Rich Chocolate Cake
עוגת שוקולד עשירה
The Recipe is from the sweet collection -AL hashulchan,page 32
Round 24cm baking dish
75 gr butter
1/3 cup oil
2/3 cups water
1/3 cup cacao
100 gr bitter chocolate
1 1/4 cups sugar
1 egg
1 1/2 ts vanilla
1 1/4 cups AL flour
2 ts baking powder
1/3 cup sour cream (or yogurt )
Preheat the oven to 150C
Heat well:butter+oil+water+cacao ( don't boil).
Turn off the heat, add sugar and chocolate.Mix until smooth.chill for few minutes.
Add egg and vanilla .Sift flour+baking powder and add to the mixture.Add sour cream (or yogurt ).
Bake 50 minutes, serve warm or cold...
Hebrew - recipe עוגת שוקולד עשירה-המתכון
For the Baby meringue מרנגים קטניםPreheat the oven to 100C
2 egg whites,3/4 cup sugar,pinch salt,1 ts vanila.
Beat the egg whites; add sugar gradually ,beat as long as you get a very stiff foam.Pipe meringues on a sheet and bake for 1 hour(larger need 2 hours!)
The Recipe is from the sweet collection -AL hashulchan,page 32
Round 24cm baking dish
75 gr butter
1/3 cup oil
2/3 cups water
1/3 cup cacao
100 gr bitter chocolate
1 1/4 cups sugar
1 egg
1 1/2 ts vanilla
1 1/4 cups AL flour
2 ts baking powder
1/3 cup sour cream (or yogurt )
Preheat the oven to 150C
Heat well:butter+oil+water+cacao ( don't boil).
Turn off the heat, add sugar and chocolate.Mix until smooth.chill for few minutes.
Add egg and vanilla .Sift flour+baking powder and add to the mixture.Add sour cream (or yogurt ).
Bake 50 minutes, serve warm or cold...
Hebrew - recipe עוגת שוקולד עשירה-המתכון
For the Baby meringue מרנגים קטניםPreheat the oven to 100C
2 egg whites,3/4 cup sugar,pinch salt,1 ts vanila.
Beat the egg whites; add sugar gradually ,beat as long as you get a very stiff foam.Pipe meringues on a sheet and bake for 1 hour(larger need 2 hours!)
המלצה:עוגת שוקולד עשירה-רביבה אפל, רביבה וסיליה
גל הקטנה הזמינה מתוקים מעשי ידי,בנתיים הכנתי
טראפלס, מאפינס קוואקר,מאפינס שוקולד וריקוטה,עוגת השוקולד העשירה, ועכשיו בתנור ,עוגיות שוקולד צ'יפס, כולם שידורים חוזרים, מלבד הנסיון המוצלח היום עם המאפינס שוקולד ריקוטה
אז מי שמחפש עוגת שוקולד טעימה,5 דקות הכנה,עם חומרים זמינים בבקשה
העוגה רכה ונימוכה, וממלאה כמעט את מלוא גובה התבנית,24,לאחר האפיה
היום השתמשתי ביוגורט, במקום שמנת חמוצה
אגב, לאחר צינון העוגה, אצפה אותה בריבת תפוזונים,קצפת ודפדפי שוקולד עדינים
עוגת שוקולד עשירה
רביבה אפל, רביבה וסיליה
מתוך האוסף המתוק של "על השולחן", ע"מ 32
תבנית קפיצית:24
:החומרים
שבעים וחמש גרם חמאה
שליש כוס שמן חמניות = 80 מ"ל
שני שליש כוס כוס מים = 160 מ"ל
שליש כוס קקאו = 50 גרם
מאה גרם שוקולד מריר, קצוץ
כוס ורבע כוסות סוכר= 250 גרם
ביצה
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע קמח רגיל - 175 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה
שליש כוס שמנת חמוצה 80 = מ"ל
:ההכנה
.מחממים תנור ל150
מחממים בסיר חמאה,שמן,מים וקקאו, תוך כדי עירבוב, עד לסף הרתיחה
מסירים מהכיריים ומוסיפים שוקולד וסוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים מעט
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים. מנפים יחד קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת
.מערבבים פנימה שמנת חמוצה
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת ואופים 50 דקות,עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פרורים לחים
.מגישים את העוגה חמימה (10-15 דקות לאחר האפיה),עם כדור גלידת וניל
גל הקטנה הזמינה מתוקים מעשי ידי,בנתיים הכנתי
טראפלס, מאפינס קוואקר,מאפינס שוקולד וריקוטה,עוגת השוקולד העשירה, ועכשיו בתנור ,עוגיות שוקולד צ'יפס, כולם שידורים חוזרים, מלבד הנסיון המוצלח היום עם המאפינס שוקולד ריקוטה
אז מי שמחפש עוגת שוקולד טעימה,5 דקות הכנה,עם חומרים זמינים בבקשה
העוגה רכה ונימוכה, וממלאה כמעט את מלוא גובה התבנית,24,לאחר האפיה
היום השתמשתי ביוגורט, במקום שמנת חמוצה
אגב, לאחר צינון העוגה, אצפה אותה בריבת תפוזונים,קצפת ודפדפי שוקולד עדינים
עוגת שוקולד עשירה
רביבה אפל, רביבה וסיליה
מתוך האוסף המתוק של "על השולחן", ע"מ 32
תבנית קפיצית:24
:החומרים
שבעים וחמש גרם חמאה
שליש כוס שמן חמניות = 80 מ"ל
שני שליש כוס כוס מים = 160 מ"ל
שליש כוס קקאו = 50 גרם
מאה גרם שוקולד מריר, קצוץ
כוס ורבע כוסות סוכר= 250 גרם
ביצה
כפית וחצי תמצית וניל
כוס ורבע קמח רגיל - 175 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה
שליש כוס שמנת חמוצה 80 = מ"ל
:ההכנה
.מחממים תנור ל150
מחממים בסיר חמאה,שמן,מים וקקאו, תוך כדי עירבוב, עד לסף הרתיחה
מסירים מהכיריים ומוסיפים שוקולד וסוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים מעט
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים. מנפים יחד קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת
.מערבבים פנימה שמנת חמוצה
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת ואופים 50 דקות,עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פרורים לחים
.מגישים את העוגה חמימה (10-15 דקות לאחר האפיה),עם כדור גלידת וניל
7 comments:
Wow, it's a Yummy cake!Great job!
Thank you lera ! ;)
That's a beautiful cake,Chanit.
Thank you sailu ! :-)
Hi Chanit, I've been lurking in your blog for sometime and I just want you to know I love your baking! :)
That chocolate cake looks sooo lusciously good. Btw, what is that AL flour? Is that same as all-purpose/plain flour?
Hi celia
Yes , AL flour= all-purpose/plain flour.
Thank you !! ;)
great cake congratulations.
olga
Post a Comment