June 13, 2009

Chocolate caramel slice ממתק שוקולד קרמל

Chocolate caramel slice - The Best ever !


 
Chocolate caramel slice/Taste.com.au
ממתק שוקולד קרמל- בעברית
Ingredients
Base
1 cup plain flour, sifted =140 gr
1/2 cup brown sugar
1/2 cup desiccated coconut
125g butter, melted
Filling
400g can sweetened condensed milk
2 tablespoons golden syrup
60g butter, melted
Topping
60g copha, chopped - I use butter
125g cooking chocolate, chopped
H O W :
Preheat oven to 180°C.

Line a 3cm deep, 28 x 18cm (base) lamington pan [I use a smaller pan :25x18 cm].
Combine all base ingredients in a bowl. Mix well. Press into prepared lamington pan.

Bake for 15 to 20 minutes, or until light golden (12 minutes in a small size oven ) . Remove from oven. Cool.
Make filling: Combine all ingredients in a saucepan over medium heat. Cook, whisking, for 8 minutes or until golden.

Pour over cooked base. Bake for 12 minutes or until firm. Cool completely. Refrigerate for 3 to 4 hours, or until set.
Make topping: Place copha and chocolate into a heat-proof bowl over a saucepan of simmering water.

Stir until melted. Pour over caramel. Refrigerate to set.
Cut into squares to serve.Source :Super Food Ideas - November 2003, Page 27 -Recipe by Johnston FamilyFull recipe - Here

"....Make filling: Combine all ingredients in a saucepan over medium heat.."

".... Cook, whisking, for 8 minutes or until golden.."

Chocolate caramel slice ממתק שוקולד קרמל

Chanit.H© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו +התפרסם היום בבלוג האוכל של חנית ורן

7 comments:

nadavmr said...

זה לא מה שקוראים בהודו באגסו קייק?

Chanita Harel חני הראל said...

אינני מכירה את הקינוח ההודי,זה ממתק /עוגה אמריקאית מובהקת לדעתי תודה על הביקור בבלוג

שירלי נמש said...

נראה מעולה!
שילוב משגע.
שאפו חנית!
שירלי נמש

Chanita Harel חני הראל said...

תודה רבה יקירתי ושבוע טוב :)

Roniti said...

אוויש חנית כמה שאני מתה על הממתק הזה
שחיתותי אמיתי ואי אפשר להפסיק לנשנש או כמו שאני קוראת לזה ליישר פינות רק...

תודה לך.

Chanita Harel חני הראל said...

נהדר שאת מכירה ,אכן מוצלח ביותר,אומץ אצלנו בחום,ויתכן וינוסה גם עם תחתית עם אגוזים טחונים במקום קוקוס טחון. תודה שביקרת
:=)

Rumela said...

Thank you for the recipe!! The chocolate caramel slice looks wonderful. I will try to make it when I have all the ingredients around. Looks so simple!! thank you for shearing your post.

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com