December 6, 2007

Happy Hanukkah חנוכה שמח לכולם- סחוג, Pain au Chocolate

Pain au Chocolate
This recipe is based on the recipe :”grapefruit Pain au Chocolate” from the wonderful Cookbook: Delices Creoles: Exotic Desserts from the French Caribbean- Confections [Here too]
I’ve made some changes with this recipe , and I've got a very tasty dough, it’s best eaten fresh or warm your cake before eating. I know it's a fatty cake, but it's holiday ,So let's forget the extra calories this time please ..! :-)
Pain au Chocolate - The recipe בצק כמו קרואסון ממולא שוקולד500 gr flour
10 gr salt
50 gr sugar
400 ml milk
Grated rind of a lemon (or grapefruit )
400 gr butter
10 gr fresh yeast or 3.5 gr dry yeast (=1 ts)
For the Filling:
Nutella or chocolate(about 500gr) - I use Nutella
[if you use chocolate :melt it and fill a pastry bag with it,squeeze about 30 long bars of chocolate onto parchment paper.let harden]
To Finish:
1 egg, beaten
H o w :1.In a large mixing bowl , or in your mixer bowl, combine the flour, salt, sugar, milk and the grated rind.Only when the dough is well blended, add the yeast and continue kneading. Turn the dough onto a light floured board and roll out evently.place the butter in the centerof the dough and fold all 4 sides over the butter, then roll out again in a long rectangle


2.Turn the dough 90 degrees, fold it in thirds towards the middle, and refrigerate briefly before rolling out again.repeat this process (rolling into a rectangle, folding in thirds and turning) 3 times. Refrigerate the dough for 30 minutes.
3. Roll the dough into a large square and cut into long bands about 2 in/5cm wide; place a small bar of chocolate (or Nutella, like I did) at one end of a band of pastry, fold over 3 times, then cut.Repeat the process to make about 30 pastries.
Brush the tops with lightly beaten egg, (I let the pastries rise for about 25 minutes), bake about 20 minutes at 350F/180C.
בצק עם המון המון עלים, טעם חמאתי,כלום עבודה, רק קיפולים פה ושם- שווה מאוד את העבודה- עונג אמיתי,לאכול חמים

שיר חנוכה שמזכיר לי תמיד את הילדות:אנו נושאים לפידיםמילים: אהרון זאב
לחן: מרדכי זעירא
*
אנו נושאים לפידים
בלילות אפלים
זורחים השבילים מתחת רגלינו
ומי אשר לב לו
הצמא לאור
ישא את עיניו וליבו אלינו
לאור ויבוא

נס לא קרה לנו
פך שמן לא מצאנו
לעמק הלכנו
ההרה עלינו
מעיינות האורות
הגנוזים גילינו

נס לא קרה לנו
פך שמן לא מצאנו
בסלע חצבנו עד דם -
ויהי אור

The Bangles Eternal Flame - the song
Happy Hanukkah -! חג חנוכה שמח
Oriland - What Origami Can Be :

Where you can learn origami, admire entire kingdoms made of paper fantasies, try out the diagrammed models yourself, and more- here .
For kids only , from the sesameworkshop.org- sesamestreet a coloringpage: דף צביעה לחנוכה-השלימו את הנרות החסרים-אנא לחצו על התמונה ושילחו להדפסה

הזכרתי לא פעם את חיבתי הרבה לאוכל/תיבול חריף.את אהבתי לשום ובצל.מה שלא ידעתם, זה ששנים אני מתכננת להכין סחוג, רצוי ירוק- חריף וריחני.היו תקופות בהם נהגהו לקנות צינצנות סחוג קטנות בסופר,אבל חומרי שימור ויצרנים פחות מוכרים של החריף הטעים הזה מנעו ממני להמשיך ולרכוש את התיבול הזה.כן, לפעמים גם חטאתי בסחוג אדום..לא, טרם הכינותי סחוג בבית ,אבל עכשיו יש לי סיבה טובה להכין
באחד מימות השבוע האחרון, הגעתי למקום עבודתי במונית, לאחר מספר שניות נסיעה שאל אותי הנהג אם אני אוהבת לאכול חריף ואם אני רוצה שיילמד אותי להכין סחוג.כן ! כן! בשמחה, חכה ,עניתי ,אני מוציאה דף ורושמת.פיסת נייר ישנה שימשה לי לכתיבה,ואוזניי היו כרויות . והוא:יש לך בלנדר? כן, וודאי, עניתי.אז אין בעיה ,את יכולה להכין סחוג .והוא הוסיף:אני שם סחוג בכל דבר,גם בחומוס שאני מכין-יחד עם הטחינה שם כפית ומערבל,גם בבישולים.ומפה , אני מביאה את דבריו של ציון בעל מתכון הסחוג,שלולא הגשם השוטף אך אתמול, הייתי רצה השוקה קוטפת את מנת הפילפלים החריפים הדרושה , הכוסברה והשום ורצה להכין צינצנות סחוג.אז אדחה קצת את ההכנה לימים קרובים
הסחוג של ציון
חצי קילו פילפלים ירוקים חריפים -איך יודעים שהם חריפים ?..ציון אומר שלא להאמין למוכר בשוק, פשוט לטעום אחד לפני שקונים-על אחריותכם
חבילה אחת של כוסברה טרייה- לשטוף היטב במים עם מלח, שיצאו כל התולעים והחול
ראש אחד של שום, קלוף
לתיבול:מלח, כמון, שמן זית
איך עושים
חותכים כל פלפל חריף ל-3 או 4 חלקים ,יחד עם הגרעינים ושמים בבלנד.את חבילת הכוסברה חותכים למספר חלקים ומוסיפים גם לבלנדר.מערבלים יחד עד שטחון.עכשיו להוסיף את שיני השום ולערבל יחד
להוסיף מלח לפי הטעם, ציון מציע לשים מעט מלח, כי תמיד אפשר להוסיף, אבל עם עודף מליחות יש בעיה.להוסיף כפית כמון טחון, שמן זית, בכמות של כרבע כוס,לערבל הכל מספר שניות.להעביר את הכל לקערה, לערבב, לתקן תיבול - בזהירות ! ולמלא צינצנות- לשמור במקרר.ציון הציע לי למלא צינצנת אחת ואת היתר לאחסן בצינצנות מפלסטיק בלבד ולאחסן במקפיא. הוא מפשיר כל צינצנת במקרר, ולדבריו הסחוג מצויין גם לאחר ההקפאה.ככה יש סחוג כל השנה. וזה סגולה לחיים עד 200 שנה לפחות.. אמר לי
ציון סיים להעביר לי בנדיבותו את המתכון והרביץ בי עוד תורה על בריאות ואריכות ימים: רימונים , לשתות כוס מיץ מתי שרק אפשר, גם גויאבות זה טוב,כל יום חייבים לאכול לפחות תפוח אחד, וגם בננה- זה בריא ! וסוכר לבן- להפסיק כל שימוש בו, זה מזיק לבריאותנו.מלאה כרימון, מצויידת במתכון מתובל צעדתי ליום עבודה חדש ..מה אומר לכם-מעולם לא ציפיתי כל כך לרוץ ולרכוש פילפלים חריפים .בינתיים, אתם מוזמנים לספר על הסחוג שלכם, במה אתם מתבלים אותו, איך אתם מכינים,רוצים לצרף מתכון או תמונה שלכם לטעים החריף הזה,שילחו למייל שלנו ואנו נעלה אותו בשמחה
ולכל מי שחיפש את מתכון הבייגלה הטורקי של בינור, מהבלוג הטורקי המקסים שלה, הנה המתכון המלא שלה ,מומלץ לעיין בכל המתכונים המעניינים שלה בבלוג,המלצה חוזרת שלי מלפני שנים אחדות.תהנו ובתאבון
ולמי ששאל/ה על מתכון מהיר לעוגה ללא ביצים וללא חמאה, נזכרתי בעוגה הזו- שמכילה שמן וחלב קוקוס והיתה מוצלחת, הוכנה עוד טרם היות מצלמה, בתאבון

9 comments:

Dori said...

This looks so perfect for me! I would love to try these.

מרילין איילון said...

חניתוש, אנחנו מכינים סחוג כמו שציון אומר, וגם מקפיאים כמו שהוא אומר, אבל רק בלי שמן זית.
~~
אם רוצים, על פי השימוש מוסיפים שמן זית..כי לא לכל דבר זה מתאים..מוסיפים שמן זית על פי שימוש. הרי בתימן לא עשו שימוש בשמן זית בכלל.

~~
למשל, אם בכוונה שלך לאכול פיתה חמה עם עגבניות מרוסקות גבינה לבנה / חומוס וסחוג, אז מוסיפים קצת שמן זית בצלוחית של הסחוג וזה הולך יופי.

אבל אם הכוונה להוסיף את הסחוג לחילבה למשל, או לזום [תבשיל גבינות שאוכלים בסיום כל צום] או עם מלווח או ג'חנון [שגם כך שומנים] ..אז זה לא מתאים

שלך, מרילין בת, נכדה, נינה, ונינונה של המון תימניות..

Olivia Kroth said...

Happy Hanukkah!
I found your blog through Dorit at prettybaker's. You have very interesting recipes.

http://olivia-kroth.blog.de.vu

anna/village vegan said...

Mmm, yummy! I made a cheesecake for Hanukkah, because I also figured that since it's a holiday the calories don't matter. ;-)

In Israel is it also traditional to have latkes for hanukkah, or just sufganiyot?

Chanita Harel חני הראל said...

מרילין
הייתי חייבת את האישור שלך, לנכונות המתכון.תודה רבה.עדיין לא הגעתי לרכוש פילפלים, מאוד בוער לי להכין, עידכון יבוא. תודה על התגובה
:-)

Chanita Harel חני הראל said...

Dear meeso ,
Thank you , I'm waiting to see yours .
I ate yesterday the last one .. :-)

Chanita Harel חני הראל said...

Olivia Kroth
Thanks for visiting :-)

Anonymous said...

חנית, שמעי, דיברתי עם אמא שלי על הסחוג - קודם כל היא אישרה את עיניין השמן זית. בנוסף היא אומרת שלא שמים רק כמון, אלה תערובת של כמון, הל, ציפורן. אבל הכל בקטנה. לכמות של חצי קילו פלפלים, חצי כפית כמון, רבע קטן ציפורן ורבע קטן הל.
__
ועכשיו אני מתה להכין סחוג ולצלם (-:
בגללך

מרילין

Chanita Harel חני הראל said...

הי מרילין
תודה רבה, כל מידע מוסיף בעניין החריף וטעים הזה.ינוסה בקרוב
אני מצרפת את המתכון לעוף שצרפתי עבורך בפורום ווינט, נראה לי שיצא לך משו משו, שלחי תמונה לפחות..

עוף באגוזי מלך,תמרים ורימונים-מספר הרימונים של אן קליינברג
ע"מ 94
מתכון מהמטבח הפרסי

קיצרתי לך את המתכון

המרכיבים כוללים: שמן קנולה, 2 בצלים פרוסים, ק"ג שוקיים ללא העור, חצי כוס סירופ רימונים מדולל בכוס וחצי מים,סוכר, מלח,קצת אגוזים קצוצים, 3/4 כוס תמרים מגולענים קצוצים וגרגרי רימון לקישוט


מטגנים בצלים לשקוף, מוסיפים עוף ומטגנים ךהשחמה
יוצקים לסיר סירופ רימונים מדולל, סוכר ומלח, מוסיפים אגוזים ותמרים, מערבבים
מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים מכוסה כשעתיים
לערבב מידיי פעם, להוסיף מים אם נהיה סמיך מידיי
לבשל עד שהעוף רך והתמרים נמסים..
חנית

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com