הצילום על הכריכה וגם בע"מ 32-3 בפרק החומיות
מתכון ותיק שהכנתי לפני שנים, כשהספר היה בבית הורי, תמיד הכנתי כמות כפולה בתבנית גדולה, הפעם, הכנתי את הכמות המקורית
טעים מרשים
חתכתי קטן קטן
חומיות בשלוש שכבות
מתכון ותיק שהכנתי לפני שנים, כשהספר היה בבית הורי, תמיד הכנתי כמות כפולה בתבנית גדולה, הפעם, הכנתי את הכמות המקורית
טעים מרשים
חתכתי קטן קטן
חומיות בשלוש שכבות
שלושים ושתיים עוגיות או יותר, תלוי בגודל הנחתך
שכבה תחתית
חצי כוס קמח רגיל
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
חצי כוס סוכר חום - או לבן
מאה גרם חמאה מומסת
שכבה אמצעית
שלושים גרם שוקולד מריר ,מומס
חמישים גרם חמאה מומסת
שלושת רבעי כוס סוכר
ביצה
שני שליש כוס קמח רגיל
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
רבע כוס חלב
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס אגוזים קצוצים
ציפוי עליון – בהמשך
תבנית אפיה: 27.5X 17.5 , השתמשתי בתבנית של טוסטר בערך 17 24
:הכנת שכבה תחתית
לנפות קמח+סודה לשתיה+ומלח
לערבב עם שיבולת שועל וסוכר
לקצת פנימה חמאה מומסת, לבחוש היטב
להדק את התערובת לתחתית תבנית האפיה
לאפות בחום בינוני 180 משך 10 דקות
הכנת שכבה אמצעית
לערבב יחד שוקולד מומס+חמאה מומסת (המסתי אותם יחד) + להוסיף סוכר
להוסיף ביצה ולבחוש
לנפות יחד: קמח+ אבקת אפיה ומלח. להוסיף לתערובת השוקולד, לסרוגין עם החלב והוניל
לבסוף להוסיף את האגוזים
למרוח על השכבה הראשונה האפויה
להחזיר לתנור לאפות בחום בינוני עוד כ – 25 דקות. לצנן
להכנת ציפוי עליון
לשים בסיר קטן
שלושים גרם שוקולד מריר + 30 גרם חמאה, לבחוש ולבשל על להבה נמוכה עד שנמס
להסיר מהאש ולהוסיף כוס וחצי (אני שמתי כוס) אבקת סוכר + כפית תמצית וניל
להוסיף קצת מים חמים ליצירת תערובת נוחה למריחה (הוספתי מים חמימים מהקומקום
לזגג את העוגה הצוננת
לחתוך למרובעיות ולקשט באגוז, אגוז מלך כמו במקור או פקאנים כמו שאני
שכבה תחתית
חצי כוס קמח רגיל
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
חצי כוס סוכר חום - או לבן
מאה גרם חמאה מומסת
שכבה אמצעית
שלושים גרם שוקולד מריר ,מומס
חמישים גרם חמאה מומסת
שלושת רבעי כוס סוכר
ביצה
שני שליש כוס קמח רגיל
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
רבע כוס חלב
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס אגוזים קצוצים
ציפוי עליון – בהמשך
תבנית אפיה: 27.5X 17.5 , השתמשתי בתבנית של טוסטר בערך 17 24
:הכנת שכבה תחתית
לנפות קמח+סודה לשתיה+ומלח
לערבב עם שיבולת שועל וסוכר
לקצת פנימה חמאה מומסת, לבחוש היטב
להדק את התערובת לתחתית תבנית האפיה
לאפות בחום בינוני 180 משך 10 דקות
הכנת שכבה אמצעית
לערבב יחד שוקולד מומס+חמאה מומסת (המסתי אותם יחד) + להוסיף סוכר
להוסיף ביצה ולבחוש
לנפות יחד: קמח+ אבקת אפיה ומלח. להוסיף לתערובת השוקולד, לסרוגין עם החלב והוניל
לבסוף להוסיף את האגוזים
למרוח על השכבה הראשונה האפויה
להחזיר לתנור לאפות בחום בינוני עוד כ – 25 דקות. לצנן
להכנת ציפוי עליון
לשים בסיר קטן
שלושים גרם שוקולד מריר + 30 גרם חמאה, לבחוש ולבשל על להבה נמוכה עד שנמס
להסיר מהאש ולהוסיף כוס וחצי (אני שמתי כוס) אבקת סוכר + כפית תמצית וניל
להוסיף קצת מים חמים ליצירת תערובת נוחה למריחה (הוספתי מים חמימים מהקומקום
לזגג את העוגה הצוננת
לחתוך למרובעיות ולקשט באגוז, אגוז מלך כמו במקור או פקאנים כמו שאני
No comments:
Post a Comment