יום אחד בשבוע שעבר, אני מלווה את נ' לרופא - בקופת חולים מקומית
גבר צעיר, מקונן על הנדחפים בתור, "זה כל כך ישראלי".. הוא אומר לנו
שמץ מבטא זר ועיתון המונח לרגליו, הובילו את שלושתנו לשיחה ארוכה ומעניינת
"השארתי את המפתחות שמה, בצרפת" אמר
"ידעתי לאיזה ג'ונגל אנו באים"
"אבל אין לנו ארץ אחרת.."
זו התמצית, היה הרבה יותר
מעניין לפגוש פיסת ציונות בתור לרופא
--
סלט ישראלי+משקאות קייצים צוננים
האמריקאי The splendid table כתבה שקיבלתי מ
כללה מאמר שעסק בסלט הישראלי
הכתבה עוררה בי תאבון וסקרנות לגבי הרכב "הסלט הישראלי שלנו", שם בנכר
--
את הסלט שלהם ,טרם הכנתי,אך הוא נראה מבטיח
סלטי ירקות חביבים עלי מאז ומתמיד: כמה שיותר ירקות, טריים ,צבעוניים ומגוונים
תיבול טרי של שמן זית, מלח ים וזהו מספיק
המאמר הביא מתכון ל"סלט ישראלי" מעט שונה, ומציע לקינוח מספר משקאות צוננים בטעם קצת שונה,בכל מקרה:מרענן וצונן זה בטוח
--
הנה עיקרי הכתבה
אין ספור גירסאות קיימות ברחבי המזרח התיכון, לסלט הירקות הקייצי הזה
הבסיס יכלול כמעט תמיד
מלפפונים, עגבניות,בצל, פטרוזיליה,לימון ושמן זית
לדעתם ניתן לשלב את הסלט או שאריות ממנו עם קוסקוס, חתיכות עוף קר או אפילו עם פירות ים מטוגנים/מוקפצים
סטיב ג'נקינס, גם יוצר גבינות מוכשר בפני עצמו ,מכותבי האתר ,מציע גירסא של סלט ישראלי עם נתחי דג בס,מתוך ספרו שיצא השנה
סלט ישראלי עם נתחי דג בס מוקפצים
ל- 4 מנות
החומרים
כוס ,מלפפון,קלוף , חתוך בקוביות
כוס עגבניות, חתוכות לקוביות
חצי כוס בצל סגול, קצוץ
רבע כוס בצל ירוק, קצוץ
רבע כוס פטורוזיליה קצוצה
חמש כפות מיץ לימון סחוט טרי
רבע כוס + 2 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
כ- 900 גרם פילה דג בס,ללא עצמות
ההכנה
בקערה גדולה לערבב:מלפפון,עגבניה,בצל סגול וירוק,פטרוזיליה,4 כפות מיץ לימון ורבע כוס שמן זית
לתבל במלח ופלפל
לחמם כף שמן זית במחבת, על להבה בינוניתלהמליח ולפלפל את הדג, ולטגן כ- 2 דקות מכל צד
לערום מנת סלט בכל אחת מ- 4 הצלחות
לפזר מלמעלה חתיכות דג
לנטף מלמעלה יתרת שמן זית ומיץ לימון
להגיש מייד
טיפים לסלט הזה
ניתן להמיר את דג הסול, בדג אחר
ניתן להכין את הדג בגריל ולא לטגן במחבת
השאלה
איך אתם אוהבים את "הסלט הישראלי" שלכם
מה חייב הסלט לכלול, על מה לא תוותרו
מתי אתם אוכלים את הסלט/כמה פעמים ביום
האם אתם מכינים בעצמכם את הסלט
אילו תוספות מקוריות יש לכם להציע לסלט הישראלי
משקאות צוננים לימים חמים ולחיםתה מרוקאי קר
להכין חליטה מתה ירוק ועלי נענע טריים+סוכר לטעם
לצנן ולהגיש עם קוביות קרח ועלי נענע טריים
ניתן לתבל גם עם:קינמון,וקליפת תפוז
משקה אננס-מנגו צונן
בבלנדר לערבל מיץ אננס ומיץ מנגו ללא תוספת סוכר
לתבל בלימון לטעם
להוסיף מעט שבבים של פלפל צ'ילי
להוסיף מים מינרלים מוגזים
לצנן ולהגיש עם קוביות קרח ופלחי אננס ומנגו
משקה תה עם פטל ושזיף בעיטור בזיליקום טרי
לבזוק מעט פלפל שחור על שזיפים ופטל בשלים
להניח את הפירות המסוננים לתוך כלי הגשה, לצקת מעל תה שחור צונן, להוסיף עלי בזיליקום טרי וסוכר לפי הטעם
להגיש בכוסות מעוטרות בעלי בזיליקום
משקה רימון ויוגורט צונן: משקה מתוק וחמצמץ בסגנון הודי
לרסק יחד יוגורט עם מיץ רימונים לא ממותק וקוביות קרח
לתבל לפי הטעם בהל טחון
להגיש על קוביות קרח בקישוט מקלות קינמון או הל שלם
להגיש על קוביות קרח בקישוט מקלות קינמון או הל שלם
לימונדה עם פלפל שחור ומילון
להכין סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ומחצית הכוס מים וכפית גרגירי פלפל שחור
לבשל עד קבלת סירופ שקוף, לסנן ולצנן
לצקת את הסירופ לכלי הגשה, להוסיף חצי עד כוס מיץ לימון ומים לטעם
לפני ההגשה להוסיף קוביות קרח וחתיכות קטנות של מילון
גבר צעיר, מקונן על הנדחפים בתור, "זה כל כך ישראלי".. הוא אומר לנו
שמץ מבטא זר ועיתון המונח לרגליו, הובילו את שלושתנו לשיחה ארוכה ומעניינת
"השארתי את המפתחות שמה, בצרפת" אמר
"ידעתי לאיזה ג'ונגל אנו באים"
"אבל אין לנו ארץ אחרת.."
זו התמצית, היה הרבה יותר
מעניין לפגוש פיסת ציונות בתור לרופא
--
סלט ישראלי+משקאות קייצים צוננים
האמריקאי The splendid table כתבה שקיבלתי מ
כללה מאמר שעסק בסלט הישראלי
הכתבה עוררה בי תאבון וסקרנות לגבי הרכב "הסלט הישראלי שלנו", שם בנכר
--
את הסלט שלהם ,טרם הכנתי,אך הוא נראה מבטיח
סלטי ירקות חביבים עלי מאז ומתמיד: כמה שיותר ירקות, טריים ,צבעוניים ומגוונים
תיבול טרי של שמן זית, מלח ים וזהו מספיק
המאמר הביא מתכון ל"סלט ישראלי" מעט שונה, ומציע לקינוח מספר משקאות צוננים בטעם קצת שונה,בכל מקרה:מרענן וצונן זה בטוח
--
הנה עיקרי הכתבה
אין ספור גירסאות קיימות ברחבי המזרח התיכון, לסלט הירקות הקייצי הזה
הבסיס יכלול כמעט תמיד
מלפפונים, עגבניות,בצל, פטרוזיליה,לימון ושמן זית
לדעתם ניתן לשלב את הסלט או שאריות ממנו עם קוסקוס, חתיכות עוף קר או אפילו עם פירות ים מטוגנים/מוקפצים
סטיב ג'נקינס, גם יוצר גבינות מוכשר בפני עצמו ,מכותבי האתר ,מציע גירסא של סלט ישראלי עם נתחי דג בס,מתוך ספרו שיצא השנה
סלט ישראלי עם נתחי דג בס מוקפצים
ל- 4 מנות
החומרים
כוס ,מלפפון,קלוף , חתוך בקוביות
כוס עגבניות, חתוכות לקוביות
חצי כוס בצל סגול, קצוץ
רבע כוס בצל ירוק, קצוץ
רבע כוס פטורוזיליה קצוצה
חמש כפות מיץ לימון סחוט טרי
רבע כוס + 2 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
כ- 900 גרם פילה דג בס,ללא עצמות
ההכנה
בקערה גדולה לערבב:מלפפון,עגבניה,בצל סגול וירוק,פטרוזיליה,4 כפות מיץ לימון ורבע כוס שמן זית
לתבל במלח ופלפל
לחמם כף שמן זית במחבת, על להבה בינוניתלהמליח ולפלפל את הדג, ולטגן כ- 2 דקות מכל צד
לערום מנת סלט בכל אחת מ- 4 הצלחות
לפזר מלמעלה חתיכות דג
לנטף מלמעלה יתרת שמן זית ומיץ לימון
להגיש מייד
טיפים לסלט הזה
ניתן להמיר את דג הסול, בדג אחר
ניתן להכין את הדג בגריל ולא לטגן במחבת
השאלה
איך אתם אוהבים את "הסלט הישראלי" שלכם
מה חייב הסלט לכלול, על מה לא תוותרו
מתי אתם אוכלים את הסלט/כמה פעמים ביום
האם אתם מכינים בעצמכם את הסלט
אילו תוספות מקוריות יש לכם להציע לסלט הישראלי
משקאות צוננים לימים חמים ולחיםתה מרוקאי קר
להכין חליטה מתה ירוק ועלי נענע טריים+סוכר לטעם
לצנן ולהגיש עם קוביות קרח ועלי נענע טריים
ניתן לתבל גם עם:קינמון,וקליפת תפוז
משקה אננס-מנגו צונן
בבלנדר לערבל מיץ אננס ומיץ מנגו ללא תוספת סוכר
לתבל בלימון לטעם
להוסיף מעט שבבים של פלפל צ'ילי
להוסיף מים מינרלים מוגזים
לצנן ולהגיש עם קוביות קרח ופלחי אננס ומנגו
משקה תה עם פטל ושזיף בעיטור בזיליקום טרי
לבזוק מעט פלפל שחור על שזיפים ופטל בשלים
להניח את הפירות המסוננים לתוך כלי הגשה, לצקת מעל תה שחור צונן, להוסיף עלי בזיליקום טרי וסוכר לפי הטעם
להגיש בכוסות מעוטרות בעלי בזיליקום
משקה רימון ויוגורט צונן: משקה מתוק וחמצמץ בסגנון הודי
לרסק יחד יוגורט עם מיץ רימונים לא ממותק וקוביות קרח
לתבל לפי הטעם בהל טחון
להגיש על קוביות קרח בקישוט מקלות קינמון או הל שלם
להגיש על קוביות קרח בקישוט מקלות קינמון או הל שלם
לימונדה עם פלפל שחור ומילון
להכין סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ומחצית הכוס מים וכפית גרגירי פלפל שחור
לבשל עד קבלת סירופ שקוף, לסנן ולצנן
לצקת את הסירופ לכלי הגשה, להוסיף חצי עד כוס מיץ לימון ומים לטעם
לפני ההגשה להוסיף קוביות קרח וחתיכות קטנות של מילון
12 comments:
i am so sorry for your loss
you never fail to see the beauty if life even in such sad times
it is a sad day for all people in the whole world who care for israel. i stand with you.
So sorry
Shalom - So sad that in being a democracy which values human life and abide by a certain standard - Israel has to pay such a high price.
I pay that The rest of the World ( especially the media) will be enlighted and start to see the true situation in The Middle East...
Mourning is everywhere among people who care about Israel, who esteem democracy, who value the sanctity of human life, who love freedom, who cherish the values of Judeo-Christian western civilization, who see reality (hence not counting the deluded).
Such a long wait, such a horrific outcome. When one person suffers loss on Israel, the whole country and the diaspora feels it too.
Dear Mediterranean Kiwi
Thank you so much for your warm words . :)
Dear sara,
Thank you ! :)
Thank you fran ! :)
Hi Karen
Shalom to you !
Thanks, with hope :)
Lulu Barbarian
I love your Mama’s Taverna Delicious Greek Food Blog
many thanks ! :)
Thank you giz !
Post a Comment