May 2, 2007

אורקה - המסעדה

ORCA Kitchen Bar- a wonderful restaurant in Tel Aviv
57 Nahalat Binyamin Tel Aviv -Chef restaurant -Eran Shroitman's place ,specializing in French style seafood ,read more about Orca -here by Daniel Rogov+here by Eeconomist + here by frommers
אני הזמנתי -ברוסקטה של סינטה מעושנת עם ממרח עגבניות ואיולי,לא הבחנתי בממרח העגבניות אולי בגלל שסיימתי את המנה בביסים אחדים, הוא הזמין את הרביולי חלמון עם בשר סרטנים וגבינת עיזים,הציפייה היתה למשהו אחר אבל המנה היתה חביבה וכללה רבילי גדול,על רוטב מוקצף שבתוכו גם חלמון נוזלי וצהבהב, עברנו למנות העיקריות שהיו נדיבות מאוד בגודלן ומצויינות
מסעדת אורקה-נחלת בנימין 57 תל אביב- כמה שהיה לנו טעים
כנראה שאנו לא ספונטניים.. הליכה למסעדה אצלנו מחייבת תכנון מראש.. בדיקת התפריט, קריאת המלצות, השוואה, וגם התלבטות- מה יהיה הכי הכי מוצלח ולטעמנו.אבל, ההחלטה לסעוד באורקה הפעם, היתה זריזה והתגלתה כבחירה מצויינת.
פורטל מטעמים נותן לכולנו בין היתר, גם ריכוז של כל ביקורות המסעדות באשר הן, בארץ ובחו"ל-הכל מרוכז במקום אחד.כל ביקורת נכנסת גם למאגר העצום,וכמובן שמקבלת בקראתה הפנייה לאתר בו נכתבה,יופי של שרות.וכך קיבלתי מעל מאה ביקורות שזה המון!! -כולן למסעדת אורקה, ולשמחתי מרביתן היו טובות מאוד. בשלב שני חיפשתי שמות כותבים מוכרים לי מהרשת, ושדעתם מכובדת עלי. קיבלתי גם את זה.. ולקראת שעת צהריים מאוחרת הגענו למסעדה
המסעדה של השף ערן שרויטמן נמצאת בסמיכות לחנות הספרים אלשייך, והיא מוארת, גדולה, כוללת לא מעט מקומות ישיבה בפנים, וגם מקומות ישיבה על הבר המגוון במשקאות.העיצוב נעים, מוסיקת רקע חרישית מתנגנת,מרווח טוב בין השולחנות שנותן לסועדים פרטיות.היה שקט מסביב, כל סועד רכן על מטעמיו, וצוות של מלצרים מקצועי שירת את כולם.לאחר שהובלנו למקומנו, קיבלנו שרות נעים, ומפנק מהמלצרית שלנו שדאגה לנקות לנו את מפת הבד הצחורה מפרורים בעת הצורך,להסיר את הצלחות הריקות ולשאול אם חסר משהו,בעדינות, ועם חיוך
לפתיחת הארוחה קיבלנו את לחם הבית, ארוך, חם-חם מהתנור ומתפצפץ בפה-מצויין ,אותו אכלנו עם חמאה מתובלת,לא הוספתי מלח ים וגם לא טעמתי מפרוסות הלחם הכהה הנוספות שהיו לצידו.הלחם היה טעים מאוד ומזמין עוד ועוד פרוסה,ועכשיו : מנות ראשונות

לעיקרית הזמנתי פילה דג ים שהיה נימוח ומתובל בעדינות,לצידו קיבלתי 2 חצילונים לא קטנים חרוכים על האש מתובלים נפלא ורכים, רכים, נהנתי מכל ביס.יקירי יזמין וקיבל פרוסות שייטל עם תפוחי אדמה, מנה גדולה ויפה מאוד, עונג מכל ביס.המנות נדיבות מאוד בגודלן.כבר שבענו אבל לא יכולתי לוותר על הקינוח,ברצוני לציין שהמנות המוזמנות הוזמנו מהתפריט העיסקי שבימי חול עלותו שמונים ותשעה שקלים לסועד ולא כוללות מנות קינוח ושתייה,מנות בודדות דורשות תוספת תשלום
את שתי מנות הקינוחים חילקנו ביננו:טרילוגיית ברולה בשלושה טעמים:בזיליקום,הל וקינמון שהיתה מנה מפנקת ומצויינת ולצידה מלבי סמיך ונפלא עם אגוזים,אספרסו קטן חתם לנו את הארוחה הנפלאה הזו.אנו עוד נחזור וממליצים בכל פה על המסעדה



לחם הבית house bread with butter and salt

פרוסות שייטל על מחבת עם תפוחי אדמה צלויים

פילה דג ים על חציל שרוף ויוגורט טרגון fresh sea fish filet laid on a delicately roasted eggplant with tarragon yogurt

מלבי אגוזי מלך Malabi with nuts

טרילוגיית ברולה-בזיליקום,הל וקינמון


למעלה :מנות שאכלנו במסעדת אורקה ,נחלת בנימין 57 תל אביב
לא רחוק משם ..
מסעדת אורקה:מתכונים


Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

ברוסקטה של סינטה מעושנת עם ממרח עגבניות ואיולי

רביולי חלמון בשר סרטנים וגבינת עיזים a large ravioli filled with goat cheese and crab meat, served with a whole egg yolk

No comments:

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com