November 12, 2005

Orange Butter Coffee Cake סהרוני שמרים במלית תפוז וקוקוס קלוי

Please enlarge the picture; Make a cup of Tea.. and imagine about only one " Orange Butter Coffee Cake", in your , plate.. left is the butter orange glaze...























This cake is just wonderful !! Can't believe me?.. So bake it...and please let me know,if any cake was left for tomorrow.. :-)








Orange Butter Coffee Cake סהרוני תפוז קוקוס
1 packet active dry yeast (I use 2 ts)
1/4 cup warm water
1 cup sugar
1 ts salt
2 eggs
1/2 cup sour cream
1/2 cup butter, melted
2 3/4 to 3 cups flour
1 cup coconut, toasted
2 TB grated orange rind

Soften yeast in warm water in a mixing bowl. Stir in 1/4 cup of sugar, salt, eggs, sour cream, and 6 tablespoons butter. Gradually add flour to form a stiff dough, beating well. Cover and let rise in a warm place until double, about 2 hours.
For the filling :

Combine 3/4 cup sugar, 3/4 cup coconut, and orange rind. Set aside. Knead dough well on floured board about 15 minutes. Roll half of the dough to a 12 inch circle. Brush with 1 tablespoon melted butter and sprinkle with half of the coconut mixture.
Cut into 12 wedges. Roll up, starting with the wide end. Place rolls point side down in three rows in greased 13 x 9 inch pan. Repeat with the other half of the dough. Cover and let rise in a warm place, about 1 hour.
Bake at 350 degrees for 25-30 minutes, or until golden brown. Leave in pan and top with glaze. Sprinkle with 1/4 cup coconut.

Serve warm or cold.
ORANGE GLAZE:Combine in a saucepan 3/4 cup sugar, 1/2 cup sour cream, 2 tablespoons orange juice, and 1/4 cup butter. Boil 3 minutes, stirring occasionally.










know It's not SO cold...But - I have to wear somthing Warm tonight..

החוברת הסתובבה פעם בבית הוריי, לא זוכרת אם היתה באנגלית או גרמנית, אבל חוברת המתכונים, שחלקה לפחות ממש אוצר
החוברת הרוויה כתמי זמן צהובים, פינות חסרות, ופירסומת של ג'נרל אלקטריק לתנורי האפיה החדשים  (1964) כולל פרסומות ליצרניות קמח, אגוזים, שוקולד צ'יפס, בשר משומר, שוקולד,חמאה ושמרים
אני מצרפת מתכון לעוגת שמרים, חלק מפירסומת לשמרי ראד סטאר
לפני שנים תירגמתי את המתכון מהחוברת, והנה המקור מונח שוב בידי
מתקבלים סהרוני שמרים נימוכים, ממולאים ומזוגגים בתפוז וקוקוס קלוי, מלית פחות שגרתית, ונפלאה
המאפה היה ועדיין אהוב אצלנו מאוד
ליד המתכון צויין שגב' מויסקונסין(שירלי הוריג') זכתה ב5,000$ (פרס שני), על פרסום מתכון זה בתחרות בשנות ה - 60
סהרוני שמרים במלית תפוז וקוקוס קלוי
הכמות:24 סהרונים
הכמיות נמדדו בסטים בינלאומיים
:לבצק
שבעה גרם שמרים יבשים =2 ורבע כפיות מדידה
רבע כוס מים חמימים
כוס סוכר
כפית מלח
שתי ביצים
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס חמאה, מומסת = 120 גרם חמאה
כ-שלוש כוסות קמח
כוס קוקוס קלוי - במחבת יבש, לבחוש, בלי לשרוף
שתי כפות קליפת תפוז מגוררת

מלית תפוז - בהמשך
ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום 180
לבצק
לערבב שמרים ,במים חמים
להוסיף :1/4 כוס סוכר, מלח, ביצים, שמנת חמוצה ו 90 גרם חמאה מומסת
להוסיף בהדרגה קמח, ליצירת בצק
ללוש היטב, ולהתפיח כשעתיים, או עד להכפלת הנפח
למלית הקוקוס
לערבב: 3/4 כוס סוכר,3/4 כוס קוקוס קלוי וקליפת תפוז
ללוש היטב את הבצק לאחר תפיחתו, לחלק ל- 2
לרדד לעיגול בקוטר 30 ס"מ
למרוח בכף חמאה מומסת, לפזר מחצית מלית הקוקוס
לחתוך ל- 12 משולשים, לגלגל לסהרונים, מהחלק הרחב של כל משולש
להמשיך ליצור סהרונים, גם ממחצית הבצק השניה
להניח ב 3 טורים, בתבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפיה), גודל התבנית המומלץ - 22 על 33
לכסות קלות, ולהתפיח כשעה
לאפות בחום בינוני 180 מעלות  25 או 30 דקות, עד שזהוב
להשאיר בתבנית, לזגג
לפזר 1/4 כוס קוקוס קלוי, נותר
להגיש חם או קר
זיגוג תפוז
בסיר קטן לערבב : 3/4 כוס סוכר, 1/2 כוס שמנת חמוצה, 2 כפות מיץ תפוזים+60 גרם חמאה, לבשל ולהרתיח כ- 3 דקות בבחישה מתמדת -להבה נמוכה

4 comments:

rokh said...

looks really good. i might try it out for my first bread making. Thanks

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you and Welcome !! ;-)

Papilles et Pupilles said...

oh my god ! that seems so good !

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you !!
Everyone here loves this cake, It's realy very very good !:-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com