June 12, 2007

Plum Cake and more


מה כדאי לאפות עכשיו? עוגת השזיפים הטובה מכולן של אהרוני, שפע שזיפים אדומים יתאימו לעוגה המפנקת הזו, מוצלחת גם עם מישמשים ותאנים, בדיוק באותו האופן - המתכון נמצא פה
Plum Cake recipe עוגת השזיפים הטובה מכולן של אהרוני

12 big and nice red plums
2 TB suger
2-3 TB brandy
-----------------
for the cake:
3 large eggs, room temperature
1 3/4 cups suger (=350gr)
200 gr unsalted butter, room temperature
200 gr sour cream (15% fat)
1 lemon (peel and juice)
350 gr self raising flour (or add 2 1/2 teaspoon baking powder to unbleached white flour
The baking pan you need:28 cm springform

Preheat the oven to 350F(180c)

Mix: 2 TB suger + 2-3 TB brandy and soak the halved plums in it for 30 min. or more.
Cream the eggs+suger. add the soft butter and mix well.
Add the sour cream,juice and grated peel from 1 lemon,mix.
Finaly add the flour and the baking powder,don't over mix.
Lightly butter the pan,put little bit of suger in it and set aside.
Transfer batter to prepared pan and smooth top.
Arrange the halved plums nicely on top,
Sprinkle with 1 tablespoon sugar,
Bake cake about 50 minutes ,or till a toothpick inserted in the center comes out clean.
Cool to room temperature

* any other soft and fresh fruit can be used , like : apricots, figs..
פינת המציאות, מה כדאי לרכוש, כמובן במידה וצריכים..
מגשי מלמין, הקטנים -ריבועיים 20 ס"מ, במחיר של 3.9 ש"ח, המגש הצהוב המלבני אורכו 45 ס"מ ורוחבו 20 ס"מ, מחירו 9.9 ש"ח- ברשת גולף אנד קו. בפינת המציאות, פריטים מעונה קודמת או במלאי מצומצם, רכשתי.מה אני מתכננת עם זה ?.. להגיש לחמים
או פירות..כמובן שלא דברים חמים

המניפה הזו, בקוטר הקרוב ל-50 ס"מ, נפתחת כך לגמרי וגם לחצי , נרכשה באותו מקום שנרכשו המגשים למעלה, המחיר:עשרה שקלים, למי שאוהב לעשות רוח.. המשך רציני קצת יותר יבוא.. - והפעם עם מתכונים חדשים ומעניינים כתמיד סיפור ארוך..אבל בטח טעים:דוד מפורום האוכל של אורט העלה קישור שהעלתה ליידי אן,מפורום טיולים בתפוז, בקישור קובץ אקסל עם רשימת מסעדות פריז שהעלה מישהו שהתגורר בעיר , הקובץ נוצר בשנים האחרונות, מעורר געגוע לעיר הבלתי נגמרת, הנה הקובץ לשימושכם, ותודה לכל הנוגעים לדבר


בסרטון המקסים שלו בו הציג הכנת תבשיל אורז וסלק, חיפוש נוסף ברשת, הביא אותי למתכונים נוספים שלו- פה

גורם לי לעניין:ניסויים מגוונים בטכניקות צביעה שונות על עץ, כמו אלו שייצרתי, בצילום למעלה, אני יודעת -העבודה ראשונית עדיין ותתמקצע בהמשך ..


צילום העגבניות שלי למעלה, אינו מושלם ,אבל התוצאה היתה טעימה:עגבניות,שום, שמן זית כתית מעולה, מלח גס ומעל:גבינת פטה מפוררת- אני יכולה לאכול את זה שלוש פעמים ביום..




קיבלתי מוכן - מנת קיגל או קוגל מתוק,לא מצטלם מצויין אבל-שחום מקינמון, עשיר בצימוקים וטעים מאוד. עכשיו אני מנסה להשיג את המתכון.. עידכונים יבואו, מקוה
ושאלה למחשבה:קיבלתם קובץ מתכונים במייל, קובץ מתכונים שנאספו מספרים/אתרים/פורומים וכדומה, האם תפיצו את הספרון ברשת? במסגרת כתיבתכם בפורמי אוכל ? האם תפיצו במייל? מוזמנים להגיב

מיכל דליות, מנהלת ביה"ס להורים במכון "אדלר". בעלת נסיון רב בחינוך הורים
התענגתי בצפייה בתוכנית ששודרה בשבוע שעבר,היגיון בריא, התנהלות נעימה , רוך והמון אהבה, התוכנית משודרת בימי חמישי בתשע בערב, בשידורי קשת

התוכנית המומלצת שלי : סופר נני- היא


ומילה קטנה על ביקורת מסעדות ברשת,כל סוג של ביקורת הנכתבת בפורומי אוכל בארץ (שבחלקם לצערי,ליקויי ניהול) , מושכת תשומת לב, ונותנת פירסום למסעדה.אני מצפה ליחס מכובד ותמורה טרייה וטעימה בעת שאני סועדת במסעדה או בית קפה.(אגב,מספר חוויות הסעדה טעימות שלנו תוכלו למצא בבלוג הזה. ) זה לא משנה כרגע, מהו הסכום שאותו אשלם, זה לא משנה אם המסעדה היא מסעדת פועלים או מסעדת יוקרה,אינני רוצה שיזלזלו בי כלקוח,אני סוברת שכל לקוח במסעדה צריך לקבל את אותו האוכל, גם אם הוא מבקר מסעדה, כותב או מנהל פורום אוכל ברשת או סתם יש לו בלוג..(מעולם לא ציינתי בפני מלצר על היותי כותבת ברשת, על אוכל ) .לכן, תמהתי לקרא ביקורת חיובית מתרחבת ,באחד הפורומים (לא רוצה לתת פרסום נוסף למה שלא צריך)על מקום הסעדה שגרם לנו לקילקול קיבה,האוכל והשרות היו גרועים,האם אני צריכה שיגלו לי את סודות המטעמים שלהם? האם אתם צריכים? - האם המיידע מדוייק ? האם תקבלו את אותו האוכל כשתבואו מטעם פורום ,או שתקבלו את האוכל כפי שאנו קיבלנו, אי שם בימי פסח השנה ?.. האם הכרות מוקדמת עם בעל העסק תשפיע על איכות האוכל שתקבלו ? ..על טעם ועל ריח אין להתווכח-אני לאותו מקום לא חוזרת גם אם אקבל ארוחת חינם כפיצוי-אגב שוב,אני סומכת על ריכוז ביקורות המסעדות מאתר מטעמים, הם אוספים כל ביקורת שנכתבת על מסעדה באשר היא בארץ ובעולם, תמיד טוב להתרשם לפני שאוכלים, איזון חייב שיהיה :-) בתאבון


את אלי ספיר,גיליתי בערוץ האוכל החדש,צפיתי

2 comments:

Anonymous said...

The cake looks so delicious. Do you have the recipe in English?

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you zorra,
Here is the link for this cake:

http://momsrecipesandmore.blogspot.
com/2005/08/plum-cakes.html


Plum Cake recipe

12 big and nice red plums
2 TB suger
2-3 TB brandy
-----------------
for the cake:
3 large eggs, room temperature
1 3/4 cups suger (=350gr)
200 gr unsalted butter, room temperature
200 gr sour cream (15% fat)
1 lemon (peel and juice)
350 gr self raising flour (or add 2 1/2 teaspoon baking powder to unbleached white flour
The baking pan you need:28 cm springform

Preheat the oven to 350F(180c)

Mix: 2 TB suger + 2-3 TB brandy and soak the halved plums in it for 30 min. or more.
Cream the eggs+suger. add the soft butter and mix well.
Add the sour cream,juice and grated peel from 1 lemon,mix.
Finaly add the flour and the baking powder,don't over mix.
Lightly butter the pan,put little bit of suger in it and set aside.
Transfer batter to prepared pan and smooth top.
Arrange the halved plums nicely on top,
Sprinkle with 1 tablespoon sugar,
Bake cake about 50 minutes ,or till a toothpick inserted in the center comes out clean.
Cool to room temperature

* any other soft and fresh fruit can be used , like : apricots, figs..

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com