March 29, 2008

**Chewy Chocolate Gingerbread Cookies עוגיות שוקולדיות וביסקוטי גם

We love these Chewy Chocolate Gingerbread Cookies ! - Extra fine and spicy cookies !
Make the dough in your mixer,then refrigerate it for few hours/ until you have time to roll them into small balls.. bake for 12 minutes- not more & not less. please tell me what you've gut.. :-)

Chewy Chocolate Gingerbread Cookies
Chewy Chocolate Gingerbread Cookies
/Living -Martha stewart
 עוגיות שוקולד ג'ינג'ר
7 ounces best-quality semisweet chocolate (I use 200 gr )
1 1/2 cups plus 1 tablespoon all-purpose flour
1 1/4 teaspoons ground ginger
1 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon ground cloves
1/4 teaspoon ground nutmeg
1 tablespoon cocoa powder
8 tablespoons (1 stick) unsalted butter
1 tablespoon freshly grated ginger
1/2 cup dark-brown sugar, packed
1/2 cup unsulfured molasses
1 teaspoon baking soda
1/4 cup granulated sugar

H O W
Chop chocolate into 1/4-inch chunks; set aside. In a medium bowl, sift together flour, ground ginger, cinnamon, cloves, nutmeg, and cocoa.
In the bowl of an electric mixer, fitted with the paddle attachment, beat butter and grated ginger until whitened- about 4 minutes. Add brown sugar; beat until combined. Add molasses; beat until combined.


In a small bowl, dissolve baking soda in 1 1/2 teaspoons boiling water. Beat half of flour mixture into butter mixture. Beat in baking-soda mixture, then remaining half of flour mixture. Mix in chocolate; turn out onto a piece of plastic wrap. Pat dough out to about 1 inch thick; seal with wrap; refrigerate until firm, 2 hours or more. (more is OK..)Heat oven to 325 degrees (160c) . Roll dough into 1 1/2- inch balls; place 2 inches apart on baking sheets. Refrigerate 20 minutes(I didn't refrigerate the cookies ). Roll in granulated sugar(I didn't roll the cookies..). Bake until the surfaces crack slightly, 10 to 12 minutes. Let cool 5 minutes; transfer to a wire rack to cool completely. Full recipe for printing

Without extra fat, these cookies are crispy and SO good . An excellent + easy recipe ! -Yes ! , I'll bake them again soon.
20 Coconut Biscotti
 /myrecipes.com- Cooking Light, APRIL 2005 Ingredients
1 1/2 cups all-purpose flour
3/4 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking soda
1/8 teaspoon grated whole nutmeg
3/4 cup sugar (next time I'll use only 2/3 cup)
1 teaspoon vanilla extract
2 large eggs
1 cup flaked sweetened coconut
(I use unsweetend coconut)

H O W
Preheat oven to 300°. (150c)
Combine flour and next 4 ingredients (through nutmeg).

Place sugar, vanilla, and eggs in a large bowl; beat with a mixer at medium speed 2 minutes or until thick. Add flour mixture and coconut; stir to combine (dough will be very sticky). Turn dough out onto a heavily floured surface; knead lightly 7 or 8 times. Shape dough into a 15 x 3-inch roll.(37cm x 7.5 cm) Place roll on a baking sheet lined with parchment paper, and pat to 1-inch thickness. Bake at 300° for 40 minutes or until roll is golden brown. Cool for 5 minutes on a wire rack.
Cut roll diagonally into 20 (1/2-inch-thick) slices; stand slices upright on baking sheet. Bake 20 minutes (I think 15 minutes will be better-for the next time )- cookies will be slightly soft in center but will harden as they cool). Remove from baking sheet; cool completely on wire rack.


ביסקוטי קוקוס
כוס וחצי קמח רגיל
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח +1/4 כפית סודה לשתיה
שמינית כפית מוסקט טחון
שלושת רבעי כוס סוכר לבן – אפשרי להפחית קצת
כפית תמצית וניל
שתי ביצים מס' אחד
כוס קוקוס טחון
:א י ך
לחמם את התנור לחום של 150 מעלות ולגשת להכנת העוגיות
לערבב בקערה: קמח+אבקת אפיה+מלח+סודה לשתיה+מוסקט
בקערה אחרת או בקערת המיקסר לערבב: סוכר, וניל וביצים.לטרוף במהירות בינונית כ-2 דקות
להוסיף כעת את תערובת הקמח וקוקוס, לבחוש היטב. העיסה תהיה דביקה, ללוש אותה 7 או 8 פעמים ידנית
ליצור מהבצק , לתוך נייר אפיה על התבנית הגדולה של התנור, מלבן בגודל שלושים ושבע ס"מ על 7.5 ס"מ, לשטח לעובי של 1.25 ס"מ
לאפות כ- 35 דקות או עד שזהוב היטב
לצנן על רשת ל- 5 דקות
לחתוך את הבצק האפוי ל- 20 ביסקוטי ארוכים- אלכסונים בעובי של כ-1.25 ס"מ, להניח חזרה בתבנית הגדולה ולאפות עוד כרבע שעה
לצנן היטב טרם האיחסון

4 comments:

Dori said...

Yum, chocolate gingerbread sounds great!

Papilles et Pupilles said...

These chewy chocolate gingerbead cookies are my favourite cookies. I love them and my little son too.

Chanita Harel חני הראל said...

Dear meeso

If you love very spicy cookies, try them..
Thanks for visiting ! :-)

Chanita Harel חני הראל said...

Dear Anne ,

We love the same cookies !
My grownup son prefer the Coconut Biscotti ..
Many thanks for visiting :-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com