We love this Apple Tart,and I'm baking it for years,I love the "short order+seasonal" cookbook by VOGUE,and If I could buy part 2 (the spring and summer )of this cookbook... (was found in London few years ago) ...
Caramelised Apple Tart/short order+seasonal-VOGUE טארט תפוחים מקורמל1 kg granny smith apples,peeled,cored and sliced thinly
45 gr butter
1/3 cup sugar
1 egg
1 egg yolk
1/3 cup cream
1 TB Calvados or Cognac
1 ts vanilla extract
1 shortcrust tart shell *
Saute the apples in the butter in a large frying pan until tender but still firm, about 5 minutes.sprinkle with 2 TB of the sugar and cook over medium-high heat,stirrong occasionally, until apples begin to caramelise. Remove from the heat and allow to cool.whisk the remaining sugar with the egg and egg yolk; add the cream, flavored with the Calvados or the Cognac+the vanilla, beating until smooth. Arrange the apple slices in the tart shell and carefully pour the egg mixture over.Bake at 180C until set, about 35 minutes.
* shortcrust tart shell : 185 gr AP flour --- 1 TB caster sugar --- 90 gr cold butter,cut in small pieces --- 1 egg yolk ---1- 2 TB iced water
Combine the flour+sugar, cut in the butter ,until the mixture resembles fine breadcrumbs. add the egg yolk and as much water as needed to form a smooth dough; refrigerate the dough, wrapped for 15 minutes, press the dough evently over the base and sides of a 23cm tart tin .refrigerate for 30 minutes.preheat the oven to 200c and bake the pastry for 15 minutes, cool. את הטארט התפוחים הזה אני מכינה שנים, קל להכנה אהוב וטעים- שימו לב לבשל את תפוחי העץ החתוכים קטן בחמאה ואח"כ עם סוכר, עד לקבלת צבע קרמל עדין וטעים, הבצק נאפה 15 דקות קודם מילויו בתפוחים בתבנית טארט בינונית=24 ס"מ - מומלץ
chocolate Truffle טראפלס דונה הייMelt:250 gr chocolate
2/3 cup =160 gr heavy cream
55 gr butter
Any liqueur can be added before chilling the mixture
Refrigerat mixture for about 3 hours ,
Roll the mixture into small balls or
eat the truffle mixture with a teaspoons, like us -
Yummy.
אני חושבת שאלו הטראפלים הכי קלים להכנה בעולם, תוך כשתי דקות אתם ממיסים על להבה נמוכה את השוקולד-שמנת-חמאה, מוסיפים קצת ליקר אהוב-ולאיחסון למקרר,כמובן שלאחר 3 שעות ניתן לגלגל כפיות מהעיסה לכדורים ולטבול בקקאו או אגוזים אבל- תאמינו לנו -נהננו כולנו בחגיגה של אמא כשכל אחד אכל מהכפית מהשוקולד הטוב הזה.שוקולד מריר, גם 50 אחוז עדיף על שוקולד חלב
Osem doughnuts (without yeast) סופגניות אוסם
Makes 15 doughnuts
Mix:
350 gr AP flour
2 ts baking powder
2 eggs
400 gr cultured milk ('leben' in hebrew)I think yogurt will be fine too
2 TB sugar
Fry doughnuts in hot oil... תמיד עדיף סופגניות שמרים -אבל זו גירסא לממהרים
Make your own Slide Shows, like my new(Roses) one .. here too [I've gut an HTML error"Your HTML cannot be accepted" when adding this slide show.. "Tag is not closed" but It works :-)..]
טראפלס של דונה היי
להמיס על להבה נמוכה,רק עד שנמס ואחיד
מאתיים וחמישים גרם שוקולד מריר
שני שליש =160 גרם שמנת מתוקה
חמישים וחמש גרם חמאה
ניתן לתבל בכל תבלין/ליקר אהוב
לצנן במקרר מס' שעות (לי מספיקות 3 שעות), לכדרר, לגלגל בקקאו/קוקוס
1 comment:
I would like some apple tart with a side of chocolates ;)
Post a Comment