June 17, 2008

קרקרים

Lavash Cracker
1. Lavash Cracker /Source: The Bread Baker’s Apprentice by Peter Reinhart , thanks to Yelda from Yelda's kitchen for this great recipe ! ; Thin, super easy to make, crispy, low fat..do you need more than that from a Cracker ?...



קרקרים אפשר להכין בבית- מתכון למטה בעמוד
2. Cantucci - recipe by Paolo luni
This tasty recipe is made of:
100 gr butter,200 gr sugar,1 TB grated lemon peel,3 eggs,7 TB honey (use 100-120 gr), 500 gr bread flour,200 gr almonds, 8 gr yeast (yes!)
3. Potato Gnocchi will come in a separated post. So simple and So good:
Recipe is made of :1 kg potatoes +salt+ 225 gr flour
4. Cognac Brownie Bites - Food Nouveau.com/After Dinner, Williams-Sonoma Life styles Series-recipe , the cake here is still warm..
5. Rustic Olive Bread - CIA [recipe]
 
 קרקרים - מלוחים
מכירים את ההרגשה הזו, הנעימה שאתם מכניסים מאפה לתנור, ממשיכי לעסוק בדברים אחרים לגמרי,ולפתע מכה בכם גל ריח כזה שמריץ אותכם למטבח, להתכופף לתנור, ולראות מה קורה שם בפנים, ומתי ניתן לטעום כבר
זה מה שקרה לי כשאפיתי את הקרקרים הללו,כ-8 או 9 דקות לאחר שנכנסו לתנור
מה שקיבלתי, זה הר של קרקרים, דקיקים, שזופים פריכים וטעימים
היתרונות שמצאתי עד כה בהכנתם
קלים להכנה
עשויים מחומרים הנמצאים בכל בית
אינם מכילים שומנים מוצקים וכמעט בכלל לא= דלי קלוריות יחסית
ניתנים לגיוון רב
כשתגישו אותם בצינצנת יפה כמתנה,אף אחד לא יאמין שהכנתם בבית בעצמכם

המתכון הזה של האופה,רב אומן, מורה , מוציא לאור של ספרי אפיית לחמים- פיטר ריינהרט האמריקאי
The Bread Baker’s Apprentice by Peter Reinhart

קרקרים
החומרים:

כוס וחצי קמח מיוחד ללחם- שטיבל מס' 2 = 210 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית שמרים יבשים = 1.5 גרם- או פי 2.5 או פי 3 הכמות שמרים טריים=שמרית בשקית
כפית דבש סמיך או 2 כפיות דבש נוזלי
כף שמן - אני שמתי שמן זית, במקור שמן רגיל כגון-קנולה
שליש עד חצי כוס מי ברז - אני שמתי כ- 75 מ"ל מים = חצי כוס פחות כ- 2 כפות

ההכנה
אם מכינים כמות אחת של הבצק,ללא הכפלת כמויות, הייתי ממליצה להכינו באופן ידני ולא במיקסר,אלא אם יש לכם מיקסר עם קערה קטנה,קל מאוד ללוש את הבצק ידנית
בקערה בינונית, רחבת שוליים לערבב
קמח, מלח,שמרים, דבש ושמן
בהדרגה להוסיף מים וללוש עד קבלת בצק אחיד ורך
להמשיך ללוש את הבצק משך -10 דקות על משטח מעט מקומח/משטח סיליקון,הבצק יהפוך משיי וגמיש ונעים למגע
להניח בקערה משומנת , לכסות ולהתפיח עד שכפול 60-90 דקות
אני התפחתי את הבצק 90 דקות בטמפ' של 27מעלות צל'
עיצוב
להדליק תנור לחום של 180 מעלות ולהכין תבנית אחת גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה
להעביר את הבצק למשטח רידוד גדול מקומח מעט לשם רידודו דק
רידדתי את הבצק על משטח סיליקון גדול , ללא כל תוספת של קמח
להדק את כדור הבצק לריבוע, לקמח מעט
לרדד את הבצק דק מאוד ,עם מערוך מסיבי זה קל מאוד
גודל הבצק המרודד צריך להיות
45 ס"מ על 30 ס"מ, דקיק כמעט כנייר
הבצק מצויין, הוא לא נקרע,ומאוד נח לעבד אותו
בסיום הרידוד, להשאיר את הבצק כך ל- 5 דקות
להעביר את הבצק הדק לנייר האפייה בתבנית,הוא יתאים בגודלו לתבנית.אם ישנן שאריות גיזרו אותן
להבריש את הבצק שבתבנית במי ברז
כעת, כשכמעט סיימנו מגיע השלב הכייפי, לפזר על הבצק כל מיני, מה אפשר?
לפי טעמכם/לפי המצאי בבית, רעיונות

שומשום,פרג ,קצח,זעתר,קימל,פפריקה,מלח גס, אניס..כל מה שאתם אוהבים והוא מספיק קצוץ או זעיר
אני פיזרתי רק שומשום,כמובן שניתן לפזר שורות שורות מה שתרצו
חיתוך בתוך התבנית
לא חייבים לחתוך,ניתן להשאיר כך ולאחר האפייה רק לשבור קרקרים לא סימטריים
אבל, מה שכדאי
עם גלגלת שיניים (או סכין) לסמן שורות שתי וערב, בערך כל 3 ס"מ, או בכל גודל שתרצו
לא צריך לחתוך ממש עד הסוף, ולא צריך להפריד את הקרקרים זה מזה זה ייעשה לאחר האפייה
אפיה
לאפות 15-20 דקות עד שפני הקרקרים זהובים מאוד (ההזהבה של הבצק לא תהייה בהכרח אחידה בגלל עוביו המשתנה ולעיתים בגלל אי אחידות אפייה של התנור
אפיתי 16 דקות במרכז התנור
להוציא את התבנית ולצנן - 10 דקות
לשבור חתיכות בעדינות לפי הסימונים, ולזלול

No comments:

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com