December 11, 2007

For Cookies Lovers Only... לחובבי עוגיות בלבד

Lemon-Thyme Cookies
Small and crispy .. these cookies smell So good !- No eggs, no baking powder -These cookies are Wonderful cookies ! Lemon-Thyme Cookies /Bhg.com- The recipe1/2 cup butter, softened
1/4 cup granulated sugar
1 tablespoon snipped fresh thyme
2 teaspoons finely shredded lemon peel
1 tablespoon lemon juice
1/4 teaspoon ground cardamom
1-1/4 cups all-purpose flour
Coarse sugar or granulated sugar
Directions
Preheat oven to 350F. Beat the butter in a medium mixing bowl with an electric mixer on medium to high speed for 30 seconds. Add 1/4 cup granulated sugar until combined. Beat until combined, scraping sides of bowl occasionally. Beat in thyme, lemon peel, lemon juice, and cardamom. Beat in as much of the flour as you can with the mixer. Stir in any remaining flour with a wooden spoon. Knead until smooth; form mixture into a ball.


Divide dough into three equal portions. Roll each portion into a 6x4 1/2-inch rectangle (about 1/4 inch thick) on a lightly floured surface. Cut dough into 1 1/2-inch squares with a scalloped-edge pastry wheel. Sprinkle cutouts with coarse sugar. Place cutouts on ungreased cookie sheets.
Bake in preheated oven for 12 to 15 minutes or until edges are just lightly brown. Transfer to wire racks and let cool. Makes 36 cookies.
4. To store: Place cookies in layers separated by pieces of waxed paper in an airtight container; cover. Store at room temperature for up to 3 days or freeze for up to 3 months. Full recipe is here

My Favorite Blog Today :
* Mad Baker - Karen's Blog *
Mad about Pastry, Cakes & All Things Baked [Karen's Cookies Photo]



עוף עם תפוחי אדמה של הלן
.בסיר לטגן בצל קצוץ,הלן מטגנת אותו עד שקיפות בשמן קנולה
.עכשיו,הסוד הצהוב והריחני: להוסיף כפית כורכום ולערבב
.לשים מעל חלקי עוף, להוסיף מים רותחים שיכסו את העופות
להביא לרתיחה , להוסיף פפריקה מתוקה+חריפה לפי הטעם,פלפל חריף,כף גדושה אבקת מרק עוף- הלן ממליצה לערבב קודם את האבקה במים רותחים
.עכשיו: להוסיף לסיר תפוחי אדמה-בקוביות גדולות או בנתחים, איךשאתם אוהבים
.כסות את הסיר עם מכסה, לבשל על להבה בינונית, כ- 20 עד 30 דקות, עד שמוכן
Double Chocolate Cookies - Wonderful Cookies -עוגיות שוקולד כפולות
והפצתי את המתכון ברשת הישראלית, גיליתי עכשיו מתכון חדש לעוגיות שוקולד- יופי של מתכון, מוצלח ביותר ! מתקבלות עוגיות שוקולדיות מאוד וטעימות להפליא
להבדיל מעוגיות שוקולד אחרות דומות, אין צורך בהקצפת חמאה והבצק אינו מצריך קרור,הבצק קל להכנה ידנית וללא סיוע מיקסר כלשהו
לחברה לעבודה שטעמה , עוגיה זו הזכירה לה עוגיה שאכלה בבית קפה ידוע


לאחר שכתבתי פה ,על עוגיות השוקולד לשלום עולמי
רוצו להכין, הפתעה טעימה מובטחת
עוגיות שוקולד כפולות- מרתה סטיוארטכ-36 עוגיותכוס קמח רגיל
חצי כוס קקאו איכותי
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
מאתיים גרם שוקולד חלב
-אני שמתי 100 גרם ספלנדיד להמסה+100 גרם שוקולד מריר של ורד הגליל, אפשר לשים קצת יותר מ-100 גרם לשוקולד החתוך
מאה גם חמאה
כוס ושליש סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל


החומרים הנ"ל נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים, כמויות סוכר +שומן מופחתים במקצת מהמתכון המקורי
:ההכנה
.לחמם תנור לחום של – 160
.בקערה לערבב:קמח+קקאו+סודה ומלח, להניח בצד
להמיס חמאה + 100 (או 120 גרם) שוקולד קצוץ, מעל אמבט מים חמים, לערבב עד שנמס ואחיד, לצנן מעט
לקערה גדולה או קערת המיקסר, לצקת תערובת שוקולד, להוסיף: סוכר, ביצים ווניל. לטרוף היטב במהירות בינונית. להנמיך את המהירות ולהוסיף תערובת הקמח. לקפל פנימה 100 או 120 גרם שוקולד קצוץ
לנטף כפיות מהעיסה על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור, לשמור על מרווחים של 5 ס"מ בין כל עוגיה, העוגיה נהיית שטוחה בזמן האפייה. לאפות 15 דקות. העוגיה תהיה מעט רכה בזמן הוצאתה מהתנור, לצנן מעט בתבנית ולהוציא לצינון מוחלט על רשת

 
Double Chocolate Cookies /Martha Stewart עוגיות שוקולד כפולותMakes about 3 dozen.
1 cup all-purpose flour
1/2 cup unsweetened Dutch-process cocoa powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon coarse salt
1/2 pound good-quality milk chocolate, 4 ounces coarsely chopped and 4 ounces cut into 1/4-inch chunks
1/2 cup (1 stick) unsalted butter
1 1/2 cups sugar
2 large eggs
1 teaspoon pure vanilla extract

Preheat oven to 325 degrees. Whisk together flour, cocoa powder, baking soda, and salt; set aside. Melt 4 ounces coarsely chopped chocolate with the butter in a small heatproof bowl set over a pan of simmering water; let cool slightly.
Put chocolate mixture, sugar, eggs, and vanilla in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment. Mix on medium speed until combined. Reduce speed to low; gradually mix in flour mixture. Fold in chocolate chunks.
Using a 1 1/2-inch ice cream scoop, drop dough onto parchment-lined baking sheets, spacing 2 inches apart. Bake until cookies are flat and surfaces crack, about 15 minutes (cookies should be soft). Let cool on parchment on wire racks. Cookies can be stored between layers of parchment in airtight containers at room temperature up to 3 days. Full recipe
קרה לכם שניסיתם לעבוד בשקט וריח האוכל הסמוך עלה באפיכם,בכל עת שהסבתם מבט?..לי זה קרה לפני ימים אחדים.ולא היה לי קל לשאת את הריחות האלו..הייתי חייבת לברר מה יש שם בקופסא שלה. הלן חברה לעבודה, אשה צעירה ואם לשלושה ילדים חמודים, היא מזכירת החברה שבה אני עובדת.אין סוף אנרגיה, דעתנות וכח רצון יש לבחורה הזו.היא מספרת לי על המשפחה, מראה לי תמונות של הילדים..אבל:עכשיו מדברים על אוכל.באותו היום הביאה מס' קופסאות לארוחת הצהריים.הקופסא בעלת המיכסה האדום הפיצה ריח מצויין, עד מקום מושבי.לא התאפקתי והייתי חייבת לברר פרטים.מה יש שם ואיך עושים את הטעים הזה

4 comments:

meeso said...

Those lemon-thyme cookies sound so delicious! I know they must smell great warm from the oven!!!

Vcuisine said...

Lemon cookies are out of the world chanit. Very nice. Viji

Rosa's Yummy Yums said...

What great cookies! I'm particularly interested in the lemon & thyme ones... Great combination!

Cheers,

Rosa

meiravh said...

hi chanit,

i tend to visit your website often-and get suprised every time. The pictures make me run to the kitchen and cook. Last night i made the Double Chocolate Cookies - they came out great and i recieved lots of complements. Thank you and keep up the good work!
-- meirav

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
יצירה זו מופצת תחת רישיון ייחוס-שימוש לא מסחרי-איסור יצירות נגזרות 1.0 Israel של Creative Commons. website counter Creative Commons License Subscribe in a reader Subscribe to My Mom's Recipes And More by Email
by TwitterButton.com