Give me chocolate please -Chocolate Kiffels-My chocolate treat for the coming weekend. ; Theses crescent-shaped cookies were born in Garmany ;unusual' filling'- no sugar in this dough but butter and sour cream and 2 hours in the fridge , realy good !
Chocolate Kiffels
Olga - Kitchen Project
A rich Crescent-shaped Cookie with a Nutty Chocolate Center
Makes 24 Cookies
2-1/4 cups all-purpose flour
1 envelope Fleischmann's RapidRise Yeast
1/2 cup sour cream
1/2 cup butter or margarine
2 tablespoons water
2 egg yolks (reserve whites for filling)
1/2 cup granulated sugar
Chocolate-Nut Filling (recipe follows)
1/4 cup powdered sugar
H O W
In a large bowl, combine 2/3 cup flour and undissolved yeast.
Heat sour cream, butter, and water until very warm (120° to 130°F). Gradually add to dry ingredients. Beat 2 minutes at medium speed of electric mixer, scraping bowl occasionally.
Add egg yolks and 1/2 cup flour. Beat 2 minutes at high speed, scraping bowl occasionally. Stir in enough remaining flour to make a stiff batter; apportion into 3 parts.
Cover each portion tightly with plastic wrap; refrigerate 2 to 24 hours.
Lightly dust work surface with granulated sugar.
Roll each piece to 12-inch circle; cut into 8 wedges. Spread about 1 tablespoon Chocolate-Nut Filling on wide end of each wedge.
Roll up from wide ends; curve ends to make crescents. Place, with points down, on greased baking sheets.
Bake at 375°F for 15 to 20 minutes or until golden brown.
Remove from sheets; cool on wire racks. Sprinkle with powdered sugar.
Chocolate-Nut Filling: In a medium bowl, beat 2 egg whites until soft peaks form. Gradually add 1/4 cup sugar and 1 teaspoon vanilla extract. Continue beating until stiff, but not dry. Stir in 3/4 cup ground toasted walnuts and 3/4 cup mini chocolate chips.
Full recipe
This is a wonderful cake, as I love: soft, not too sweet - my comfort cake for this weekend,thanks to angelika !
Gugelhupf/angelika-The flying Apple =A great site
250 ml whipping cream (Schlagobers)
200 g icing sugar
1 sachet (approx. 1 tbsp) vanilla sugar
4 eggs, seperated
250 g all-purose flour
8 g baking powder or cream of tartar
3 tbsp milk
a pinch of salt
3 heaped tbsp Nutella, or 2 tbsp dark cacao
Beat the whipping cream (at this point use your hand-mixer) until semi-stiff, add the sugars and continue beating until fully stiff. Gently fold in egg yolks and milk and sift in flour and baking powder. In a seperate bowl whisk the egg whites with the pinch of salt added to them until forming peaks. Fold them into the batter. Transfer half of the batter to a greased and dusted pound cake mold. Into the remaining part fold in Nutella or cacao and divide on top which will later on result in a "marbled" pattern. Bake at medium heat for approx. 45 minutes. After removing from the mold dust with icing sugar and leave to cool (but don't be surprised if it does not survive until completely cooled down)
250 ml whipping cream (Schlagobers)
200 g icing sugar
1 sachet (approx. 1 tbsp) vanilla sugar
4 eggs, seperated
250 g all-purose flour
8 g baking powder or cream of tartar
3 tbsp milk
a pinch of salt
3 heaped tbsp Nutella, or 2 tbsp dark cacao
Beat the whipping cream (at this point use your hand-mixer) until semi-stiff, add the sugars and continue beating until fully stiff. Gently fold in egg yolks and milk and sift in flour and baking powder. In a seperate bowl whisk the egg whites with the pinch of salt added to them until forming peaks. Fold them into the batter. Transfer half of the batter to a greased and dusted pound cake mold. Into the remaining part fold in Nutella or cacao and divide on top which will later on result in a "marbled" pattern. Bake at medium heat for approx. 45 minutes. After removing from the mold dust with icing sugar and leave to cool (but don't be surprised if it does not survive until completely cooled down)
.. whipping cream - sugar - egg yolks ..
מתכון של אולגה
כמות:24 סהרונים
כמות:24 סהרונים
שתיים ורבע כוסות קמח רגיל
שבעה גרם שמרים יבשים
חצי כוס שמנת חמוצה
מאה וחמישה עשר גרם חמאה
שתי כפות מים
שני חלמונים –החלבונים ישמשו למלית
חצי כוס סוכר
מלית שוקולד- בסוף המתכון
אבקת סוכר לאיבוק הסהרונים המוכנים
הכנת הבצק
בקערה לערבב שני שליש כוס קמח ושמרים יבשים. לחמם שמנת חמוצה, חמאה ומים עד שחמים ונמס (לא להרתיח), להוסיף לתערובת הקמח, לטרוף 2 דקות ידנית או במיקסר,להוסיף חלמונים וחצי כוס קמח, לטרוף היטב שוב. להוסיף יתרת הקמח
ליצירת בצק אחיד.לחלק את הבצק ל-3 חלקים לשים בשקית ולאחסן במקרר, לקרר בין 2-24 שעות
שבעה גרם שמרים יבשים
חצי כוס שמנת חמוצה
מאה וחמישה עשר גרם חמאה
שתי כפות מים
שני חלמונים –החלבונים ישמשו למלית
חצי כוס סוכר
מלית שוקולד- בסוף המתכון
אבקת סוכר לאיבוק הסהרונים המוכנים
הכנת הבצק
בקערה לערבב שני שליש כוס קמח ושמרים יבשים. לחמם שמנת חמוצה, חמאה ומים עד שחמים ונמס (לא להרתיח), להוסיף לתערובת הקמח, לטרוף 2 דקות ידנית או במיקסר,להוסיף חלמונים וחצי כוס קמח, לטרוף היטב שוב. להוסיף יתרת הקמח
ליצירת בצק אחיד.לחלק את הבצק ל-3 חלקים לשים בשקית ולאחסן במקרר, לקרר בין 2-24 שעות
לרדד כל שליש בצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ –אפשר לרדד על קמח או על סוכר, לא ניסיתי לרדד על סוכר.לחתוך כל עיגול ל-8 משולשים.למרוח על כל משולש כף מלית קצף-שוקולד-אגוז ,על הצד הרחב.לגלגל ולהדק ליצירת צורת סהרון, כמו בצילום.להניח על תבנית אפיה
לאפות בחום 190 מעלות 15 או 20 דקות עד שזהוב חום, לבזוק אבקת סוכר לאחר צינון קל
להכנת מלית השוקולד-אגוזיםלהקציף 2 חלבונים עד קבלת קצף רך, להוסיף בהדרגה רבע כוס סוכר וכפית תמצית וניל או סוכר וניל.להקציף לקצף נוקשה. לקפל פנימה 3/4 כוס אגוזים טחונים ו3/4 כוס שוקולד צ'יפס
להכנת מלית השוקולד-אגוזיםלהקציף 2 חלבונים עד קבלת קצף רך, להוסיף בהדרגה רבע כוס סוכר וכפית תמצית וניל או סוכר וניל.להקציף לקצף נוקשה. לקפל פנימה 3/4 כוס אגוזים טחונים ו3/4 כוס שוקולד צ'יפס
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
6 comments:
Wow Chanit, the Gugelhupf really looks marvelous ! Perfectly done ! And thanks for your kind words.
Whenever you see a recipe featured on the flying apple which attracts you please feel free using it, and I'll be happy to see such great results on your blog !
Have a nice weekend, angelika
חנית איזה תוצרים נהדרים יוצאים ממטבחך בצק הקרואסונים נראה ממש טוב
חצי כוס חמאה 110 גרם?
שבת שלום
תודה יקירתי, חזרתי רק עכשיו.כן זו הכמות ואפשר גם 115 או 120 גרם, לחצי כוס חמאה.את הבצק ערבבתי ידנית בגלל הכמות הקטנה שמתקבלת ממנו,קצת שמנוני ,אבל לאחר קרור הוא מתנהג יפה, ונשאר פריך לאחר האפיה גם היום.השבוע כל המאפים היו חדשים ואת כולם אהבנו, ולכולם יהיה שידור חוזר
תודה רבה שביקרת
:-)
Thank you SO much angelika and Welcome !
Your cake is now a family favorite and I'll bake it again, and I want to try all your other recipes too.
I love your photos - what a wonderful place (part of my family were in Austria years ago);-)
I love this too....I call this a babka.I like specially your recipe with the nutella....
Thank you awoz ! ;)
Post a Comment