April 11, 2008

30 Very Soft Pretzels ..לחמניות פרצל רכות ועוגיות שיבולת שועל

Soft Pretzels
These Pretzels are so soft, they are more like rolls ..we love them So much !
Soft Pretzels /based on:The New York Times Bread & Soup Cookbook by Yvonne Young Tarr 1979
פרטצל רכיםFor 30 Pretzels:
2 ¼ cups warm water
2 packages dry active yeast (=4.5 ts =14 gr)
1/3 cup sugar (60 gr)
2.25 ts salt
5 TB butter, softend (=65 gr)
1 egg
7-71/2 cups AP flour (= 980-1050 gr)

1 egg yolk
1 TB water
Coarse or kosher salt
H O W:
In a large bowl/electric mixer bowl mix:water+yeast, stir until dissolved.Add the sugar, salt, butter, egg and 3 cups of the flour.beat untill smooth.Add remaining flour to make a stiff dough.Cover the bowl and refrigerate 4 to 6 hours.
Turn the dough into a board dusted with flour.Divide the dough in half,cut each half into 15 pieces.
Roll each piece to form pencil shape about 18 inches long (=45cm).Work fast and give each piece a final stretch before forming it into a pretzel shape. Place the pretzels on large baking sheets; beat the egg yolk and water, brush the pretzels with this mixture.Sprinkle with salt, cover and let rise for 30 minutes.Bake in an preheated oven to 400 F (200C) for 15 minutes or until golden brown.Cool or eat warm. מתכון מצויין,אהוב על כולנו











The New York Times Bread & Soup Cookbook by Yvonne Young Tarr
 
עוגיות שיבולת שועל ואגוזים/שקדים טחונים

את המתכון לעוגיות שיבולת שועל האלו לא תמצאו בשום מקום אחר. מתכון קל להכנה, לא עתיר קלוריות ,טעים מאוד ובעל מירקם לא קשה מידיי ,וגם לא רך.בדרך כלל עוגיות מסוג זה מכילות אגוזים קצוצים או צימוקים/חמוציות יבשות-פה יש תוספת של אגוזים/שקדים טחונים שמעדנת את העוגיה.ניתן לגוון עם התיבול, להבא, אפחית מעט מכמות הסוכר הרשומה פה,אוהבים אצלנו קצת פחות מתוק.יש להקפיד: לא לאפות את העוגיות יותר מידי, ולהחביא מהחבר'ה-שלא ייגמרו לכם את כל העוגיות מהר מידיי.אלו עוגיות שכייף להכין ויותר מזה -לאכול. אצלי: עוגיה אחת שווה ליום-זה מספיק.המלצה נוספת: להכפיל יישר כמויות של העיסה, כי העוגיות נחטפות. מכמות זו ייתקבלו כתבנית וחצי של עוגיות.ניתן ליצור אותן גדולות יותר
איך מכינים
מחממים תנור לחום בינוני-180 מעלות וניגשים להכנה

בקערה לערבב:כוס מדידה של שיבולת שועל לבישול-נמכרת בקופסאות פח-יבוא +3/4 כוס קמח רגיל+חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים+חצי כפית אבקת אפיה+חצי כפית קינמון טחון.ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם
בקערה אחרת או בקערת המיקסר-לטרוף 100 גרם חמאה יחד עם חצי כוס סוכר לבן+חצי כוס סוכר זהוב-דמררה.להוסיף ביצה אחת גדולה וכפית תמצית וניל. לאחר קבלת עיסה אחידה, להוסיף תערובת הקמח ולבחוש היטב. לנטף כמות של כפית או כפית גדושה על נייר אפייה בתבנית גדולה של התנור,להשאיר מרחקים בין העוגיות .לאפות בתנור המחומם מראש לחום בינוני-180 מעלות, משך 12 עד ארבע עשרה דקות.להוציא מהתבנית ולצנן על רשת. לאחסן בכלי אטום

 
דרו לאחרונה כששטפתי את הכוסברה והפטרוזיליה שנרכשו בשוק, גיליתי בינות לעלים, שבלול קטנצ'יק, הנחתי אותו על מכסה ריבה קטן על ידי ,והמשכתי במלאכה, כשלפתע נתגלה עוד ברלה קטן, הביטו מה הם עושים כשהם יחד, שני שבלולים קטנים אצלי במטבח
Coming soon : Homemade limoncello step by step by Ran בקרוב: לימונצ'לו בייתי-שלב אחר שלב

14 comments:

  1. Gorgeous looking Pretzels!

    I love that peeler (a Swiss invention, by the way...)!

    Those snails are damn cute ;-P!

    Cheers

    ReplyDelete
  2. Impecables tus pretzels y el paso a paso!!!, felicitaciones!!!

    ReplyDelete
  3. never thought to make my own pretzels. Looks guuuud~!

    ReplyDelete
  4. Yummy, the pretzels look great!
    בטח היה טעים מאוד....

    ReplyDelete
  5. Dear rosa, thank you ,

    We love swiss products, some of my best kitchen helpers are swiss made.
    I found this peeler for 3$, few weeks ago, other products are more expensive...
    and the 2 snails.. WERE cute ;)

    ReplyDelete
  6. אני מתחילה מהסוף: איזה מתוקים השבלולים!!

    אהבתי לקרוא ולראות את התמונות של הלימונצ'לו, כמו שאומרים: טוב מראה עיניים..

    העוגיות לפסח נראות מגרות ביותר..

    חג שמח!
    יערה

    ReplyDelete
  7. חנית יקרה,השתוממתי מדוע אינני מקבלת עדכונים, ומסתבר שתיבת הדואר שלי המאוד מתוחכמת הכניסה אותם ישירות לדואר הזבל.
    חוצפה, לא?
    מה, התיבה לא מבינה שאני מחכה בכליון עיניים לעדכונים האלו?
    נו, שויין... עכשיו זה סודר.
    יקירה, באתי לאחל לך חג פסח שמח.
    שולחת לך חיבוק וטוב לדעת שאת כאן.
    ♥♥♥
    אריאלה.

    ReplyDelete
  8. Oh those pretzels look gorgeous, yum.

    ReplyDelete
  9. תודה רבה יערה
    המשך פסח מהנה :-)

    ReplyDelete
  10. תודה רבה יעלי

    לדעתי כדאי לאמץ את מתכון הפרצלים,גם כייף להכינם
    פסח שמח :-)

    ReplyDelete
  11. אריאלה יקירה

    אני שמחה שנרשמת לשירות העידכונים ויופי שהסתדר עם הד"א

    תודות על הפירגון אצלך, הסמקתי..המשך פסח מהנה וסוף שבוע כייפי ופחות חם
    :-)

    ReplyDelete
  12. Thank you lina, it's an easy recipe, please let me know after you try it . :-)

    ReplyDelete
  13. Hi
    culinarytravelsofakitchengoddess
    sorry I don't know your name or nick name
    Thanks for your comment
    I like your Cookbook collection and you Blog ! ;)

    ReplyDelete

Thanks for visiting us .
Your comment is very much appreciated.

אנו מודים לכם על הביקור בבלוג שלנו ומעריכים את תגובתכם