Tomatoes Stuffed with Rice עגבניות ממולאות אורז
/Source: Saveur
8 firm, ripe medium tomatoes
1/2 cup Italian risotto rice
2 tbsp. finely chopped parsley
2 tbsp. finely chopped basil
2 cloves garlic, peeled and minced
1/2 cup extra-virgin olive oil
Salt and freshly ground black pepper
8 firm, ripe medium tomatoes
1/2 cup Italian risotto rice
2 tbsp. finely chopped parsley
2 tbsp. finely chopped basil
2 cloves garlic, peeled and minced
1/2 cup extra-virgin olive oil
Salt and freshly ground black pepper
H O W
1. Position oven rack in top third of oven, then preheat oven to 400°. Pull stems off tomato tops, then trim about 3/4'' from bottom of each one and set ends aside. Working over a medium bowl, use a small spoon to carefully scoop out inner pulp without puncturing the walls of the tomatoes.
1. Position oven rack in top third of oven, then preheat oven to 400°. Pull stems off tomato tops, then trim about 3/4'' from bottom of each one and set ends aside. Working over a medium bowl, use a small spoon to carefully scoop out inner pulp without puncturing the walls of the tomatoes.
Arrange scooped-out tomatoes in a medium baking dish, and set aside.
2. Pass tomato pulp through a food mill or pulse in the bowl of a food processor to a chunky purée, then transfer back into bowl.
2. Pass tomato pulp through a food mill or pulse in the bowl of a food processor to a chunky purée, then transfer back into bowl.
Add rice, parsley, basil, garlic, and oil; liberally season with salt and pepper.
Mix well. Spoon filling into prepared tomatoes (there may be a little filling left over), and place a reserved tomato end on top of each stuffed tomato. Drizzle a little oil over tomatoes, and bake until rice is swollen and tender and tomatoes are soft and well browned, about 50 minutes. Remove from oven, and set aside to cool to room temperature.
עגבניות ממולאות באורז
:המרכיבים
שמונה עד 9 עגבניות מוצקות, בשלות בגודל בינוני
חצי כוס אורז פרסי או אורז מיוחד לריזוטו
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק
שתי כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
שני שיני שום קצוצות
עשר כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות. להכין תבנית ריבועית בגודל 22 או 23 ס"מ. לשמן במעט שמן
לחתוך לכל עגבנייה את חלקה העליון 'המכסה' של העגבנייה. להניח את המכסים בצד. בעזרת כף גלידה או כפית עם שוליים חדים (לריקון תפוחים) להוציא את תוך העגבנייה, מבלי לפגוע בדופן העגבנייה. לצקת את תוכן כל העגבניות לקערה. את העגבניות המרוקנות לסדר בתבנית
לטחון את תוכן העגבניות קלות במעבד מזון, להחזיר לקערה
להוסיף: אורז, פטרוזיליה, בזיליקום, שום ומחצית כמות השמן זית . לתבל במלח ופלפל, לערבב היטב
בעזרת מצקת למלא כל עגבנייה במלית (מצקת אחת גדולה לערך לכל עגבנייה). לסדר מעל כל עגבנייה את המכסה שלה. לנטף מלמעלה את יתרת שמן הזית
לאפות את העגבניות כ- 50 דקות או עד שהאורז התרכך והעגבניות רכות ושחומות
.לצנן מעט ולהגיש
:המרכיבים
שמונה עד 9 עגבניות מוצקות, בשלות בגודל בינוני
חצי כוס אורז פרסי או אורז מיוחד לריזוטו
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק
שתי כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
שני שיני שום קצוצות
עשר כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות. להכין תבנית ריבועית בגודל 22 או 23 ס"מ. לשמן במעט שמן
לחתוך לכל עגבנייה את חלקה העליון 'המכסה' של העגבנייה. להניח את המכסים בצד. בעזרת כף גלידה או כפית עם שוליים חדים (לריקון תפוחים) להוציא את תוך העגבנייה, מבלי לפגוע בדופן העגבנייה. לצקת את תוכן כל העגבניות לקערה. את העגבניות המרוקנות לסדר בתבנית
לטחון את תוכן העגבניות קלות במעבד מזון, להחזיר לקערה
להוסיף: אורז, פטרוזיליה, בזיליקום, שום ומחצית כמות השמן זית . לתבל במלח ופלפל, לערבב היטב
בעזרת מצקת למלא כל עגבנייה במלית (מצקת אחת גדולה לערך לכל עגבנייה). לסדר מעל כל עגבנייה את המכסה שלה. לנטף מלמעלה את יתרת שמן הזית
לאפות את העגבניות כ- 50 דקות או עד שהאורז התרכך והעגבניות רכות ושחומות
.לצנן מעט ולהגיש
Chanita.H© כל הזכויות שמורות על תכנים ותמונות שלנו
התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה ורן
התפרסם היום בבלוג האוכל של חניתה ורן
2 comments:
A delicious dish! I love stuffed veggies!
Cheers,
Rosa
Seguo il tuo blog da qualche tempo, mi piace molto e ti ho trovata cercando su Google la Focaccia, oggi sono molto contenta di vedere i pomodori ripieni alla romana, una ricetta che ho imparato con mia suocera Romana,circa trent'anni fá.
Scusa se non ti scrivo in'inglese che purtroppo non lo só, sono una italina che vive in Brasile da 55 anni, scrivo in portoghese, spagnolo e ovviamente italiano.
Le tue ricette comunque le traduco con il google traslate. Un caro
Saluto Lore
Post a Comment