May 19, 2006

חלה עגולה חיים כהן

Ran is cooking - רן מבשל לנו

Ready... 2 round challah Bread / http://pilpel.iba.org.il/ חלה עגולה- חיים כהן
1 kg AP flour
1 1/2 cups water
1 1/2 cups milk
1 egg
3 TB brown (golden) sugar
3/4 TB salt
50 gr butter
2 TB dry yeast


10 + 25 minutes in the oven

And now I have to bake them ...

19:15


17:30

6 1/2 Hours later


----------------- Reading..משהו לקרא
* May 2006: Top-Rated Recipes/Southern Living
* Woodland Creatures Stumble Into Peril in 'Over the Hedge' - Here
*******************************************************************************

We have a new Mom here היונים במרפסת שלנו



May 3 2006
חלה עגולה מתוקה
ל - 2 חלות

:החומרים
ק"ג קמח
כוס וחצי כוסות מים
כוס וחצי כוסות חלב
ביצה
שלוש כפות סוכר חום
שלושת רבעי כף מלח
חמישים גרם חמאה
שתי כפות שמרים יבשים

חלבון ביצה טרוף עם מעט מים קרים להברשה
זרעוני שומשום

:אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים במיקסר, עם קרס הלישה. לשים במהירות נמוכה 15 דקות. מכסים ומאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת מוציאים את האוויר מהבצק, מגלגלים לגליל, ואת הגליל מגלגלים בצורת שבלול מהודק. מניחים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת לשעה וחצי עד שעתיים. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). מברישים את החלה בחלבון וזורים שומשום. אופים 10 דקות, מנמיכים את החום לבינוני-גבוה (190 מעלות) ואופים עוד כ- 25 דקות, עד שהחלה זהובה
החלה הזו הינה עוד מתכון מעולה של השף חיים כהן, נסו לתהנו

2 comments:

Rosa's Yummy Yums said...

That pigeon mother and her babies are so cute! You are very lucky to have such guests on your balcony!...

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you rosa !
Yes I think we're lucky .. the mother is still there, day and night to warm them.. - wonderful ! :-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com