Yes , the recipe was correct.. The cake batter goes into a cold oven.. 15 minutes later it starts to rise..bake the cake 45-50 minutes, It's sandy, yellow and soft, we like this 'torta sabbiosa' !
Torta sabbiosa -Sandy cake
/Napa Style
1 1/3 cups sifted potato starch (not potato flour) (I use 200 gr )
1 1/2 teaspoons baking powder
1 cup (1/2 pound) unsalted butter, at room temperature
1 cup plus 1 tablespoon superfine sugar
3 eggs, separated
2 tablespoons grated lemon zest
1 tablespoon finely minced fresh rosemary (I didn't add)
1/2 teaspoon pure vanilla extract
For serving:Confectioners' sugar
3 pints mixed summer berries or 6 peaches, peeled and sliced, or a combination
Granulated sugar
Lightly whipped heavy cream
H O W
Thoroughly butter the bottom and sides of a 9-inch round cake pan with 2-inch sides. Line the bottom with a round of parchment paper.
Coat the sides of the pan with flour, shaking out the excess.
Make the cake:
Sift the potato starch and baking powder into a bowl.
In an electric mixer, cream the butter until smooth.
Add the 1 cup sugar gradually, beating until well blended.
Add the egg yolks one at a time, beating well after each addition and scraping down the sides of the bowl once or twice.
Beat in the lemon zest, rosemary, and vanilla. By hand, stir in the dry ingredients just until blended.
Beat the egg whites and the remaining 1 tablespoon sugar to soft peaks.
Fold half of the beaten whites into the potato starch mixture to lighten it, then gently fold in the remaining whites.
Transfer the batter to the prepared pan, leveling it with a spatula.
Place in a cold oven and turn the thermostat to 350÷F. Bake until the cake is well risen, nicely browned, and beginning to pull away from the sides of the pan, 50 to 55 minutes.
Let cool completely in the pan on a rack, then invert onto the rack and carefully remove the parchment paper.
Invert again onto a serving platter.
Put the confectioner's sugar in a sieve and dust the surface of the cake lightly with it.
Full recipe - Here
\
בסופר השכונתי שאלתי על שורש חזרת, אין וגם לא יהיה ענה לי עובד מחלקת הירקות, אין דרישה.. אבל לי יש דרישה ! מהרתי לשוב הביתה ולשים פעמי השוקה, כן אפילו ששעת צהריים ורצוי שאמא - אני תהיה בבית. מטרה מקדשת - להשיג שורש חזרת. עברתי בחופזה על דוכני הירקות והפירות האחרים במטרה להגיע לדוכן הירוקים הידוע בשוק .. ושאלתי בחשש על שורש חזרת וכן יש ! הוציא לי מאי שם המוכר מספר שורשים בגודל אימתני, כמה לשים לך שאל..אני צריכה רק אחד עניתי ולא תארתי לעצמי שאחד כזה יספיק לי לחודשים ..שניים עשר שקלים עלה לי התענוג, אז בדרך גם נרכשו עגבניות בגדלים שונים, קלמנטינות..וכן ,הגעתי למסקנה שכשאני הולכת לשוק עדיף עם כסף קטן. לא הרגשתי ממש בנח שהייתי צריכה לבקש את מלוא העודף מהרוכל שנמסר לו שטר של חמישים שקל, עבור שקית עגבניות של 4 שקל
חזרת או חריין כפי שאנו רגילים לקרוא לממרח או הרוטב החריף הזה, אין לי מתכון כתוב, אבל אני מכינה ככה
מבשלת מספר סלקים קלופים שלמים או ברבעים , עד שרכים, מגרדת במגרדת הכי דקה כשכמובן ניתן להחזיק בהם, מוסיפה חתיכת שורש חזרת מקולף ונקי ומגורד, סוכר ומלח ומעט מיץ לימון או חומץ.לאחר יממה החריפות תתיישב..ואז ניתן לגרד פנימה עוד שורש חזרת לפי הטעם ודרגת החריפות הרצויה. טעים עם כל דבר, גם על מצה ככה גם בתוספת גבינה או לבנה גם לצד בשר..מומלץ
עוגת החול האיטלקית הזו, הטורטה סאביוזה סיקרנה אותי זה מכבר, ראיתי איזו תמונה ברשת הישראלית, כמדומני מתכון איטלקי מעוברת ,ממש באותו יחס מרכיבים אבל ללא הפרדת ביצים וללא חומר התפחה, זכרתי שהעוגה נראתה לי נימוכה, צהבהבה וסיקרן אותי איזה טעם לה.. הרי קמח תפוחי אדמה לא ממש טעים.. ותמיד תמיד נשארת מפסח שארית לא מנוצלת.השנה החלטתי שאני לוקחת לאמא שלי את שקית קמח התפוחי אדמה, מכינה את עוגת השוקולד של בן עמי, הקונדיטור, ומותירה לי את יתר בקמח לעוד עוגות בן עמי לכל השנה- כי העוגה באמת מוצלחת ועם קישוטים.. יכולה להוות עוגת חג או יום הולדת חגיגית.ושוב, דיגדגה אותי הסאביוזה. חיפושים אחר מתכון החלו בספרים בבית, באופן לא מעמיק מדיי וגם ברשת.נמצאו מספר גרסאות לעוגת החול האיטלקית הזו, כאלו שהכילו גם קמח רגיל לצד קמח התפוחי אדמה,העוגה מהאתר הזה המוכר שבתה את ליבי, כן גם בגלל הסיפור, כיצד התגלגל לו המתכון, בגלל ההכנה, העוגה מוכנסת לתנור קר...וכן מה טעם לו לקמח תפוחי אדמה בעוגה..החמאה הוצאה כבר מהבוקר כך שהיתה רכה רכה והכי מתאימה לעירבול העוגה, תכף נגיע להכנה הפשוטה,להפתעתי התקבלה עוגה טעימה,צהבהבה וחולית במירקמה, באופן שלנו נעם, אם יש לכם מאתיים גרם קמח תפוחי אדמה בבית אתם מוזמנים להכין את העוגה האיטלקית הזו, וכן - אשמח לדעת איך יצא, אם אהבתם..
עוגת חול איטלקית- סאביוזה [ותודה לש. :-)]-לפסח ולא רק הכינו תבנית עגולה או ריבועית בקוטר 22 ס"מ
כוס ושליש קמח תפוחי אדמה =200 גרם בדיוק
כפית וחצי אבקת אפיה
מאתיים שלושים גרם חמאה רכה
כוס סוכר ועוד כף סוכר דק
שלוש ביצים מופרדות
תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת ומעט רוזמרין טרי כתוש -שאני ויתרתי מלהוסיפוההכנהלערבב קמח תפוחי אדמה ואבקת אפיה מנופה
במיקסר לטרוף חמאה שתהיה רכה וקרמית, בהדרגה להוסיף סוכר, להוסיף חלמון אחר חלמון ולהמשיך לטרוף, להוסיף חומרי טעם.להפסיק את פעולת המיקסר וידנית לקפל פנימה את הקמח והאפיון.להקציף את החלבונים לקצף רך בתוספת כף סוכר. להוסיף מחצית הקצף לעיסת העוגה בתנועת קיפול , עכשיו להוסיף את יתר הקצף, להעביר את העיסה לתבנית ליישר. להכניס לתנור קר, לחמם לחום בינוני של מאה ושמונים מעלות לאפות כ- 50 דקות או עד שזהוב ותפוח.לצנן לגמרי בתבנית ולאבק באבקת סוכר, רעיונות הגשה ומתכון מלא, תמצאו פה
עוגת חול איטלקית- סאביוזה [ותודה לש. :-)]-לפסח ולא רק הכינו תבנית עגולה או ריבועית בקוטר 22 ס"מ
כוס ושליש קמח תפוחי אדמה =200 גרם בדיוק
כפית וחצי אבקת אפיה
מאתיים שלושים גרם חמאה רכה
כוס סוכר ועוד כף סוכר דק
שלוש ביצים מופרדות
תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת ומעט רוזמרין טרי כתוש -שאני ויתרתי מלהוסיפוההכנהלערבב קמח תפוחי אדמה ואבקת אפיה מנופה
במיקסר לטרוף חמאה שתהיה רכה וקרמית, בהדרגה להוסיף סוכר, להוסיף חלמון אחר חלמון ולהמשיך לטרוף, להוסיף חומרי טעם.להפסיק את פעולת המיקסר וידנית לקפל פנימה את הקמח והאפיון.להקציף את החלבונים לקצף רך בתוספת כף סוכר. להוסיף מחצית הקצף לעיסת העוגה בתנועת קיפול , עכשיו להוסיף את יתר הקצף, להעביר את העיסה לתבנית ליישר. להכניס לתנור קר, לחמם לחום בינוני של מאה ושמונים מעלות לאפות כ- 50 דקות או עד שזהוב ותפוח.לצנן לגמרי בתבנית ולאבק באבקת סוכר, רעיונות הגשה ומתכון מלא, תמצאו פה
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
5 comments:
This is lovely! I love cakes like this!
Thank you chris ! ;)
חנית,
אהבתי מאוד את עוגת החול ואת החרמזאלך, נראים פשוט נפלא!
אגב, זו vpitzi מפורום מתכונים :)
שכחתי לציין..
מירי חומד
איזו הפתעה טובה עשית לי, עם ביקורך, תודה רבה
העוגה טעימה , חייבים לנסות בשביל להרגיש, אצלנו, כולם אהבו, ולא רק לפסח..
החרמזלך, לא היו אלו שחיפשתי, מתכון שזכור לאימי מהילדות
מוזמנת לבקר בכל עת
:-)
Post a Comment