May 4, 2008

פרוזן יוגורט ועוד

lemon-ginger frozen yogurt פרוזן יוגורט בטעם לימון וג'ינג'ר

פרוזן יוגורט בטעם לימון וג'ינג'ר מרענן, צונן ולא עשיר בקלוריות? כן, אפילו עכשיו, טרם הגיע הקיץ. הגעתי למתכון הזה במקרה,ומאוד דיגדג לי לנסות אותו, למרות שאין ברשותנו מכונת גלידה.אם יש לכם מכונה כזו, אתם מוזמנים אגב להכין אצלכם בבית במכונת הגלידה, זה אולי ידמה אפילו עוד יותר למוצר האמיתי- פרוזן יוגורט- יוגורט מתקתק קפוא
האתר ממנו לקוח המתכון, אפיקוריוס הוא אתר אוכל אמריקאי ותיק ומשובח. מעניין לקרא את הביקורות של הקוראים על כל מתכון, אני משקללת לי את סה"כ הדעות וזה מסייע לי להחליט אם המתכון ינוסה אצלי במטבח הפרטי. וכעת, וניגש למלאכה: הפרוזן יוגורט הזה, מאוד קל להכנה, רב החומרים מצויים אצלכם גם כעת בבית, מה שלא, ניתן להשלים בקרוב.ושוב:אני הכנתי במיקסר הישן שלי, על ידי עירבולים קצובים דקות ארוכות, אתם יכולים להשתמש במכונת הגלידה ולפעול לפי הוראות היצרן. הערה:בסיום ערבול החומרים תקבלו נוזל לבן מוקצף מעט, זה בסדר, שימו נא במקפיא והמתינו
תקבלו מקפא עדין, בטעם מודגש של זנגויל, במירקם חצי קשה,מאוד מרענן, אני מגישה אותו עם כף גלידה, הנה המתכון,
הלקוח מפה

החומרים הדרושים-נמדדו בכלי מדידה
שלושת רבעי כוס מים
שלושת רבעי כוס סוכר=150 גרם סוכר
רבע כוס סירופ תירס בהיר- רכשתי בעדן טבע מרקט, בקבוק שקוף שיספיק למתכונים נוספים, ב-22 שקל
שתי כפיות זנגויל טרי מגורד דק-רכשו את השורש הטרי, ואת הנותר אחסנו בפריזר: קלוף ועטוף בניילון נצמד לשימוש עתידי
כוס יוגורט- אני שמתי כמעט שני מיכלים של 150 גרם כל אחד של יוגורט ביו טבעי דנונה
כוס ריוויון
רבע כוס מיץ לימון ומעט קליפת לימון מגוררת

ההכנה

בקלחת קטנה, להביא לרתיחה את המים, סוכר, סירופ תירס בהיר וזנגויל מגורד עד שהסוכר נמס. להרתיח על להבה נמוכה שתי דקות, לכבות את האש, לסנן לתוך קערה ולצנן-הסינון לא ישאיר לנו חתיכות זנגויל במקפא, אבל כן הותיר כבר את טעמו הטוב לסירופ
את הסירופ הצונן לצקת למכונת הגלידה או לקערת הבלנדר, במקרה שלי: להוסיף יוגורט, ריוויון, מיץ וקליפת לימון. את מכונת הגלידה להפעיל לפי ההוראות עד שמוכן. במקרה שאתם מכינים בבלנדר: להפעיל מכוסה לדקות ארוכות, עם הפסקה מידי פעם. להקפיא ללילה וזהו, הפרוזן יוגורט שלכם מוכן !. קחו בחשבון שהכמות במתכון הזה היא יחסית קטנה ושכדאי להוציא דקות ספורות מהמקפיא טרם ההגשה. הקפאתי בתבנית כיכר קטנה מרופדת בנייר אפייה, ולאחר שקפא העברתי לתבנית קרטון
. בתאבון




באחת החנויות לכלים ח"פ מצאתי את קופסת הכפיות הקטנה הזו מימין,המכילה 36 כפיות קטנטנות לאכילת גלידה.בעלות של 5 ש"ח ,קיבלתי כפיות איכותיות בגימור טוב ופרצופון חמוד, לא לילדים בלבד
ומשהוא אחר , מצאתי גזיר עיתון ישן, דיי מתפורר, כך שלאחר שאוציא ממנו מספר עיצות, פה, הגזיר-עיתון הזה ייזרק לפח
פורסם בידיעות, גיליון 7 ימים, נוב. שנת 2001, במדור של אודטה- מבחר להיטים חלק ב'- הנה כמה רעיונות-לא ניסיתי שום דבר מאלו,מלבד הפשרת הפיתות, אולי כעת זה הזמן לנסות
איך לצלות חציל מבלי ללכלך את הכיריים-לעטוף כל חציל בשתי שכבות של נייר אלומיניום, ולהניח ישירות על האש,עדיף נייר כסף עבה.לסובב מידי פעם וכשמתרכך-רך בלחיצה, להוציא ולצנן. לאפסן במקרר ככה, בתוך האלומיניום , בתוך קערה.כשרוצים סלט, חוצים האריזה בסכין, מרימים עם כף, מועיכים ויש
פילפלים קלויים במינימום טירחה
פילפלים קלויים- בערב לוקחים רשת של תנור ושמים אותה בתבנית שטוחה.על הרשת מסדרים הרבה פילפלים.מכניסים הכל לתנור לשעה בדיוק בחום של 220 מעלות.משאירים את הפילפלים בתנור מכובה.בבוקר הקליפה נושרת מכל פלפל בקלות
איך מטפלים בסיר שרוף-לקחת 2 כפות אבקת כביסה או אבקת סודה לשתייה, לשים בסיר השרוף והריק עם מעט מים
שיעברו את גובה השרוף, מדליקים את הלהבה ומשגיחים, כי זה גולש מהר.לאחר שרותח, לכבות את האש, ולהשאיר מכוסה.לאחר מספר שעות, לגרד עם כף
איך לחמם פיתה קפואה שתצא כמו חדשה:לחמם רק בטוסטר אובן, אבל להרטיב קודם את הפיתה הקפואה במי ברז ורק אח"כ להכניס אותה לטוסטר.ניסיתי היום, חיממתי במאה מעלות לכ-10 דקות, הפיתה אכן יצאה רכה יותר מללא הרטבתה
-איך מכינים את תמצית השום הטיבטית, על פי אודטה:350 גרם שום טרי קלוף, לקצוץ במעבד מזון , להב פלדה, דק דק, להוסיף 200 סי סי אלכוהול נקי של 95 %, כשטחון דק להעביר לקערת פיירקס מכוסה לעשרה ימים במקרר
ביום ה-11 לסנן היטב דרך גרב ניילון, לסחוט הכל ולהכניס את התמיסה לבקבוקו זכוכית כהים.לאחסן במקרר.להשהות עוד יומיים וזה מוכן
על פי אודטה לנער תמיד לפני השימוש:תשעים טיפות ליום, מחולקות ל30 טיפות, בוקר, צהריים וערב בתוך רבע כוס חלב

No comments:

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com