June 5, 2006

New recipes 2006


אז אתמול בבוקר לאחר אימוני טיסה של אמא או אבא יונה עם 2 החברה
ציפתה לי הערב הפתעה:היונים עפו להם לבלי שוב, תעוד מרתק זה היה ללא ספק. רציתי לכתוב משהו בתאריך היפה שחל השבוע - ה-6.6.06,אך אני מתפנה יותר לכתיבה ובישולים בסוף השבוע
אתמול ערכתי סיבוב קצר בשבוע הספר שנפתח, וויש אחד קצר הספיק לי להתרשמות, גם בגלל שמיהרתי אבל גם בגלל ההיצע שראיתי, מבחינת ספרי בישול חדשים, בחנתי השבוע את הספר החדש של חיים כהן ואלי לנדאו, המון על ירקות ופירות, פורמט של ספר קטן מידות מהמקובל, נוח יותר להחזיק בו.. יחד עם זה החלטתי לא לרכוש את הספר, למרות שחיים כהן הוא שף אהוד ונחשב בעיניי, טוב לא רק בעיניי.. ואני אסתפק במדגם המתכונים שפורסם בגורמה האחרון של "את" מבית מעריב. ספר נוסף שבחנתי, הוא הפיקנטריה של סבתא מרגלית, ספר חביב מטבח ירושלמי ספרדי טהור, מתכונים ביתיים מדגם מכל סוג, שכולם נראים טעימים,לא חזרתי עם הספר הביתה, לשמחתי , יש ברשותי מבחר לא קטן של ספרי בישול ואפיה, וכל כך הרבה מתכונים 'מסומנים' שאני רוצה להכין מהם וגם מהרשת העולמית, שאני חושבת שאני אכין אותם קודם ואחר כך נראה..לסיום פוסט זה, ופתיחת פוסט חדש של סוף השבוע, הנה מספר קישורים שעניינו אותי

* Web Guide:
The Tastiest Food Sites /TIME's Jeremy Caplan selects nine fantastic food web sites By JEREMY CAPLAN
* Science goes back to table on how diet links to cancer risk - Here
* "Sweet Strawberries" + recipes
* nytimes : A Special Section: Digital Photography
סימונה מווינט הביאה קישור למטעמים תימניים, תודה לך, לא ידעתי על קיום האוצר הזה
אז היום התחיל הקיץ, באופן רשמי, חם-חם ולח ובנוסף קצת הפסקות חשמל יזומות ברחבי הארץ
כי אין מספיק חשמל במדינה, צריך בקרוב להכין את כל מאווררי האויר למינהם שינעימו לנו את הימים והלילות
זוכרים את
החתול/ה הזו? אז היום לפני שנסעתי ראיתי אותו/ה שוב, בחורה צעירה רכנה ולא הפסיקה ללטף את הפרווה הג'ינג'ית ,היה כה יפה לראות, דקות ספורות מאוחר יותר, הגיע גברת אחרת , גבוהה, דקה בעלת רעמת שיער לבנה ומרשימה, רכנה , שלפה שקית מלאה כל טוב, והוציאה לחתול הרחוב שלנו, המיוחס מיני מעדנים
נהנתי לראות, לרגע רציתי להתקרב, לראות אותם מקרוב, ,אבל בגלל החתול/ה הזה חשתי שזה רגע פרטי,טוב שיש מי שמפנק אותו, כי הוא מנעים לרבים את הבקרים כשכולנו בדרך מי או אל..
אני מצרפת תמונה של חתולים, שניים שיודעים פינוק מהו..
ועכשיו הקדמה קצרה על המתכונים המובאים פה למטה
הכנתי את כל המתכונים האלו, לפני חודשים או בשנים האחרונות, את כולם כמובן ארצה להכין שוב, כולם מלוחים באופן כזה או אחר וכן.. כולם מומלצים בכל פהOpening the summer with...Past Favorites & Tested No Photo Recipes, we love them all !
Kallitsounia (Small Cheese Pies) פאי גבינה
MAKES ABOUT 35
Cretan cooks traditionally add raki—the local version of Italy's grappa—to the dough for these pies. Raki is difficult to find in the U.S. but grappa itself may be substituted—or, suggests author Kochilas, replace the spirits with lemon juice.
FOR THE DOUGH:1 tsp. active dry yeast4 cups flour1 tsp. salt9 tbsp. extra-virgin olive oil..
Full recipe - Here
Torta Verde (Swiss Chard and Potato Pie) פאי מנגולד ותפוחי אדמה
FOR DOUGH:
1 1/4 cups flour, sifted
1/2 tsp. salt
1 1/2 tbsp. extra-virgin olive oil
FOR FILLING:
8–10 large Swiss chard leaves, washed, stems removed, leaves finely chopped
Salt
1 medium russet potato, boiled, peeled, and diced
1 medium yellow onion, peeled and finely chopped
2 tbsp. minced fresh parsley...
Full recipe - Here Torta di Patate (Puréed Potato Pie) פאי מחית תפוחי אדמה
FOR DOUGH:
1 1/4 cups flour, sifted
1/2 tsp. salt
1 1/2 tbsp. extra-virgin olive oil
FOR FILLING:
4 medium russet potatoes
Salt
1 egg, lightly beaten
Full recipe - Here
Spinach Pie פאי תרדFrom: The Vegetable Bible by Christian Teubner
This is a traditional vegetarian pastry from Greece with a filling of spinach and feta cheese.
Serves 4
4 cups all-purpose flour
2 cups whole-wheat flour
1 1/2 ounces yeast,
1 1/4 cups water
2 eggs, salt
7 tablespoons olive oil
1 egg yolk, for glazing
butter, for greasing
For the filling:
4 1/4 pounds spinach
Full recipe -
Here
Potato Gnocchi ניוקי תפוחי אדמה
Ingredients (Serves 4)
Kosher salt
1 pound Russet potatoes
3 or 4 large egg yolks
1/2 cup freshly grated Parmesan cheese
1/4 teaspoon freshly grated nutmeg
1/2 teaspoon gray salt
1/4 teaspoon freshly ground pepper
1 cup all-purpose flour, plus more for dusting board and dough
Directions
Preheat the oven to 450‎F. Spread a layer of kosher salt on a baking sheet and arrange the potatoes on top (see Chef's Note). Bake until a bit overcooked, about 1 hour. Let sit until cool enough to handle, cut in half, and scoop out the flesh. Reserve the potato skins, if desired, for another use.
Full recipe - here
Potato Focaccia פוקאצ'ה תפוחי אדמהIngredients (Yield: about 1-1/2 lbs. of dough, Serves 6)
For the dough:
1 envelope active dry yeast
1-1/2 teaspoons sugar
1 cup lukewarm whole
2-1/4 cups all-purpose flour, plus more for dusting work surface
1 tablespoon extra-virgin olive oil
3/4 teaspoon gray salt
For the topping:
1 tablespoon extra virgin olive oil
Full recipe -
Here
Scallion Pancakes with Ginger Dipping Sauce פנקייק בצל ירוק ברוטב זנגויל
2 cups all purpose flour
1 cup boiling water
1/2 cup sliced scallions
1 tablespoon sesame oil
1/2 cup canola oil
Salt and black pepper to taste
1/2 cup ginger dipping sauce, recipe to follow
In a bowl, sift flour. Slowly add water in a steady stream while mixing with a wooden spoon. Keep adding water until a ball is formed. With the same procedure, one can use a food processor with a metal blade. Let ball of dough >relax for about 30 minutes and cover with damp cloth.
Full recipe -
Here + Angela made them too
Past Favorites & Tested No Photo Recipes, we love them all !

כל המתכונים נוסו במטבחנו וזכו להצלחה, בתאבון

No comments:

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com