April 19, 2008

Passover 2008 I - New Recipes and more..


Orange Ginger Sugar Cookies/denverpost.com
From "Passover Desserts," by Penny W. Eisenberg
, עוגיות זנגויל וסוכר לפסח

full recipemakes 2 1/2 dozen
Ingredients
1 1/3 cups sugar (I use 1 1/4 cups-it was too much)
2 tablespoons potato starch
12 tablespoons unsalted, pareve margarine, room temperature (I use 180 gr butter )
1 tablespoon ground ginger
1 teaspoon ground cinnamon
2 tablespoons fresh orange juice
2 large egg yolks, room temperature
2 cups matzo cake meal (also called matzo flour)
Directions
Preheat oven to 375 degrees. (190C)
Place sugar and potato starch in work bowl of a food processor and process until sugar is finely ground. Add margarine, ginger and cinnamon and process until well blended. Add egg yolks and orange juice and process to blend.
Add matzo cake meal and pulse until meal disappears.
Shape dough into balls 1 1/4 inches in diameter. Roll balls in sugar and place on parchment-lined cookie sheets. Press cookies with the bottom of a measuring cup until 1/8 thick.
Place on middle shelf in oven and bake for 15 minutes (13 minutes ) or until very nicely browned. Remove parchment to wire racks and let cool before storing.
מחומרים שהיו בבית, ממש לפני ליל הסדר רקחה לנו אמא מתכון לעוגה חגיגית,יפיפיה ומוצלחת מאוד, הנה המתכון
עוגה לפסח - מתכון מקורי וחדש של אמא שלי- אמא של חנית
החומריםחמש ביצים מס' 2
שלושת רבעי כוס קמח מצה דק
שלושת רבעי כוס שקדים טחונים- לערבב יחד 2 סוגי קמחים עם גרידות פרי ולהניח בצד
גרידה מלימון+גרידת תפוז
תפוח עץ מגורד על מגרדת גסה
כחצי כפית אבקת אפיה
רבע כוס שמן קנולה

חומרי ציפוי השוקולד - בהמשך המתכון

איך מכינים את עוגת הפסח -העוגה פרווה

מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכף מים פושרים, כשנוצר קצף, להוסיף את כל כמות הסוכר ולהקציף עד קבלת קצף גמיש ומוצק
לקפל לקצף את השמן והחלמונים
לעיסה להוסיף:תערובת קמחים וגרידות פרי ותפוח מגורד.לערבב בעדינות

לצקת את העיסה לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
לאפות בתנור מחומם לחום בינוני של 170 מעלות, משך אפיה תלוי בתנור- כ40 עד 45 דקות, לבדוק עם קיסם, עד שיוצא יבש. להוציא ולצנן את העוגה
להכנת ציפוי השוקולד
בסיר קטן, להרתיח 1/3 כוס מים+כפית סוכר.להמיס פנימה 150 גרם שוקולד מריר. לצקת את הציפוי החם על העוגה הצוננת
העוגה אינה חלבית, דלת קלוריות ולא צריך לשמור בקרור, לפחות לא ביום הראשון
תודה רבה אמא על מתכון כל כך מוצלח! אין תמונות, כי לא נותר פירור
לחמניות/בייגלה לפסחPassover Bagels/Buns
 
זה מתכון ותיק ללחמניות עגולות או לחמניות בייגלה מיוחדות לפסח , כלומר לחמניה עם חור קטן במרכז.עשוייה ממרכיבים המצויים בכל בית, והפתעה:זה לא לחמניית פחזניה! ותוספת החמאה נותנת טעם טוב יותר ושומרת על הלחמניה טריה גם למחרת.כמות זו מספיקה לתבנית אחת של התנור.אחותי ציינה שיש בעיה עם הלחמניות הללו.. אי אפשרי להפסיק לאכול אותן.הנה המתכון, מסוג המתכונים של: גזור ולשמור.אתם פשוט יכולים להדפיס לכם את הטקסט להכנה קרובה. שבוע שלם של מצות או תחליפהן עומד לפנינו. חג שמח
מתכון:לחמניות לפסח
בסיר קטן, בתכולה של 2 ליטר, לחמם שני שליש כוס מים יחד עם 70 גרם חמאה, לערבב היטב על להבה נמוכה ולדאוג לא להביא לרתיחה.כשהחמאה נמסה, לבחוש פנימה כוס מדידה של קמח מצה+חצי כפית מלח+כף סוכר.לערבב מספר שניות עד קבלת כדור בצק ועד שכל הנוזלים נספגים.להסיר מהאש להוסיף 3 ביצים- לא בבת אחת את כולן,לטרוף היטב לאחר הוספת כל ביצה
לנטף את העיסה בכפות על נייר אפייה ,בתבנית הגדולה של התנור,לכדרר כל אחד לכדור בידיים רטובות מעט.ליצירת לחמניית בייגלה:בעזרת אצבע ליצור חור במרכז כל לחמניה.לאפות בחום של 190 מעלות, כ-40 דקות או עד שזהוב ומוכן.בתאבון
Noa's garden in the Spring..



 

2 comments:

Maria Verivaki said...

i like the look of the bagel buns - do you have a recipe in english?

Chanita Harel חני הראל said...

Thank you maria
I have the recipe , but again, you need passover flour,pls let me know if you can get it and I'll write the recipe for you.

Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. Creative Commons License
by TwitterButton.com