July 13, 2007

עוגת גבינה וביסקוויטים


No bake cheese- Biscuit Cake/Elite עוגת גבינה ללא אפיה - מומלצת מאוד375 gr-500 gr biscuit * [375 is for 3 layers cake , 500 for 4 layers cake)
Milk for diping the biscuits
500 gr soft white cheese 5-9% fat
500 ml sour cream 15% fat
500 ml whipping cream
200-250 gr sugar (= 1 cup or 1 1/4 cups)
2 TB vanilla pudding
(made of sugar and starch)
9X13 dish

Make the first biscuit layer with soaked biscuits.
Mix cheese,sour cream,sugar and vanilla pudding
Whip the cream and fold it to the cheese filling. Spread the first biscuit layer with the cheese filling, make more layers, in the same way.end with a biscuit layer.. Serve after few hours, or after a night..
* Israeli biscuit = crispy & rich petit beurre


עוגת גבינה וביסקויטים
מתכון מאריזת ביסקויטים של עלית: 375 גרם ביסקויטים של עלית,חלב לטבילה,500 גרם גבינת סקי ,שתי שמנת חמוצה,500 מ"ל שמנת מתוקה,250 גרם סוכר ,אני שמתי רק 200 גרם,2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
אני השתמשתי בתבנית בגודל 22 על 33 ס"מ.
להניח שכבת ביסקויטים טבולים בחלב, מעל המלית ושוב שכבות ביסקויטים, סה"כ שלוש שכבות ביסקויטים, אני עשיתי ארבע, אבל זה בטעות..ואז השתמשתי ב-500 גרם ביסקויטים, עם אותה כמות גבינה.
להכנת מלית הגבינה
לערבב גבינה,שמנת חמוצה ,סוכר ואבקת אינסטנט.להקציף שמנת מתוקה ולקפל לתערובת הגבינה
אני מצרפת את אחד הפרחים שפגשתי בדרך,ונתפס במצלמתי :-)

Reading .. משהו לקרא-ותודה לקולקטיב ,המשך יבוא
* please take a look :What the World Eats +listen here
* Kaleidoscope: Mysterious Worlds of Light
* How Ads Really Work: Superfans and Noobs
חדש:הבלוג החדש של אור רוזנבאום,בנוסף לבלוג האוכל הקיים- מחשבות איטלקיות
עידכון 15.7.07 : תודות למערכת ידיעות אחרונות על שעלינו ברשת,תודה על ההמלצה
נשמח לארח קוראים המעוניינים , לתת לכם פה במה, עם מטעם משפחתי שלכם או כל מטעם /המלצה אחר/ת - אתם מוזמנים לכתוב לנו או להשאיר פה תגובה,במערכת הקומנטס- כתובת המייל נמצאת למעלה ,כל קרדיט יינתן, הכתובים שלכם יתפרסמו רק לאחר אישורכם. תודה

Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
AddThis Social Bookmark Button

6 comments:

Peter said...

It has been a while since my last visit and I wanted to say "HI" and thanks for the lovely photo's you share on your blog. Thanks to my visit to you I had a lovely lunch of salami tomato feta and gherkin. Many thanks
Peter

Anonymous said...

וואו נראה נפלא אני אעשה ואדוח לך.
ד"ש מדנמרק
forglemmigej

chanit said...

Hi peter !
I can't forget your lovely photos, even now, like having a wonderful vacation there..
Welcome back, I have some after meal cookies for you ;-) .

chanit said...

שלום שלום
איזה כייף לראותך
אל תספרי לאף אחד.. זו עוגת הביסקויטים הראשונה שלי.. והיא כל כך טעימה,וזה כך כך משחק ילדים להכינה
תודה, ד"ש מפה גם, יש לנו נשיא חדש היום, סיבה לשמחה :-)
* ממתינה לדיווח מתוק *

Denise said...

Hi Chanit. We make a similar cheesecake with the cookies but you can make it into a pyramid. You put 3 rows of about six cookies on a piece of tin foil. Put the cheesecake filling on top and put a row of cherries down the middle.
Put your hand under the tinfoil under the rows of cookies on left and right and turn them in until they are leaning against each other in a triangle. Melt chocolate over the top to make it look smooth.
Cut the cake and you have a triangle piece of cheesecake with a cherry circle in the centre.
Very easy and looks great.

chanit said...

Hi Denise
Thank you,
Making a cheesecake like a pyramid, is a great Idea ! Thanks for sharing it, I'll be glad to get a picture.. if it's possible :0-)

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com