Kichelach - Claudia Roden (like pillows)
There are many versions for Egg Kichel or Kichelach,but you need always the same.. eggs, flour,sugar ,oil, with or without baking powder It's realy a simple Biscuit .
All the kichel, as I know, are low fat, low sugar and crispy .
This kichelach are like pillows, The Recipe is taken from her Book by Claudia Roden.
Page 166 "... Offering a biscuit with a glass of wine or schnapps is one of the enduring traditions of Ashkenazi hospitality"..
Kichelach - the recipe
You need:
3 eggs
3 TB light vegetable oil
a pinch of salt
2 TB sugar
300 gr (11oz) plain flour (or more)
H O W
Preheat the oven to a maximum 525F (275c), or the highest possible,with baking sheets lined with greaseproof paper inside.
Beat the eggs with the oil,salt and 2 ts of the sugar.
Gradually mix in the flour - first with a fork, then working it in with your hands. to make a very soft dough, that can be rolled out without sticking.
Divide into 2 balls and roll out with a floured rolling pin on a floured surface to 1/4 inch (0.5 cm).
Sprinkle the top with the rest of the sugar ang gently roll the rolling pin over the dough to press in the sugar.
Cut into 2 inch (5 cm) squares.
place them on the Hot baking sheets(only 2 sheets), and bake one sheet at a time for 8-10 minutes only, until the biscuits are PUFFED up and golden.
קיחלך
לחמם תנור לחום גבוה מאוד, 275 מעלות עם תבנית ריקה בפנים
לטרוף 3 ביצים, להוסיף פנימה 3 כפות שמן רגיל , קורט מלח, ו- 2 כפות סוכר
להוסיף בהדרגה כ- 300 גרם קמח רגיל, בהתחלה לערבב במזלג אח"כ בידיים
לאחד לבצק נוח לעיבוד ולא דביק מדיי לרידוד
לחלק את הבצק ל-2 חלקים
לרדד כל חלק לעובי 1/2 ס"מ
לפזר בערך כפית או שתיים סוכר על הבצק, להעביר קלות מעל את המערוך
לחתוך לריבועים של בערך 5 ס"מ
להניח בתבנית החמה, במרחקים אפיתי בשתי תבניות
לאפות כ- 8 דקות
להוציא, לצנן ולאחסן בכלי אטום
הפלא: בזמן האפייה, העוגיות תופחות ככריות, ונשארות ככה.. תפוחות ופריכות. אין שום חומר התפחה
הערה: בטעות שמתי 2 כפיות סוכר במקום 2 כפות. וגם נשכח ממני הרידוד עם הסוכר למעלה.. אז פשוט פזרתי קצת
לחמם תנור לחום גבוה מאוד, 275 מעלות עם תבנית ריקה בפנים
לטרוף 3 ביצים, להוסיף פנימה 3 כפות שמן רגיל , קורט מלח, ו- 2 כפות סוכר
להוסיף בהדרגה כ- 300 גרם קמח רגיל, בהתחלה לערבב במזלג אח"כ בידיים
לאחד לבצק נוח לעיבוד ולא דביק מדיי לרידוד
לחלק את הבצק ל-2 חלקים
לרדד כל חלק לעובי 1/2 ס"מ
לפזר בערך כפית או שתיים סוכר על הבצק, להעביר קלות מעל את המערוך
לחתוך לריבועים של בערך 5 ס"מ
להניח בתבנית החמה, במרחקים אפיתי בשתי תבניות
לאפות כ- 8 דקות
להוציא, לצנן ולאחסן בכלי אטום
הפלא: בזמן האפייה, העוגיות תופחות ככריות, ונשארות ככה.. תפוחות ופריכות. אין שום חומר התפחה
הערה: בטעות שמתי 2 כפיות סוכר במקום 2 כפות. וגם נשכח ממני הרידוד עם הסוכר למעלה.. אז פשוט פזרתי קצת
6 comments:
Hi Chanit, my Küchenlatein has moved to http://ostwestwind.twoday.net/. Hope to see you there
Thank you !----> I'm there ! ;)
Chanith,I am going crazy over your recipes...GOD you are such a good baker!
Chanit, I am going bonkers over your baked goodies !!Mmmmm...got any left ?
sailu -
I Thank you So much !!
You make me So Happy,[I want to learn more and more ] ;)
Yes lera, which one do you want?..
Thank you ! ;)
Post a Comment