May 8, 2008

3 Recipes For Independence Day עוגת שוקולד קלת הכנה

Snail Rolls לחמניות שבלול
These Rolls are very soft and small, I like them, warm with butter..1.Small Snail Rolls -Nira Russo -40 rolls
50 gr fresh yeast
1 TB sugar
1 kg AP flour
200 gr soft butter
1 cup warm milk
2 eggs
salt
topping:1 egg
for sweet rolls add:3/4 cup sugar (I didn't add)
H O W :Mix yeast+3 TB warm water+1 TB sugar, let this rise for 10 minutes.
Mix all dough ingredients for few minutes, by hand or with your mixer. Take small balls and roll each one to a 20-25 cm(+ -) long rope, coil each rope into a snail shape. Let all rolls rise for 60-90 minutes (60 ). Spread some beaten egg above each roll and bake in preheated oven -350F (180c) for 15 - 20 minutes.
More snail rolls : Andrea's rolls , in her post :
Hot Rolls, One Dozen Ways / Andrea’s Recipes

let them rise for 60-90 minutes..



בפסח מצאתי בבית אחותי בינות ספרי הבישול שלה, את ספרה של נירה רוסו, תכף אזכר בשם הספר, שיצא בשנות ה-80 ,עיינתי בספר ושני מתכוני בצק שמרים משכו את עיניי, הנה אחד מהם, מתכון ללחמניות שבלול רכות, לדברי נירה רוסו מוצאן של הלחמניות הוא מהמטבח הצפון אפריקאי.ניתן להוסיף שלושת רבעי כוס סוכר לקבלת לחמניות מתוקות, אני לא הוספתי ,רק זריתי מעט סוכר קריסטלי מעל.אז איך מכינים את הלחמניות הרכות רכות הללו? לכמות של -40 לחמניות =2 תבניות תמור גדולות, דרושים החומרים
חמישים גרם שמרים טריים, כף סוכר, ק"ג אחד קמח רגיל, אם רוצים לחמניה מתוקה, להוסיף שלושת רבעי הכוס כוס סוכר נוספים,200 גרם חמאה רכה, במקור- מרגרינה,כוס חלב, 3 ביצים וקורט מלח
אני הכנתי מחצית הכמות בצק, השתמשתי ב- 2 ביצים מס' 2 למחצית הכמות
איך מכינים
מתסיסים שמרים עם 3 כפות מים פושרים וכף סוכר ל- 10 דקות.יוצרים בצק מכל החומרים, מלבד ביצה אחת שתשאר למריחת הלחמניות טרם האפייה.אני נתתי לקנווד שלי ללוש את הבצק מספר דקות.מתקבל בצק מצויין, חלק, לא דביק ונח לעיבוד.נוטלים פיסות בצק בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים לצורת נקניק צר וארוך, כורכים לצורת שבלול ומניחים בתבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.מתפחים בתבניות כשעה- שעה וחצי. מורחים בביצה ואופים בחום בינוני -180 משך 15 עד 17 דקות. בתאבון

2. Above : Rosemary Peasant Bread-Full recipe: Kitchen Conservatory the dough was very very sticky but the Bread is very tasty ! (I use oily hand to make this bread..) לחם רוזמרין כפרי-לחם איכרים

מה אני הכי אוהבת לאכול ? ביצים מטוגנות במעט שמן זית במחבת טפלון, אולי הד"ר לא ממליץ על אכילת שתי ביצים בבת אחת , אבל פעם ב.. אני מרשה לעצמי.מעט מלח גס גרוס מעל, אפשר גם פילפל טחון טרי , ובבקשה:אל תכסו לי את המחבת, השאירו לי את הביצים מעט רכות

2 eggs for me please ..

This cake is very rich and dark,everyone loves it here..
3.MELT-AND-MIX CHOCOLATE CHUNK MUD CAKE
200g butter, chopped
300g good-quality dark chocolate
1/4 cup cocoa powder ,1/4 cup hot water
1 teaspoon vanilla extract
1 cup caster sugar
3 eggs, lightly beaten
3/4 cup self-raising flour (I use AP flour+3/4 ts baking powder)

H O W :Preheat oven to 160°C.
Grease and line a 6cm deep, 20cm (base) round cake pan. (I use 22cm cake pan)
Place butter, 200g chocolate, broken into squares, and 1/4 cup hot water in a heatproof, microwave-safe bowl.

Microwave, uncovered, on HIGH (100%) for 2 to 3 minutes, stirring every minute with a metal spoon, or until smooth.[I melt this in a small saucepan ). Add cocoa powder to warm chocolate mixture.
Stir until smooth. Stir in vanilla, sugar and eggs.
Sift flour over the batter and stir gently to combine.

Pour half the batter into prepared pan. Chop the remaining chocolate and sprinkle half over the cake batter.
Pour remaining batter over the chocolate, top with remaining chocolate. Bake for 55 to 60 minutes or until a skewer inserted into the centre has moist crumbs clinging. Stand in pan to cool completely.
Turn out , Place onto a platter, dust with icing sugar and serve.
* Recipes by Janelle Bloom,published in Super Food Ideas Magazine

[full recipe here+ on page 70 here: Today Extra Recipes-2006-PDF Booklet-86 pages at all חוברת מתכונים , גם מיוון- מצויין-בקובץ]

נכון ,חלק מעוגות השוקולד דומות אחת לשניה במרכיביהן, במיוחד העוגות העשירות ,המכילות שוקולד טהור, חמאה, סוכר,ביצים ומעט יחסית קמח.העוגה הזו למעלה ,מוקדשת לנועה שאהבה אותה במיוחד-"אחת הטובות שאכלתי", כך אמרה לי היום(ראשון) על העוגה הזו. העוגה יחסית קטנה, נאפית בתבנית עגולה עשרים או 22 ס"מ.העוגה מתקשה מעט לאחר הקרור ומרוכזת יותר .. ובמה העוגה שונה מאחרות ? יוצקים לתבנית מחצית מכמות העיסה, מעל שוברים מאה גרם שוקולד מריר, מכסים ביתרת העיסה ואופים כשעה.הקרום העליון טיפה מתפצפץ ו מתקבלת עוגה שוקולדית מאוד, השוקולד נמס פנימה והעונג מורגש בכל נגיסה. טעים ! בתאבון
:מתכון חדש לפפאנש/פפנש- כופתאות גבינה רומניות
לאחרונה אכלתי פפנשים טעימים מאוד שאמא שלי שלחה לי. הייתי רעבה מאוד, והכופתאות היו כה טעימות וגם יפות שלא צילמתי,חבל או לא , תמיד יש את הפעם הבאה. אז תאמינו לי בעניין הטעם המופלא .. או לא.זה מתכון של דודה שלי,שנמסר לאמא לאחרונה עם מתכונים נוספים, טלפונית.המתכון הוא לכופתאות גבינה יציבות שניתן לבשל במים או לטגן, המתכון מוצלח יותר מכל מתכון אחר שאכלתי, והסוד..תכף בתוך המתכון
מתכון :פפאנש/פפנש/כופתאות גבינה רומניות
חצי קילו גבינת טוב טעם, רק הגבינה הזו שנמכרת באריזות נייר של רבע קילו כל אחת
שתי ביצים
חצי כוס סולת
כף סוכר
המרכיב הסודי:קליפת לימון מגוררת
כף קמח תופח
איך מכינים את הפפנש: לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה, להניח את העיסה במקרר לפחות לשעתיים. בעזרת כפית ליטול מהעיסה ולבשל את הכופתאות עד שמוכנות במי מלח רותחים, כ- 8 עד עשר דקות, המים הרותחים יהיו מומלחים קלות.ניתן לטגן בחמאב ואז אין בישול מקדים.לכופתאות גבינה הללו קוראים גם קניידלאך,לא רק פפנש ומתקבלים דיי הרבה.אמא לא ספרה אותם, המתכון מומלץ בחום.ו..קליפת הלימון מוסיפה המון

 

 

4 comments:

Anonymous said...

Some fabulous baking going on there. That mud cake looks divine, I want to jump into the screen and start eating right now.

giz said...

You've been awarded - come over to our blog and see.

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you dear , I'm very glad ;)
This cake is now my sister favorite cake !

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you SO much giz, it makes me happy ! ;)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com