May 2, 2008

Banana-Pecan Biscotti and more

Friday Market in my Town .. שוק של יום שישי



I've found here very good Apples : Cripps Pink 4128- produce of Washington -USA
 
התפוח הזה יקר, אבל שווה כל ביס..רואים לא ..

It's good now - Gilad Segev גלעד שגב- עכשיו טוב
Do You love food and puzzles? , more information about Foodies Puzzle can be found at zorra's Blog , thank you zorra ! :)
Foodies Riddle
מציאת השבוע שלי: זוג כריות לסלון בטורקיז, עשויות מבד כותנה, עם רוכסן, להסרה וכביסה= 40 שקל שתיהן יחד ברשת הום סנטר

הפילפלים האדומים המוחמצים של אייל,הזכירו לי שמזמן לא הכנתי גם..ואני מאוד אוהבת.אייל הזכיר לי איך להכין: לאפות את הפילפלים/גמבות/פילפלים ירוקים בהירים בתנור או בטוסטר אובן, בחום של 200 מעלות עד שרכים, והקליפה הדקה שלהם מתנפחת. אפיתי אותם בתנור כ-45 דקות, פה בתמונה בתום האפייה. להניח על רשת לצינון והגרת נוזלים, לקלוף את הקליפה הדקה, לחתוך לגודל הרצוי ולהוסיף רוטב העשוי ממיץ לימון סחוט טרי+מעט סוכר ומלח+שמן קנולה, וכמובן הרבה שום פרוס. לאחסן במקרר. טוב יותר יום למחרת.יצא מצויין.לאמא שלי טיפ לקילוף זריז יותר של הפילפלים האפויים:בעודם חמים, לזרות מלח גס ולכסות, כך הקליפה תרד ביתר קלות.בתאבון
Fresh from Friday's Market - Bananas for 8 Shekel per 1 kilo (1$=3.45 shekel)



A low-fat, not too sweet and very easy to make recipe ; made without any mixer in minutes, you'll get 2 dozen Banana Biscotti out of this recipe.
Banana-Pecan Biscotti

/Cooking Light -
ביסקוטי בננה ואגוזים
1 3/4 cups all-purpose flour
1/2 cup sugar = 100 gr (I use only 80 gr)
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
1/3 cup mashed very ripe banana= about 1 banana
1 tablespoon vegetable oil
1 teaspoon vanilla extract
1 large egg
1/3 cup chopped pecans, toasted

H O WPreheat oven to 350° (=180c).
Combine the flour, sugar, baking powder, and salt. Combine banana, oil, vanilla, and egg in a medium bowl; stir in flour mixture and pecans (dough will be sticky).
Turn dough out onto a lightly floured surface; shape dough into 2 (8-inch-long) rolls with floured hands. Place rolls on a baking sheet ; flatten to 1/2-inch thickness.
Bake at 350° for 23 minutes. Remove rolls from baking sheet; cool 10 minutes on a wire rack. Cut each roll diagonally into 12 (1/2-inch) slices. Place slices, cut sides down, on baking sheet. Reduce oven temperature to 250° (120c) ; bake 15 minutes. Turn cookies over; bake an additional 15 minutes (cookies will be slightly soft in center but will harden as they cool). Remove from baking sheet; cool completely on wire racks.

Full recipe- myrecipes.com  

2 comments:

Anonymous said...

the market in my town sells 90% local produce. here's a link to it:
http://organicallycooked.blogspot.com/2008/01/open-air-market-h-laikh.html

Anonymous said...

Hello Chanit

I've beem meaning to ask - which market do you go to, i.e. where is it?

Thanks

S

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com