Tate's Bake Shop Chocolate Chip Cookies - Yummy !!!
make them small and thin.. and you will get crispy and wonderful cookies
Tate's Bake Shop Chocolate Chip Cookies
/ Recipe Link
Yield: 4 1/2 dozen three-inch cookies. (I've got 61 smaller cookies)
2 cups all-purpose pour (= 280 gr )
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup salted butter (I use 200 gr butter)
3/4 cup sugar (=150gr)
3/4 cup firmly packed dark brown sugar
1 teaspoon water
1 teaspoon vanila
2 large eggs
2 cups semisweet chocolate chips (=300gr) H O W
Preheat the oven to 350 degrees F.
Grease two cookie sheets or line them with Silpat.
In a large bowl, stir together the flour, baking soda, and salt.
In another large bowl, cream the butter and sugars. Add the water and vanilla. Mix the ingredients until they are just combined.
Add the eggs and mix them lightly. Stir in the flour mixture. Fold in the chocolate chips. Don’t overmix the dough.
Drop the cookies 2 inches apart onto the prepared cookie sheets using two tablespoons or an ice cream scoop.
Bake them for 12 minutes or until the edges and centers are brown.
Remove the cookies to a wire rack to cool.
Full recipe [Recipe from: Tate's Bake Shop Cookbookby Kathleen King]
/ Recipe Link
Yield: 4 1/2 dozen three-inch cookies. (I've got 61 smaller cookies)
2 cups all-purpose pour (= 280 gr )
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1 cup salted butter (I use 200 gr butter)
3/4 cup sugar (=150gr)
3/4 cup firmly packed dark brown sugar
1 teaspoon water
1 teaspoon vanila
2 large eggs
2 cups semisweet chocolate chips (=300gr) H O W
Preheat the oven to 350 degrees F.
Grease two cookie sheets or line them with Silpat.
In a large bowl, stir together the flour, baking soda, and salt.
In another large bowl, cream the butter and sugars. Add the water and vanilla. Mix the ingredients until they are just combined.
Add the eggs and mix them lightly. Stir in the flour mixture. Fold in the chocolate chips. Don’t overmix the dough.
Drop the cookies 2 inches apart onto the prepared cookie sheets using two tablespoons or an ice cream scoop.
Bake them for 12 minutes or until the edges and centers are brown.
Remove the cookies to a wire rack to cool.
Full recipe [Recipe from: Tate's Bake Shop Cookbookby Kathleen King]
בעיקבות הביקור האחרון של אחותי באחד מבתי הארחה המפנקים בארץ, קיבלתי ממנה, מדגם עוגיות שנאפה ונרכש במקום. המיוחד בעוגיות הללו היה גודלן (הקטן) הן היו ממש קטנות ועדינות. בעצם כמחצית מהגודל והעובי מהעוגיות שאני רגילה להכין. החלטתי שצריך לשחזר את זה בבית. גוגל סייע לי למצא את המרשם הזה: עוגיות שוקולד דקות ופריכות, שהן עוגיות הדגל של חנות אמריקאית בשם:המאפייה של טייט. לדברהם, העוגיות אהובות על כולם, אלפי עוגיות מסוג זה נמכרות בכל שבוע, אז שאני לא אכין?. העוגיות כמו רב עוגיות השוקולד צ'יפס קלות להכנה, ובדרך כלל מחומרים שמצויים בכל בית. במידה ואין לכם סוכר חום ושוקולד צ'יפס, מומלץ שתדאגו שיהיה. דאגו לחמאה רכה, הוציאו את הכמות הנחוצה כשעה לפני האפיה מהמקרר
המלצה שלי, רק במידה ואתם רוצים עוגיות שוקולד צ'יפס עוד היום, אפילו תוך פחות משעה סיימו לקרא את המתכון, וגשו להוציא חמאה מהמקרר. חשוב: לצקת כמות קטנה של עיסה עבור כל עוגיה. ניתן לשטח מעט. ככל שהעוגיה תהיה דקה יותר היא תהיה טעימה ופריכה. זהו מתכון לעוגיות מקצועיות כמו במאפייה טובה אך אצלכם בבית. בואו ניגש ולהכנה
עוגיות שוקולד צ'יפס דקות ופריכות
החומרים
מאתיים שמונים גרם קמח לבן רגיל=2 כוסות מדידה קמח
כפית אבקת סודה לשתייה מנופה
כפית מלח
*מאתיים גרם חמאה רכה
שלושה רבעים כוס סוכר לבן=150 גרם סוכר
שלושה רבעים כוס סוכר חום כהה, מהודק בכוס המדידה
כפית אחת מים
כפית אחת תמצית וניל איכותית= מקורמיק
שתי ביצים מס' 1= גדולות
שתי כוסות שוקולד צ'יפס
:ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני- 180 מעלות, להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה
.בקערה בינונית לנפות קמח עם סודה לשתיה, להוסיף מלח
בקערת המיקסר או ידנית לטרוף חמאה, שני סוגי סוכר .להוסיף את המים והוניל ולהמשיך לטרוף. עכשיו להוסיף את הביצים ולטרוף הכל לעיסה חלקה
להוסיף את תערובת הקמח, ואחר כך לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס. להמנע מערבוב יתר
לנטף עוגיות קטנות מכפית על נייר האפייה בתבנית, במרחקים של 5 ס"מ אחת מהשנייה, כי הן גדלות בזמן האפייה, רצוי שבתבנית הגדולה של התנור ייכנסו ששה עשר ע וגיות בכל פעם, סה"כ העוגיות שתקבלו הן מעל 60, תלוי בגודל שתיצרו אותן. לאפות בתנור החם 12 או 13 דקות עד שהשוליים והעוגיה בצבע זהוב- חום. להוציא מהתנור, לצנן מעט ורק אז לשחרר מהתבנית. לקרר על משטח צינון. לאחסן בכלי אטום
העוגיות דקידות ופריכות ומצויינות. במידה ולאחר הצינון גיליתם שחלק התרככו, כי אולי לא היו דקות מדי, שטחו אותן שוב בתבנית הגדולה והכניסו לתנור חם, בחום בינוני לדקות אפייה נוספות
במתכון המקורי יש שימוש ב 230 גרם חמאה, מצאתי שקיצוץ הכמות ל-200 גרם חמאה מיטיב עם המתכן וחוסך גם מעט קלוריות
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
4 comments:
Would love to taste them Chanit. Really tempting. Viji
Thank you Viji !
I have to double the recipe next time..and make the cookies even smaller. :-)
Thank you for the recipe, tried it today and it was great! I recommend to cut the sugar quantity by 1/3 (200gr of sugar is enough) and use dark chocolate chunks instead of chips (a little larger).
Hi and welcome anonymous !
Thanks for visiting and for your Tip, I'll try it next time as I like to cut sugar in every recipe I can :-)
Post a Comment