments:

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com