January 27, 2008

8 Hot Buttered Pretzels פרצל עם חמאה

Fresh and hot from the oven ,I can't Stop baking these Buttered Pretzels.. פרצל What can make a winter day warmer?... A Hot Buttered Pretzel with butter ..
Try this recipe ,like I did today . It's So easy and very tasty(I didn't use the baking soda in water topping)
Hot Buttered Pretzels Hot Buttered Pretzels

Makes 82 1/2 cups unbleached all-purpose flour, plus more for and for work surface
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
2 1/4 teaspoons regular instant yeast (=7 gr)
About 1 cup warm water

For the pretzel topping:1/2 cup warm water
1 tsp. sugar

3 tablespoons unsalted butter, melted (=45 gr)

Preheat oven to 500F degrees. Line baking sheets with parchment paper; set aside. In a medium bowl, whisk to combine flour, salt, sugar, and yeast. Slowly add water. Transfer dough to a lightly floured work surface. Knead until soft and smooth, about 5 minutes. (with your mixer is better..!-like I did)Dust the dough with flour, and place in a plastic bag. Seal the bag, leaving room for the dough to expand. Let rest at room temperature for 30 minutes.(I let my dough rest for 60 minutes)
Transfer rested dough to work surface. Divide dough into 8 equal pieces, about 2 1/2 ounces each. Roll each piece into a long thin rope, 28 to 30 inches long.(I roll each one to a 24 inch long..) Twist each rope into a pretzel. Dip each pretzel in warm water(mixed with 1 ts sugar ). Place on prepared baking sheets. Sprinkle lightly with pretzel salt. Let rest, uncovered, for 10 minutes. (or more like I did..)Bake until golden brown, 8 to 9 minutes. Remove from oven, and brush thoroughly with melted butter. Continue to brush until you have used all of the butter. Serve warm, or reheat in a warm oven.
Hot Buttered Pretzels -
recipe I ; Hot Buttered Pretzels - recipe II ;Hot Buttered Pretzels - recipe III ; Hot Buttered Pretzels - recipe IV---;Coming soon:Gingerbread Men and much more .

הפתעה טעימה מאוד חיכתה לי בסיום אפיית הפרצלים הללו, בצק מצויין, כל כך נח למשחק והפרצלים כה נפלאים
פרצלים אלו אינם מבושלים קודם במים, אלא רק נתבלים במים פושרים

מכמות זו תקבלו שמונה , כך שאם תרצו יותר-כי הם נגמרים מהר מאוד, פשוט הכפילו כמויות.כנראה היה משעשע לראות אותי אוכלת פרצל כזה כארוחת בוקר בעבודה,ומתענגנת על גבישי המלח הגס, מנקרת אותו עד תום.הבצק כייפי למשחק, צרו גלילים ואחר כך חבלים דקים אבל לא דקים מידי, החבלים לא נקרעים וניתן ליצור מהם צורות בקלות.הלחמניה הראשונה לא תמיד יוצאת מושלמת, אך לאחר מספר דקות תחושו שאתם מיומנים יותר ותהנו מקליעת הלחמניות .מעל כל לחמניה יש לבזוק מלח גס, ממש לאחר הטבילה הקצרה במים, זה נדבק חיש קל , גם ללא צורך בביצה, ואל תשכחו למשוח את הפרצלים האפויים בחמאה- ממש מיד כשהם יוצאים מהתנור
אז איך מכינים את המאפה היפה הזה, מחומרים שתמיד יש לכם בבית,רשמו מתכון,רוצו להכין
.בקערת מיקסר או בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הבצק
שתיים וחצי כוסות קמח רגיל, חצי כפית מלח, כפית סוכר, שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים,כוס מים חמים
ניתן להוסיף עוד טיפה מים לבצק, ליצירת בצק רך. ללוש היטב ידנית כ- 10 דקות או עם המיקסר- כחמש דקות
להתפיח את הבצק בקערה משומנת קלות, כשעה
לחמם תנור לחום הגבוה ביותר, לפחות 260 מעלות, ולגשת להכנת הלחמניות
בקערה לערבב חצי כוס מים חמים עם כפית סוכר
לחלק את הבצק ל-שמונה חלקים, להניח למספר דקות. לרדד כל חלק לחבל ארוך ודק באורך של לפחות שישים ס"מ,חבל דק וארוך יותר ייצור פרטצל יפה יותר.מכל חבל ליצור צורה של פרטצל, כמו בתמונה, לטבול במים ,לנער ולהניח על תבנית .אפיה.להמשיך באופן זה עם יתר הבצק
לפזר על הפרצלים מלח גס ולהניח ל- חמש עשרה דקות לפחות, אפשר גם שלושים דקות
לאפות את הפרצלים בתנור החם לכ- עשר או 12 דקות, להמנע מלהשחימם יתר על המידה
בזמן שהלחמניות נאפות, להמיס 50 גרם חמאה
למשוח את הלחמניות בחמאה המומסת מיד בצאתם מהתנור
להגיש חם ולהנות

7.2.08 Update :As I've promised, we're back, here is a new recipe we like: Gingerbread-Men cookies.Cut the dark dough as you like ...

Gingerbread Men /The Prepared Pantry עוגיות ג'ינג'ר מן
3 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon ground ginger
1/4 teaspoon ground cloves
1/2 cup cold butter
1/2 cup granulated sugar
1/4 teaspoon salt
1/2 cup molasses
2 teaspoons vinegar
1 large egg
Raisins or candies for decorations

In a medium bowl, whisk together the flour, baking soda, cinnamon, ginger, and cloves. Set aside.
In a heavy saucepan, mix the butter, sugar, salt, molasses, and vinegar. Heat over medium heat, stirring constantly, until the mixture comes to a boil. Remove from the heat and let cool until it is lukewarm.
Stir in the egg and the flour mixture. It will be stiff but as you continue to mix, it will become more pliable. Divide the dough into three or four pieces. Make disks of the pieces and refrigerate for two hours or until it is pliable and ready to handle.
Preheat the oven to 375 degrees. Roll the cookie dough to 1/4-inch thick. Cut out the cookies and place them on a greased baking sheet.
Bake for four to eight minutes or until the edges are firm. Cool on wire racks.
Full recipe

האשה בכחול..צולמה במרכז רפואי רבין לפני למעלה מחודש

7 comments:

Dori said...

I should make these for my daughter...she eats these frozen pretzels at least once a week, she loves them so much! I know she would be much happier with these :)

Ubergeek said...

Mmmmmm.....looks yummy. I can't wait to try them this week.

By the way, can I ask you for ideas for a fun "Kid's Theme" I could do for my peds group? I want to bring in some baked goodies for my group members, but I thought it would be more fun if it involved our current rotation (ie. yeladim). The best I could think of was cookies iced to look like clowns. What do you think?

Rosa's Yummy Yums said...

Your Pretzels look great! I'd love to eat one of those with some cream cheese and dry meat...

Cheers,

Rosa

obachan said...

The pretzels look so yummy! :D

Anonymous said...

Hi Chanit!

Long time no "see" :) eventhough I've been visiting every now and then and loved your posts and your bakes as usual!
I really loved the last pretzels you made as well! Hope your Dad is doing better..

Big Hug,
Miri (vpitzi).

Chanita Harel חני הראל said...

היי מירי יקרה
תודה רבה
אני חייבת לציין שאני מאוד מעריכה את כתיבתך :פה, בפורומים ובבלוג האישי שלך,מודה שבתחילה לא נפל לי האסימון..ולא יידעתי שהמקום המתוק הזה למנות אחרונות הוא שלך.הבלוג מאוד מקצועי ויפיפיה.ברגע שיידעתי שמחתי מאוד. גם אצלי כמוך, אין תמיד מקום לאוכל רב, אבל לדסרטים יש ויש מקום
Thank you Miri !
I love your new Blog B:)

Chanita Harel חני הראל said...

Dear meeso ,
They become very popular in my family ,I've baked these Pretzels few more times since this one,
I hope your daughter will love them too, she can bake them by herself :)
Thank you.

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com