June 16, 2007

עוגיות שוקולד צ'יפס

Tate's Bake Shop Chocolate Chip Cookies - Yummy !!!
make them small and thin.. and you will get crispy and wonderful cookies ..






Tate's Bake Shop Chocolate Chip Cookies/ Recipe Link עוגיות שוקולד צ'יפס דקות
Yield: 4 1/2 dozen three-inch cookies. (I've got 61 smaller cookies)

2 cups all-purpose pour (= 280 gr )
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup salted butter (I use 200 gr butter)
3/4 cup sugar (=150gr)
3/4 cup firmly packed dark brown sugar
1 teaspoon water
1 teaspoon vanila
2 large eggs
2 cups semisweet chocolate chips (=300gr)

Preheat the oven to 350 degrees F. Grease two cookie sheets or line them with Silpat.
In a large bowl, stir together the flour, baking soda, and salt.
In another large bowl, cream the butter and sugars. Add the water and vanilla. Mix the ingredients until they are just combined.
Add the eggs and mix them lightly. Stir in the flour mixture. Fold in the chocolate chips. Don’t overmix the dough.
Drop the cookies 2 inches apart onto the prepared cookie sheets using two tablespoons or an ice cream scoop. Bake them for 12 minutes or until the edges and centers are brown. Remove the cookies to a wire rack to cool.
Full recipe [Recipe from: Tate's Bake Shop Cookbookby Kathleen King]

בעיקבות הביקור האחרון של אחותי באחד מבתי הארחה המפנקים בארץ, קיבלתי ממנה, מדגם של עוגיות שנאפה ונרכש במקום.המיוחד בעוגיות הללו היה גודלן, הן היו ממש קטנות , עדינות ונימוכות.ובעצם כמחצית מהגודל והעובי מהעוגיות שאני רגילה להכין. החלטתי שצריך לשחזר את זה בבית.גוגל סייע לי למצא את המרשם הזה:עוגיות שוקולד דקות ופריכות, שהן עוגיות הדגל של חנות אמריקאית בשם:המאפייה של טייט, לדיברהם, העוגיות אהובות על כולם, אלפי עוגיות מסוג זה נמכרות בשבוע, אז שאני לא אכין? העוגיות כמו רב עוגיות השוקולד צ'יפס קלות להכנה, ובדרך כלל מחומרים שמצויים בכל בית.ואם אין לכם סוכר חום ושוקולד צ'יפס, מומלץ שתדאגו שיהיה... לכל מיני מתוקים ובמיוחד לעוגיות אלו. כמרבית מתכוני העוגות/עוגיות, דאגו לחמאה רכה, הוציאו את הכמות הנחוצה כשעה לפני האפיה מהמקרר
המלצה שלי, רק במידה ואתם רוצים עוגיות שוקולד צ'יפס עוד היום, אפילו תוך פחות משעה.. סיימו לקרא את המתכון, וגשו להוציא חמאה מהמקרר..אל תגלו לאף אחד כמה קל להכין ..חשוב:לצקת כמות קטנה של עיסה עבור כל עוגיה,ניתן לשטח מעט.אין זה המתכון שנמצא על אריזת השוקולד צ'יפס הישראלית ,הכמויות כמובן שונות.ככל שהעוגיה תהיה דקה יותר היא תהיה טעימה ופריכה, וכן, מעט הבדל בגודל , אבל העוגיות האלו מאותה חנות בניו יורק מזכירות את העוגיות שקיבלתי לטעימה..אז זהו, שלא צריך לחפש עוד מתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס, לדעתנו:זה האחד ,מתכון לעוגיות מקצועיות כמו במאפייה הכי טובה , אבל אצלכם בבית ,אז עכשיו ניגש ולהכנה

עוגיות שוקולד צ'יפס דקות ופריכות
החומרים
מאתיים שמונים גרם קמח רגיל=2 כוסות מדידה קמח
כפית אבקת סודה לשתייה מנופה
כפית מלח
*מאתיים גרם חמאה רכה
שלושה רבעים כוס סוכר לבן=150 גרם סוכר
שלושה רבעים כוס סוכר חום כהה, מהודק בכוס המדידה
כפית אחת מים
כפית אחת תמצית וניל איכותית= מקורמיק
שתי ביצים מס' 1= גדולות
שתי כוסות שוקולד צ'יפס, אני מעדיפה את אלו של אופנהיימר=300 גרם שזה חבילה שלמה
:ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני- 180 מעלות, להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה
.בקערה בינונית לנפות קמח עם סודה לשתיה, להוסיף מלח
בקערת המיקסר או ידנית לטרוף חמאה, שני סוגי סוכר .להוסיף את המים והוניל ולהמשיך לטרוף. עכשיו להוסיף את הביצים ולטרוף הכל לעיסה חלקה
להוסיף את תערובת הקמח, ואחר כך לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס. להמנע מערבוב יתר
.לנטף עוגיות קטנות מכפית על נייר האפייה בתבנית, במרחקים של 5 ס"מ אחת מהשנייה, כי הן גדלות בזמן האפייה, רצוי שבתבנית הגדולה של התנור ייכנסו ששה עשר ע וגיות בכל פעם, סה"כ העוגיות שתקבלו הן מעל 60, תלוי בגודל שתיצרו אותן. לאפות בתנור החם 12 או 13 דקות עד שהשוליים והעוגיה בצבע זהוב- חום. להוציא מהתנור, לצנן מעט ורק אז לשחרר מהתבנית. לקרר על משטח צינון. לאחסן בכלי אטום
העוגיות דקידות ופריכות ומצויינות. במידה ולאחר הצינון גיליתם שחלק התרככו, כי אולי לא היו דקות מדיי, שטחו אותן שוב בתבנית הגדולה והכניסו לתנור חם, בחום בינוני לדקות אפייה נוספות
במתכון המקורי יש שימוש ב 230 גרם חמאה, מצאתי שקיצוץ הכמות ל-200 גרם חמאה מיטיב עם המתכן וחוסך גם מעט קלוריות בתאבון ! אשמח לדעת אם אהבתם את עוגיות השוקולד צ'יפס


המלצות קריאה
לאתר למטייל שרות
מזג אויר שנתי או יומי, למגוון אתרים בעולם, בחרו יעד מבוקש, אפילו עיר ותקבלו תחזית .שרות זה יסייע לכם בהתארגנות טרם הנסיעה
מיכל קריסטל, כותבת היום בווינט על דור ההמשך של מוציאת ספרי הבישול הותיקה חנה שאולוב, שתי בנותיה, השלישית רואת חשבון, מספרות על הקייטרינג המתוק שלהן, על פרגון של אמא, זה האתר של שאולוב סיסטרס, תודו שזה שם מקסים, הן ומביאות בכתבה מתוקים שכדאי לרוץ ולהכין- הצצה מתוקה בהחלט
עופר ורדי,כתב בסוף השבוע על מפגש טעים עם דודי שיק, שמבשל מטעמים הונגריים, כמובן שיש מתכונים מהמטבח הטעים הזה.קריאת הטוקבקים אינה חובה
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
AddThis Social Bookmark Button

4 comments:

Vcuisine said...

Would love to taste them Chanit. Really tempting. Viji

chanit said...

Thank you Viji !
I have to double the recipe next time..and make the cookies even smaller. :-)

Anonymous said...

Thank you for the recipe, tried it today and it was great! I recommend to cut the sugar quantity by 1/3 (200gr of sugar is enough) and use dark chocolate chunks instead of chips (a little larger).

chanit said...

Hi and welcome anonymous !
Thanks for visiting and for your Tip, I'll try it next time as I like to cut sugar in every recipe I can :-)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com