Servings: Makes 5-6 dozen cookies
Spring Break Cookies
Ingredients:
1/2 cup margarine
3 ounces cream cheese, softened
1/2 cup Butter Flavor Crisco Shortening
1 cup granulated sugar
1 1/4 cups brown sugar, packed
2 eggs
1 teaspoon vanilla extract
1 tablespoon ground cinnamon
2 1/4 cups all-pupose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
3 cups oats (regular or instant)
Zest from one large naval orange
1 cup flaked coconut
1/2 cup chopped nuts
Instructions:
Preheat the oven to 375°F (190°C).
Lightly grease cookie sheet(s)
Cream together, margarine, softened cream cheese, shortening, both sugars, eggs, and the vanilla. Blend in flour, baking powder, and baking soda.
Stir in oats, zest of orange, coconut, and nuts. (Mixture will be slightly stiff.) Shape into 1-inch balls.
Place on prepared cookie sheets; flatten slightly with a spoon. Bake 12 to 15 minutes.
Let cool on cookie sheet for 2 to 3 minutes, then transfer cookies to wire rack to cool completely. Alternate Method Drop by rounded teaspoons onto cookie sheets.
Makes about 5 to 6 dozen cookies.
Source: John Grunden
Submitted By: John GrundenFull Recipe is Here
add brown sugar... then add eggs
mix sugar and butter
Spring Break Cookies
Ingredients:
1/2 cup margarine
3 ounces cream cheese, softened
1/2 cup Butter Flavor Crisco Shortening
1 cup granulated sugar
1 1/4 cups brown sugar, packed
2 eggs
1 teaspoon vanilla extract
1 tablespoon ground cinnamon
2 1/4 cups all-pupose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
3 cups oats (regular or instant)
Zest from one large naval orange
1 cup flaked coconut
1/2 cup chopped nuts
Instructions:
Preheat the oven to 375°F (190°C).
Lightly grease cookie sheet(s)
Cream together, margarine, softened cream cheese, shortening, both sugars, eggs, and the vanilla. Blend in flour, baking powder, and baking soda.
Stir in oats, zest of orange, coconut, and nuts. (Mixture will be slightly stiff.) Shape into 1-inch balls.
Place on prepared cookie sheets; flatten slightly with a spoon. Bake 12 to 15 minutes.
Let cool on cookie sheet for 2 to 3 minutes, then transfer cookies to wire rack to cool completely. Alternate Method Drop by rounded teaspoons onto cookie sheets.
Makes about 5 to 6 dozen cookies.
Source: John Grunden
Submitted By: John GrundenFull Recipe is Here
add brown sugar... then add eggs
mix sugar and butter
עוגיות שיבולת שועל-קוקוס-אגוזים
עוגיות שיבולת שועל -- 'עוגיות בריאות' מלאות כל טוב, פריכות וטעימות
מרכיבים ל- 65-70 עוגיות
מאתיים וארבעים גרם חמאה רכה
תשעים גרם גבינת מסקרפונה רכה --להוציא מהמקרר לפני שימוש
כוס סוכר לבן
כוס ורבע כוסות סוכר חום
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
שתיים ורבע כוסות קמח מנופה
כפית אבקת אפייה מנופה
כפית סודה לשתייה מנופה
שלוש כוסות שיבולת שועל רגילה -לא מהירת הכנה
כוס קוקוס
חצי כוס אגוזים קצוצים
ההכנה
מחממים תנור ל- 190
מערבבים יחד חמאה, מסקרפונה, שני סוגי סוכר, ביצה ווניל
מוסיפים פנימה בבחישה: קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה
מוסיפים שיבולת שועל, קוקוס ולבסוף אגוזים. בוחשים הכול בכף עץ
יוצקים כמות של כפית על נייר אפייה, במרווחים (16 עוגיות בתבנית של התנור). אופים כ- 12 דקות
משאירים בתבנית כ- 2 דקות לפני שמעבירים לרשת לצינון
העוגיות מתקשות
3 comments:
Hello Chanit!!
we bake those kind of cookies as well. They are my favorits!
Good to know that we are not alone...
Albert.
Thanks Albert , ! :-)
Chanit, help! I've been here since 1981 and still haven't found cookie sheets. I can buy them on a visit to the States, but I prefer buying local. I've searched stores and the Web. No one seems to have them! Yet everyone bakes cookies...contact me at nrho@actcom.co.il if you know.
Post a Comment