* Breads , and more Breads.. and here is Shaboom Bread Box ! - I love it.
*A Turkish kitchen Blog in English . how nice.
* A small recipe Booklet (in PDF format-53p.)
Estella Moshkovitz Belfer is one of the famous and the best chef, pastry chef and Chocolatier in Israel.She is the owner of the well known school "Estella", near Tel Aviv, here is her Hebrew site .Take a look at some of her Artwork Pictures. And here you can watch Estella making Chocolate truffle .[Hebrew too] wonderful ![One of her recommended site are: Olivier Bajard's site]
אסטלה מושקוביץ-בלפר היא שפית, קונדיטורית ובעלת בית ספר לאפייה, קונדיטוריה ושוקולד בגבעת שמואל
בשבת האחרונה, ביקרתי באתרה ברשת וקראתי בשקיקה כל פיסת מידע. הוקסמתי מדרכה המקצועית של אסטלה, שהחלה כפסנתרנית ומורה לפסנתר וזאת עד גיל שלושים, בהמשך ,קראתי על רצונה להתקבל בזמנו ללימודי קונדיטוריה בארץ, וללא הצלחה.. ועד סיום לימודיה -בהצטיינות, במוסד הידוע - הותיק והנחשב הקורדון בלה בצרפת. בארץ אסטלה עבדה כמנהלת הקונדיטוריה של ארקפה ולחם ארז. אסטלה הקימה את בית ספרה הידוע שעובד על פי מודל של בתי ספר אירופאים, ובעל מסלולי הכשרה מגוונים,ללמוד כמו בחו"ל, אבל בעברית.כמו כן, בית הספר מארח כיתות אומן של מומחים בעלי שם בתחומים ספציפיים מרחבי העולם,שנועדו להעשיר בידע את הלומדים ובית הספר. ממה עוד הוקסמתי ? מהמקצועונות של אסטלה, מהפרפקציוניסטיות שלה, מהידע הרחב והמעמיק, מהעסק שהקימה בעצמה,מהאהבה שיש לה לעשייה המתוקה הזו, לחוסר ההתפשררות וליצירה השלמה והטובה ביותר.וזה כמובן על קצה המזלג. אפשר לבקר באתר של אסטלה ברשת ולהתרשם. ולמי שמעוניין:בחודש נובמבר הקרוב,יתקיימו בבית הספר של אסטלה סדנאות לחמים למקצועים ולחובבים עם קריסטוף גומו
ומשהו קטן - אסטלה-אגב,התמונה הקטנה של אסטלה פה לקוחה מהאתר שלה, מדגימה איך להכין טראפלס שוקולד אמרטו- הסרטון המלא :פה
ה ו ד ע ו ת - ע י ד כ ו נ י ם
חשוב: הספרייה המרכזית לעיוורים בנתניה, בסכנת סגירה. הסיפרייה מייצרת גם את הספרים ומשרתת קהילה גדולה .אפשר לצעוק למה ? אפשר לחתום על עצומה,יש אתר בשם עצומה, לא יודעת מה האפקטיביות שלו.מאיר אליאל מציע מספר דרכים נוספות שאולי ייסעו למנוע את סגירת המקום החשוב הזה ,צפו פה בסרטון על הספרייה, אפשר וחשוב לקרא, פה
חשוב: הספרייה המרכזית לעיוורים בנתניה, בסכנת סגירה. הסיפרייה מייצרת גם את הספרים ומשרתת קהילה גדולה .אפשר לצעוק למה ? אפשר לחתום על עצומה,יש אתר בשם עצומה, לא יודעת מה האפקטיביות שלו.מאיר אליאל מציע מספר דרכים נוספות שאולי ייסעו למנוע את סגירת המקום החשוב הזה ,צפו פה בסרטון על הספרייה, אפשר וחשוב לקרא, פה
Yesterday , my beloved niece -Adi, gave me a too big piece of a very tasty chocolate cake with a rich chocolate topping.Even she's a child , she baked the cake by herself! I'm sorry I have No cake picture, but believe me it was yummy good! ; Below is her handwriting..I asked for the recipe.Chocolate cake:Mix -1 cup oil+1 cup sugar+2 eggs+1 cup Cocoa MIX+1 cup boiling water+ 2 cups AP flour+ 2 ts baking powder+vanilla.pour the batter into a 20x30cm baking dish and bake in a hot oven -340f for 40 minutes.Cook 250ml sweet cream+3 TB milk+200gr chocolate , for few minutes.pout the hot sause on the hot baked cake. thanks to Adi :-)
איזה כייף לי שאני יכולה לקבל מתכון של עוגה טעימה מאחייניתי המתוקה עדי ! עדי התחילה לאחרונה לאפות בחדווה ורצון שאני מעריצה.מסרתי לה את מתכון עוגיות הטחינה הקבוע -נמצאים בארכיב העוגיות, ושלה יצאו עוד יותר יפים וטעימים משלי, וגם הגודל...התברר שהשתמשה בכוס זכוכית מהמטבח ולא כוס מדידה סטנדרטית :-)-- [אגב מתכונים,למי שאוהב לעיין.. הנה קובץ וורד של מתכונים נחמדים מפורום גינון] עדי הכינה את עוגת השוקולד הזו, ממתכון ותיק של אחותי -שכמוהו תמצאו ברשת גם תחת עוגת שוקולית או בשם עוגה כושית-לא אוהבת את השם הזה/עוגה עסיסית/עוגת שוקולד לגן ילדים,ישנם אופים שקוראים לעוגה גם על שמם..מדובר על אותה העוגה כמובן.העוגה , כולל הציפוי טעימה מאוד.לבקשתי ,עדי רשמה לי את המתכון אתמול, וחתמה גם בשם גל הקטנה יותר. לא היתה לי מצלמה כך שאין הוכחות..לטעם. :-) הכמות הזו מספיקה לתבנית חד פעמית הכי קטנה. כמות וחצי מהעיסה תספיק לתבנית 22 על 33 ס"מ וכמות כפולה תספיק לתבנית הגדולה ביותר של התנור. אין צורך להכפיל את כמות הציפוי, יש מספיק לעוגה,בכל גודל שתכינו וישאר גם לליקוקים. בתאבון
Chanita Harel© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה הראל ורן This content belongs to Chanita Harel at My Mom’s Recipes And More. All writing and photography copyright © 2005-2010 unless otherwise indicated. All rights reserved.http://momsrecipesandmore.blogspot.com
No comments:
Post a Comment