November 17, 2005

"Zitronen Mohn Kuchen"=Lemon poppy-seed cake

Right is The Lemon-Poppy seed Cake , It's SO Good !!!































You'll need:
125 gr soft butter
250 gr sugar
2 eggs
2 TB lemon juice+peel
125 gr sour cream
35 gr poopy seed (as you wish :*ground or whole)
190 gr flour
2 ts baking powder
1/4 ts salt
 
Preheat the oven to 180C [350F]
Cream butter + sugar.add eggs.
Add lemon juice+peel, sour cream and poopy seed *, mix well.
Mix:flour+baking powder. add to the butter mixture.
bake in a round 22 cm [9 inch]tin for 45-50 minutes. Full recipe- here
עוגת פרג-לימון
החומרים
מאה עשרים וחמש גרם חמאה רכה
מאתיים וחמישים גרם סוכר
שתי ביצים
שתי כפות מיץ לימון
כף קליפת לימון מגוררת
מאה עשרים וחמש גרם שמנת חמוצה
ארבעים גרם גרם פרג טחון טרי
מאתיים גרם קמח
שתי כפיות אבקת אפיה

ההכנה
לערבב חמאה וסוכר
להוסיף ביצים ולטרוף היטב
להוסיף בערבוב:מיץ לימון, קליפה, שמנת וופרג
בקערית נפרדת לנפות קמח+א.אפיה
להוסיף לעיסה הנוזלית
לצקת לתבנית קטנה, בקוטר 22 ס"מ או ריבועית בגודל זה
לאפות בחום 180 עד שמוכן- בערך 45 דקות

5 comments:

ontheface said...

I loooove poppyseed cake! Do you ever invite Tel Aviv women who don't have ovens over to visit? ;)

chanit said...

Hi Lisa !!!
Welcome !
There was left one piece of cake, will you come?..
Can I write you in Hebrew? ;)
Thanks for visiting :-)

ontheface said...

בטח שאת יכולה לכתוב לי בעברית! אני אשמח מאוד! אנחנו חייבות להכיר כבר...

chanit said...

מסכימה עימך :-)

Family Svoboda said...

This looks delicious!!
Hi from your Jewish sister in Iowa, USA

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com