Ran is cooking - רן מבשל לנו
1 kg AP flour
1 1/2 cups water
1 1/2 cups milk
1 egg
3 TB brown (golden) sugar
3/4 TB salt
50 gr butter
2 TB dry yeast
10 + 25 minutes in the oven
And now I have to bake them ...
19:15
17:30
6 1/2 Hours later
----------------- Reading..משהו לקרא
* Woodland Creatures Stumble Into Peril in 'Over the Hedge' - Here
*******************************************************************************
We have a new Mom here היונים במרפסת שלנו
May 3 2006
חלה עגולה מתוקה
ל - 2 חלות
:החומרים
ק"ג קמח
כוס וחצי כוסות מים
כוס וחצי כוסות חלב
ביצה
שלוש כפות סוכר חום
שלושת רבעי כף מלח
חמישים גרם חמאה
שתי כפות שמרים יבשים
חלבון ביצה טרוף עם מעט מים קרים להברשה
זרעוני שומשום
:אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים במיקסר, עם קרס הלישה. לשים במהירות נמוכה 15 דקות. מכסים ומאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת מוציאים את האוויר מהבצק, מגלגלים לגליל, ואת הגליל מגלגלים בצורת שבלול מהודק. מניחים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת לשעה וחצי עד שעתיים. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). מברישים את החלה בחלבון וזורים שומשום. אופים 10 דקות, מנמיכים את החום לבינוני-גבוה (190 מעלות) ואופים עוד כ- 25 דקות, עד שהחלה זהובה
ל - 2 חלות
:החומרים
ק"ג קמח
כוס וחצי כוסות מים
כוס וחצי כוסות חלב
ביצה
שלוש כפות סוכר חום
שלושת רבעי כף מלח
חמישים גרם חמאה
שתי כפות שמרים יבשים
חלבון ביצה טרוף עם מעט מים קרים להברשה
זרעוני שומשום
:אופן ההכנה
שמים את כל המרכיבים במיקסר, עם קרס הלישה. לשים במהירות נמוכה 15 דקות. מכסים ומאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת מוציאים את האוויר מהבצק, מגלגלים לגליל, ואת הגליל מגלגלים בצורת שבלול מהודק. מניחים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת לשעה וחצי עד שעתיים. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). מברישים את החלה בחלבון וזורים שומשום. אופים 10 דקות, מנמיכים את החום לבינוני-גבוה (190 מעלות) ואופים עוד כ- 25 דקות, עד שהחלה זהובה
החלה הזו הינה עוד מתכון מעולה של השף חיים כהן, נסו לתהנו
2 comments:
That pigeon mother and her babies are so cute! You are very lucky to have such guests on your balcony!...
Thank you rosa !
Yes I think we're lucky .. the mother is still there, day and night to warm them.. - wonderful ! :-)
Post a Comment