August 12, 2007

Muesli Snacks חטיפי מיזלי

* Mathematics in Movies
A collection of movie clips in which Mathematics appears,by Oliver Knill, Harvard University
* sevilya avi : paper and papier-mache
Avi was born in Israel , as he writes in his site "...Earlier in my adult life, I experimented with many different types of art, which was all self taught: Piano playing, Fashion design, home design and architecture and more. ."..When I created my first Paper Mache sculpture, I fell in love immediately.."- here is his Gallery

8.14.07 update :
Small Bars , Yummy flavor, no work at all, a quick baking..and you get an healthy snack for you and for your kids , we love these Muesli Bars ! (and I hope you'll love them too)


Muesli Snacks חטיפי מיזלי

125 gr butter
2 TB honey
90 gr dark brown sugar
125 gr Muesli
45 gr coconut
60 gr whole wheat flour
60 gr chopped almonds
90 gr raisins
90 gr dried apricots, chopped
2 eggs, beaten
20 x 20 cm (8in) baking dish
H O W
Preheat the oven to 160C
Melt the butter and the honey.
Turn off the heat and add to the butter mixture : sugar,Muesli , coconut, flour,almonds, raisins and apricots.
Add the beaten eggs.
pour into the baking dish and flatten the mixture.
Bake for 25-30 minutes.
cool and cut into 16 bars.

חטיפי מיזלי

מאוד קלים להכנה, משביעים וטובים כחטיף בכל שעה .צילמתי לכם את המאפה -לחצו על התמונה ותראו איך הם נראים ממש מקרוב .אני אופה אותם בקיץ בטוסטר אובן, פחות מחמם את המטבח, ומוכן בזריזות, הנה המתכון , שאצלנו, אגב - מאוד אהוב

מה צריך

מאה עשרים גרם חמאה, 2 כפות מדידה דבש ,90 גרם סוכר חום כהה ,125 גרם תערובת מיזלי מוכנה,45 גרם קוקוס,60 גרם שקדים קצוצים , 60 גרם קמח מלא ,90 גרם צימוקים ,90 גרם מישמש מיובש חלוט וקצוץ,2 ביצים גדולות טרופות

תבנית ריבועית קטנה 20 על 20 ס"מ או תבנית קטנה בגודל דומה
הכמות:16 ריבועים=כל ריבוע =מנה אחת
איך מכינים
.לחמם את התנור לחום בינוני נמוך- 160 מעלות
בסיר בינוני להמיס את החמאה והדבש.לכבות את הלהבה ולהוסיף לסיר:סוכר, מיזלי,קוקוס,קמח מלא,שקדים, צימוקים ומישמש קצוץ, לערבב היטב.להוסיף ביצים טרופות ולבחוש .לצקת לתבנית המורפדת בנייר אפייה וליישר את העיסה.לאפות 25 עד 30 דקות.לצנן ולחתוך לגודל הרצוי
.חתכתי ל-16 ריבועים

Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com

4 comments:

Rosa's Yummy Yums said...

Those bars look wonderful! Great!

chemcookit said...

Dear Chanit,
thanks for all your great recipes. I wanted to let you know that I tried the Ciabatta with olives that you showed some time ago, and I really enjoyed the result.. and I finally have a post on it!
You can see it here if you'd like:
http://italianintheus.blogspot.com/2007/08/finalmente-un-po-di-ricette-panose.html
Thanks and take care!

Chanita Harel חני הראל said...

thank you rosa I'll buy more dried apricots and bake them again :-)

Chanita Harel חני הראל said...

Dear Marta !

Thank you , Ilike all the Breads in that post :-)

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com