It's Apple Day Today..
I Prepared a small Apple Cake (round 22cm), which is more like an after-meal dessert, it's the 5 stars recipe from McCormick site :" Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce " , eat this cake warm or cold, with plenty butter sauce around (I use only half sauce Ingredients)You can find here Apples always, everywhere, all year around .I love apples , better the green-sweet-sour once (and hard like stones..) .When everyone says:" it's an sour apple !" ,I can't eat it.. I know for sure it's a good apple for me :-)
I Prepared a small Apple Cake (round 22cm), which is more like an after-meal dessert, it's the 5 stars recipe from McCormick site :" Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce " , eat this cake warm or cold, with plenty butter sauce around (I use only half sauce Ingredients)You can find here Apples always, everywhere, all year around .I love apples , better the green-sweet-sour once (and hard like stones..) .When everyone says:" it's an sour apple !" ,I can't eat it.. I know for sure it's a good apple for me :-)
[There is No need for baking powder in this cake, I've baked it twice, it's OK :-) ]
2 years ago , I called my other Blog-The flower Blog :One Apple A Day,[I love flowers and gardening] from the same reason zorra wrote in her Blog:An apple a day keeps the doctor away! ; Thank you zorra ! I hope I'm not late with my post .. :-)
Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce
Chunky Apple Spice Cake with Vanilla Butter Sauce /McCormick -עוגת תפוח ותבלינים-תרגום למטהIngredients:1 cup flour
1 tablespoon McCormick® Pumpkin Pie Spice - [I use less and only cinnamon ]1 teaspoon McCormick® Ground Allspice - [I didnt add this]1/2 teaspoon salt
1/2 cup (1 stick) butter, softened
1 cup firmly packed light brown sugar
2 eggs
2 teaspoons McCormick® Pure Vanilla Extract
2 cups chopped peeled apples (about 2 medium) , [yes 2 apples !]1/2 cup raisins
1/2 cup chopped walnuts
Vanilla Butter Sauce (recipe follows) - [I use half of this Sauce ]
1. Preheat oven to 350°F. Mix flour, pumpkin pie spice, allspice and salt in small bowl; set aside.
2. Beat butter and sugar in large bowl with mixer on medium speed 5 minutes or until light and fluffy. Beat in eggs and vanilla on low speed just until blended. Gradually beat in flour mixture, beating well after each addition. Stir in apples, raisins and walnuts. Spread evenly in greased 9-inch round cake pan.
3. Bake 35 to 40 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool in pan 10 minutes. Invert cake onto serving plate. Serve warm with Vanilla Butter Sauce.
Vanilla Butter Sauce: Bring 1 cup firmly packed brown sugar,[I use half cups and so on..it was enough Sauce for us] 1/2 cup (1 stick) butter and 1/2 cup heavy cream to boil in 2-quart saucepan on medium heat. Reduce heat to low; simmer 10 minutes or until slightly thickened. Remove from heat. Stir in 2 tablespoons McCormick® Pure Vanilla Extract. Serve warm.Test Kitchen Tips: For best results, use Gala, Granny Smith or Braeburn apples.
- The cake and sauce can be prepared and refrigerated separately the day before. Warm the cake in the oven, and the sauce on top of the stove before serving.Full recipe Here - +Print this recipe
Apple Day 2007
עוגת תפוחים מתובלת עם רוטב חמאה וניל- מנת קינוח מיוחדת ליום התפוח 2007מתכון של חברת התבלינים מקורמיק
העוגה קלת הכנה, מומלץ להגישה חמימה , כמנת קינוח,אבל לא חובה. אני מכינה מחצית מכמות הרוטב, לכן אתרגם מחצית הכמות, למתכון המקורי, ניתן לעיין בקישורים מעלה
החומרים
כוס קמח רגיל- אין צורך באבקת אפיה
כפית קינמון + מעט מוסקט + מעט ציפורן
חצי כפית מלח
מאה ועשרים גרם חמאה, רכה
כוס מדידה סוכר חום בהיר = דמררה
שתי ביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל- מקורמיק
שני תפוחים קלופים וקצוצים/חתוכים קטן= שתי כוסות מדידה, רצוי תפוחים ירוקים
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזים קצוצים
רוטב וניל- חומרים והכנה - למטה
תבנית נחוצה: עגולה או ריבועית 22 ס"מ
.לחמם תנור לחום 180 מעלות- חום בינוני
.לערבב קמח ותבלינים בקערה קטנה
במיקסר, או ידנית לטרוף חמאה וסוכר, משך 5 דקות או עד שקצפי. להוסיף ביצים ווניל ולהמשיך לטרוף. בהדרגה להוסיף פנימה תערובת הקמח. להוסיף תפוחים, צימוקים ואגוזים. לצקת ולישר לתוך התבנית המוכנה
.לאפות משך 35 עד 40 דקות , או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
:לקראת סיום האפייה, לגשת להכין את הרוטב
לבשל בסיר קטן חצי כוס סוכר חום + 50 גרם חמאה + רבע כוס שמנת מתוקה, להביא לרתיחה , ולבשל על להבה נמוכה, ברתיחה איטית כ- 10 דקות או עד שמסמיך מעט. להוסיף מעט תמצית וניל , לצקת על מנת עוגה ולהגיש
Apples in Israel ,20 years ago ..Only one apple a day ...
העוגה קלת הכנה, מומלץ להגישה חמימה , כמנת קינוח,אבל לא חובה. אני מכינה מחצית מכמות הרוטב, לכן אתרגם מחצית הכמות, למתכון המקורי, ניתן לעיין בקישורים מעלה
החומרים
כוס קמח רגיל- אין צורך באבקת אפיה
כפית קינמון + מעט מוסקט + מעט ציפורן
חצי כפית מלח
מאה ועשרים גרם חמאה, רכה
כוס מדידה סוכר חום בהיר = דמררה
שתי ביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל- מקורמיק
שני תפוחים קלופים וקצוצים/חתוכים קטן= שתי כוסות מדידה, רצוי תפוחים ירוקים
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזים קצוצים
רוטב וניל- חומרים והכנה - למטה
תבנית נחוצה: עגולה או ריבועית 22 ס"מ
.לחמם תנור לחום 180 מעלות- חום בינוני
.לערבב קמח ותבלינים בקערה קטנה
במיקסר, או ידנית לטרוף חמאה וסוכר, משך 5 דקות או עד שקצפי. להוסיף ביצים ווניל ולהמשיך לטרוף. בהדרגה להוסיף פנימה תערובת הקמח. להוסיף תפוחים, צימוקים ואגוזים. לצקת ולישר לתוך התבנית המוכנה
.לאפות משך 35 עד 40 דקות , או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
:לקראת סיום האפייה, לגשת להכין את הרוטב
לבשל בסיר קטן חצי כוס סוכר חום + 50 גרם חמאה + רבע כוס שמנת מתוקה, להביא לרתיחה , ולבשל על להבה נמוכה, ברתיחה איטית כ- 10 דקות או עד שמסמיך מעט. להוסיף מעט תמצית וניל , לצקת על מנת עוגה ולהגיש
6 comments:
What a great looking apple cake...I would love a piece of that :)
I would like to have a piece too! :-)
Thank you chanit for promoting and participating in the event!
Wow, that cake looks gorgeous! And with the sauce, it's to die for! Yummy!!!
Thank you dear meeso . :-)
zorra ,
Thank you ,
for your comment and for all these events ! :-)
Thank you very much rosa ! :-)
Post a Comment