February 5, 2007

Homemade crackers קרקרים תוצרת בית

Homemade crackers ? Yes why not ...Thin and crispy..the dough was mixed by hand, rolled and cut.. 18 or 19 minutes later I've gut crackers ! I can't STOP eating them

Sesame and Oat Cracker
/The Prepared Pantry
2 cups quick rolled oats
1 cup all-purpose flour
3 tablespoons sesame seeds
1 tablespoon granulated sugar
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon baking powder
1/3 cup cold butter (=80gr)
1/2 cup ice cold water plus one tablespoon if needed

Preheat the oven to 350 degrees.
1. Grind the oats about 1/2 cup at a time in your blender or food processor.
Do not over-process. Your oats should be coarsely ground.
2. Add the flour, sesame seeds, granulated sugar, salt, and baking powder
and stir to combine.
3. Cut the butter into the dry ingredients with a pastry blender until the
mixture is granular.
4. Make a well in the middle of the mixture and pour the cold water into the
well, first the 1/2 cup and then the extra tablespoon if needed. Stir with a
fork until the mixture comes together then knead it on the counter just
until you have a ball of dough.
5. Roll the dough out to 1/8-inch thick. Cut crackers with a cookie cutter
or bottle lid. Place the crackers on an ungreased cookie sheet. Prick the
crackers in two or three places with the tines of a fork.
6. Bake for 16 to 18 minutes or until the crackers are baked and dry. Let
sit on the cookie sheet for five minutes and then remove them to a wire

Full recipe
הקרקרים המלוחים האלו מהירי הכנה, עורבבו ידנית ,פריכים וטעימים מומלץ בחום

Visiting today -
* Nicole's - Pinch My Salt

* Whipped - Caroline's new Blog

* Scott's Blog-Sugar and Lard -"ou look hungry. Let me fix you something"

אהבתי לקרוא היום: מטר שמונים + ועץ התיוגים הזה עם קהילה מעניינת
קרקרים מלוחים/קרקרים שומשום ושיבולת שועל
שתי כוסות קווקר לבישול
כוס קמח רגיל
שלוש כפות שומשום
כפית סוכר
חצי כפית מלח או קצת יותר
כפית אבקת אפיה
שמונים גרם חמאה קרה
חצי כוס מי קרח+כף נוספת - או מים קרים מאוד

:אופן ההכנה
לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות

ובנתיים להכין-לטחון את הקווקר במטחנת קפה או מעבד מזון,מחצית הכוס בכל פעם, הוא לא צריך להיות אבקתי מידי
.להוסיף לקווקר את הקמח, שומשום,סוכר ומלח ולערבב היטב
.לחתוך פנימה שומן ולערבב ידנית ליצירת תערובת פירורית
ליצור גומה במרכז, לצקת חצי כוס מים קרים מאוד, לערבב במזלג ליצירת כדור בצק, להוסיף יתרת מים לפי הצורך
 לרדד את הבצק דק מאוד על משטח מקומח קלות לחתוך לצורה רצוייה, רצוי לחתוך קטן
 לדקור כל קרקר במזלג פעמיים-שלוש,לאפות על נייר אפייה קרוב לעשרים דקות בחום בינוני. הקרקרים צריכים להיות יבשים ולא כהים מידי-לשמור בכלי אטום
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com


Caroline of Whipped said...

Thank you so much for visiting Whipped and mentioning my blog. I love this site and seeing all of the Hebrew mixed with English. International travel and intermingling cultures are so inspiring to me and connecting with people all over the world through food has been my favorite part of this blogging adventure!

chanit said...

Thank you and welcome caroline ! ;)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com